For solen og dens stråling kan da umulig påvirke klimaet på jorden... Mens polarrevforsker Pål Presterud ved Cicero har blitt klimaguruen i norsk debatt.
Brekke er blitt mistenkt for å være i lommen på oljeindustrien og for å løpe ærend for Fremskrittspartiet. – Så langt har ikke dette skapt problemer for meg, annet enn ubehag. Men jeg vet det har vært tyngre for enkelte kolleger som mener det samme som meg. Jeg har bestemt meg for å holde en lavere profil i denne debatten enn jeg gjorde i innledningen. Den er rett og slett blitt for ufin. Når det blir umoralsk å tvile, da begynner dette å likne på religion, ikke en vitenskapelig debatt.
Av enkelte klimaforskere har Brekke fått beskjed om at han ikke er kvalifisert til å uttale seg, fordi han ikke er klimaforsker.
Det er opp til flere av de som kommenterer på denne bloggen som fremstiller forskere som uttaler seg kritisk til FNs klimapanels fremstillinger av klimaendringer som ekstremister, irrelevante og eller kjøpt av oljeindustrien. Pål Brekke er en av dem dere da kritiserer. Han deltok for øvrig i panelet, og selv om han er uenig i panelets konklusjoner, blir tatt til inntekt som en av de 2,500 forskerne som stiller seg bak rapporten. Moralsk? Nei. Det er slik FNs klimapanel arbeider.
Og med det manglende rommet for vitenskapelig debatt, så holder han altså en lavere profil. Hvor mange gjelder ikke dette for? Hva gjør det med medias vinklinger? Hva gjør det med tildelingen av forskningsmidler? Hva gjør det med seriøs forskning? Og - kanskje ikke minst - hva gjør dette for utviklingen av politiske prosesser, forskning på ny teknologi og løsninger, økonomisk utvikling og fattigdomsbekjempelse - som alt er viktig for å drive seriøst miljøvern?
Klimabøllene er ikke de som hever en kritisk røst i debatten, men de som fryser ut og mobber dem som gjør det. Det er på tide at flere innser det.
4 kommentarer:
"Det er opp til flere av de som kommenterer på denne bloggen som fremstiller forskere som uttaler seg kritisk til FNs klimapanels fremstillinger av klimaendringer som ekstremister, irrelevante og eller kjøpt av oljeindustrien."
Disse "opp til flere" drukner ganske greit i mengden av dem som betegner forskere og andre som tror på teorien som religiøse Gaia-fanatikere. Det gjelder forøvrig ikke bare her, men over hele fjøla.
La pepperen hagle!
Over hele fjøla? Som Dagbladet, VG, Aftenpoften, NRK? Se etter en gang til.
Haglende pepper har jeg helt klart sett mer til fra de som støtter FN enn fra skeptikerne. Men hvis det virkelig er et problem så hjelper det lite å være like ufin selv. Hvem som roper høyest har ingenting å si for hva som er rett.
"Hvem som roper høyest har ingenting å si for hva som er rett."
Nei, men det har noe å si for hvem som blir hørt. Og før politikere verden over stopper økonomisk utvikling, innfører økonomiske sanksjoner og bruker milliarder av dollar på klimatiltak, så hadde det kanskje vært en idè å faktisk forske mer på hva som forårsaker klimaendringer og hva som evt er menneskeskapt. Slik jeg forstår blant annet Pål Brekke, så er det jo nettopp det de som blir stemplet som klimaskeptikere ønsker. Mer forskning. Og det er visstnok bøllete.
Husk på at FNs klimapanels mandat kun har vært å se på hvordan mennesker påvirker til global oppvarming. Ikke "om" vi påvirker.
"Its role is to assess on a comprehensive, objective, open and transparent basis the latest scientific, technical and socio-economic literature produced worldwide relevant to the understanding of the risk of human-induced climate change, its observed and projected impacts and options for adaptation and mitigation. "
http://www.ipcc.ch/about/index.htm
Ensrettingen gjelder ikke bare innen klimatroen.
I tantenes og mannslingenes Norge skal alle være snille og pene og helst ikke mene så mye.
Til nød kan man få etterplapre det som fjolsenes autoritetsfigurer i FN og andre plasser sier.
Norge var håpløst konformistisk lenge før landet ble et kjerringvelde, nå er det gått over alle støvleskaft.
Hilsen individualistisk drage lun.
Legg inn en kommentar