Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 23, 2007

Regjeringens pressetalsmann

Mannen som Vox Populi kaller "regjeringens pressetalsmann", politisk kommentator i Dagsavisen og tidligere statssekretær for Gro Harlem Brundtland, hadde følgende gullkorn tidligere i høst:

I de mer enn 30 årene jeg har kommentert norsk politikk har jeg ikke møtt en eneste seriøs kommentator som har sett det som sin oppgave å drive «kampanje» for et bestemt politisk syn. Slikt overlater vi til politikerne.
-Arne Strand, Dagsavisen 28 august 2007
Ingen seriøse kommentatorer, nei...

via Minerva (på papir, ikke nett).

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nå skuffer du, Vampus. Selv om jeg er enig i at Cuba-dyrkelse er vemmelig, nesten like ille som Bush-begeistring.

Jeg trodde at Michael Moore - som en stunt - tok med lungesyke brannmenn fra Ground Zero til Cuba, for at de skulle få like god og gratis legehjelp som fangene på Guantanamo Bay. Og at Cuba kun var inne i bildet, fordi pappasønn-geniet har lagt tortursenteret sitt der.

Men jeg har ikke sett filmen, så jeg tar kanskje feil.

Ellers: Hadde jeg vært amerikaner, ville jeg skjemtes så jævlig over helsetilbudet, at jeg hadde jublet mot Moore & Enhver som utfordret alliansen mellom helseforsikrings- og farmasiindustrien. En allianse som jeg ikke skjønner at noen vil forsvare.

VamPus sa...

Tror du la kommentaren feil sted, men greit nok. Ja, de fleste nordmenn er villige til å betale 70% skatt for å få lov til å ligge på gangen på norske sykehus - men synes amerikanske sykehus er dårlige. Ikke fordi de vet noe om kvaliteten på dem, men fordi amerikanere må betale for tjenestene direkte. Skal til Nicaragua neste uke, og skulle noen skje meg der så håper jeg mine norske medreisende har vett til å få meg skippet over til USA. Snarest.

Anonym sa...

Jævlig innviklet kommentaropplegg du har, gett. :)
Jeg får ta frem luren min og lokke den den villfarne kommentaren ned til rett plass:
- Så, gå med deg! Kom da, dumme ku! Phuuiisj! Du måtte da faen skjønne at det ikke var dit du skulle!

Anonym sa...

Ok, la oss prate Moore under Strand. (Ellers er jeg enig i at Strand mer er en kjedelig partimann enn interessant journalist - og at sitatet er komisk.)

Javisst! Skulle du bli syk, må du kjapt over til amerikansk legevesen. Klart det, du som har reiseforsikring og norsk trygdekasse i bagasjen. Dessuten er ressurssterk, med arbeidsgiver som sikkert vil steppe inn. Legetjenesten du da møter, er kanskje best i verden.

Det er jo ikke /det/ spørsmålet går på. Jeg er mer opptatt av de som ikke er i din situasjon. Og så vidt jeg vet, er Moore (i filmen) mest opptatt av de som /tror/ de er dekket av sykeforsikringen, men som får seg en på nesen. når de skal bruke sin "Affordable Health Insurance from Super Doctor Inc". Det viser seg da at Superdoktoren typisk er mer opptatt av sine profittmarginer - naturlig nok.

Helsetjenesten i et samfunn skal ikke være big business.
Men dette blir vi aldri enige om: Så god reise. (Hva faen skal du hos sandinistene? Pass deg for Ortega.)

VamPus sa...

Heller helsevesenet i USA enn hos sosialistene i Nicaragua, ja.

Men poenget er Moore drar frem Cuba, nok en gang som eksempel på alt som er bedre enn USA. Blant annet fordi det er gratis.

Men det gratis helsvesenet som er tilgjengelige for den alminnelige cubaner ville nok en normal nordmann vært skeptisk til at skulle behandle et skrubbsår. Hvis jeg må velge mellom gratis behandling a la en cubaner, eller å betale hundretusen eller mer på et amerikansk sykehus, så gjør jeg det siste. Her betaler vi som sagt 70% av lønna vår for å bli lagt på gangen og stå i kø. Og for å kjempe mot et omfattende offentlig helsevesen skal du ha en god del ressurser i Norge også.

Anonym sa...

"Og for å kjempe mot et omfattende offentlig helsevesen skal du ha en god del ressurser i Norge også."

Klart det finnes skrekkeksempler, men for det store og hele er norsk helsevesen svært bra. Det er i alle fall mitt inntrykk.

Min far, som er slagpasient, har fått strålende oppfølging fra dag en. Og jeg må si, generelt har jeg et bedre inntrykk av de offentlige instutisjonene han var innom enn de private (som også var gratis, for han). Ingen tvil om at blårussen hadde stor innflytelse på den daglige drift der. Forøvrig var det en vekker når jeg så at han var til offentlig behandling sammen med en av landets rikeste menn.

Norsk helsevesen er grumsomt - retorikk hører hjemme på frp-skraphaugen.
Og nei, jeg er ikke sosialist.

Anonym sa...

Vel, min far fikk for et halvt år siden beskjed om at det var to måneders ventetid for å få time på sykehus for behandling av en lidelse. På tross av gjentatte purringer gjennom fastlegen har han fortsatt ikke fått time.

Informasjonen om at det skulle være to måneders ventetid var derfor blank løgn.

Sigurd sa...

I fattigdomsfaget jeg tar her i USA sies det klart ut at CUBAS HELSESSYSTEM ER BEDRE ENN USAS!

De som har RÅD til å betale i dyre dommer kan selvfølgelig få den beste behandlingen i verden, siden USA har de flinkeste legene og den beste teknologien på toppnivå. Men når tilogmed store deler av den amerikanske middelklassen står uten helseforsikring så er det et stort problem for staten.

(Fattige har gjennom historien alltid hatt problemer med å finne helsetjenester. Det er kun i univseralistiske (sosialdemokratiske) velferdsstater, og enkelte (langt fra alle) sosialist-dominerte stater som klarer å ta godt vare på de.)

VamPus sa...

sigurd: Se pa bildet en gang til og gjenta den setningen. Hadde jeg vaert deg hadde jeg forsokt a fa laereren sparket.