Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, februar 26, 2008

FEM fatalt

"Og publikum i salen på Parkteatret fikk nok også en overdose av «klappemannen/dama» med plakatpåskriften: klapp, klapp og klapp."

Slakt fra mannlig journalist i Dagbladet.

DET gir jo håp.

Men at vi hadde en klappemann/dame i salen visste jeg ikke. Siden journalisten heller ikke klarte å definere kjønn på vedkommede, så velger jeg å tro at publikum faktisk klappet helt av seg selv.

23 kommentarer:

Salt sa...

"...så velger jeg å tro at publikum faktisk klappet helt av seg selv."

Ja det gjelder å leve i troa!

Iversen sa...

På den lyse siden er sjansene store for at ingen av de perifere vennene mine så på i det hele tatt. :D

Anonym sa...

Finnes dette på nett-tv noen plass?

Delirium~ sa...

Hm -
Jeg så på så vidt i går. Når det var snakk om kremer og botox. Og så... så begynte alle å snakke i munnen til hverandre, deretter slo ordet kakling meg og deretter fikk jeg følelsen av å sitte på cafe med venner som snakker kor uten at jeg får delta selv, så koblet jeg ut og deretter var veien kort til å bytte kanal...

Jeg *ville* faktisk at det skulle være bra. Men det funket ikke helt. For meg.

(Og så gidder jeg si det fordi jeg innbiller meg at dere sikkert setter pris på tilbakemeldinger uten andre baktanker enn at jeg egentlig kunne tenkt meg å sett på).

Lykke til med å utvikle konseptet.

Viking33 sa...

Tro skal man overlate til prestestanden - de får betalt for det...

Må jo ikke gå andre i næringa...

Salt sa...

Siden jeg kommenterte dette så jeg litt av showet tilfeldigvis. Vampus ser uten tvil best ut av dem alle. (Men når du ser på hvem de andre er, er det kanskje ikke mye til kompliment).

Håper dette kan lede til bedre ting for Vampusen.

Kongen på Haugen sa...

Synes Vampusen gjorde en strålende jobb, men enig at Eli, Mari og denne rosahårede ex-Blitzeren kaklet litt (Selv om sistnevnte hadde veldig rett i sin definisjon av 68-erne).
Kanskje litt strengere regi på selve debatten?

Anonym sa...

Jeg DVR'et det hele og hadde gode forsetter om å se alt; men, jeg kom bare halvveis og så ble plutselig andre ting mye mer interessant. Skylder vi på kakling?
Ok, det kan jeg godta. Eli er også en bra syndebukk. Da er det jo heldigvis lett å fikse(?).

Vampus var selvfølgelig flink og pen som alltid.

Hjorthen sa...

Etter å ha sett de to første programmene tror jeg at dommen må bli: Dette showet trenger litt mer VamPus og Mina, som stort sett klarte seg bra, og litt mer regi på samtalene. Kanskje også litt færre folk til å snakke i munnen på hverandre? Jeg så at Eli Hagen unnskyldte at hun snakket så mye med at hun hadde fått beskjed om at gjestene ikke skulle få ta over programmet? Det er vel ikke så voldsom stor fare for det så lenge det er fire av de faste med til enhver tid, og bare to gjester?

Men gjerne mer VamPus på TV!

Laila sa...

Kremer og botox og midtlivskrise...? Programmet i går handlet da vitterlig om homofile ekteskap?

Jeg synes dere var flinke, det var til tider vanskelig å høre hva som ble sagt fordi folk snakket i munnen på hverandre, men det var gjestene som var verst. Ser frem til fortsettelsen!

Anonym sa...

Hallo der. Vi klappet faktisk helt av oss selv. Personlig så jeg ingen dame/mann med klappeplakat. Vampus er godkjent -MEN de andre i panelet kakler i munnen på hverandre, avbryter -og det er faktisk de som ødelegger. Vampus må banke med klubben og gjøre klart hvem som har ordet.
En av publikum i salen

VamPus sa...

Laila: Det første programmet var om midtlivskrisen, gårsdagens (som går i reprise på TVNorge i dag) var om den nye ekteskapsloven (litt mer seriøst og litt mindre kakling).

Men tilbakemeldingene her er veldig samstemte med andre jeg hører. Mer kontroll i debatten - gjerne - men jeg liker ikke be folk holde kjeft, man burde jo skjønne sjøl når man snakker i munnen på hverandre. Men ok, litt mer styring. Synes for øvrig at "kakleprogrammet" var ganske morsomt, nettopp fordi det var løst i snippen og alle ville bidra. Litt kakling får man tåle.

Og dessuten - når menn snakker i munnen på hverandre, så kalles det diskusjon og engasjement. Bare nevner det.

Anonym sa...

Prating i munnen på hverandre bør helt klart unngås hvis man skal få med seg hva som blir sagt, det er mange ting som kan gå seg til.

Det jeg syntes var veldig positivt var hvordan debatten var veldig konstruktiv. Jeg synes det var åpent for at det finnes flere enn en opplevelse av å bli "gæmlis" :)

Jeg så forøverig reprisen på TVNorge, som blir sendt i det som før har vært "Må-jeg-se-på-Oprah-snakke-om-sykdom-til-middag?"fasen min. Så greit nok det ;)

Puselur sa...

Jeg er mye enig med de fleste her, særlig med Delirium i den der med å sitte på kafé og hele tiden bli avbrutt av vennene (og det har skjedd litt for mye og jeg har et traumatisk forhold til det).

Men jeg syns at du og Mina klarte dere bra, og du prøvde jo å holde litt orden på dem, skjønner godt at du ikke kan be dem om å holde kjeft... men kanskje du kan nevne "kakle-anmeldelsene" neste gang de begynner(på en humoristisk VamPus-måte), så kanskje de demper seg litt?

Alt i alt likte jeg det egentlig, kanskje mest fordi det handlet om midtlivskriser og jeg er to uker unna 30 års dagen. Og jeg syns du var riktig så flink og pen :)

nessie sa...

Som Hjorthen sier, gjerne mer Vampus, i fri dressur. Likte at du sa tydelig ifra om å vente litt med å snakke i homofili-debatten jeg ;)
Skal medgi at jeg hadde ventet.. mer på en måte, særlig med et så knallsterkt og variert persongalleri. Men blir nok allikevel å se på kveldens program for det..

Anonym sa...

Enig m/anonym ovenfor: "Prating i munnen på hverandre må unngås... vi seere får ikke med oss hva som blir sagt". I det faste panelet var det Eli og Karita som sto for kaklingen. Vampus var flink og Mina godkjent. Men du må bare være tøff nok til å avbryte kaklingen i munnen på hverandre og tydelig si fra hvem som har ordet. Særlig når det gjelder det faste panelet. PRINT UT REAKSJONENE FRA BLOGGEN DIN OG PRESENTER DEN FOR KAKLEDAMENE. Du leder programmet, er ordstyrer. Bruk din posisjon til nettopp.... å lede debatten.
Panelet kan være "løs i snippen" -men vi må få med oss hva som blir sagt. Min kritikk går altså til de øvrige i panelet. Ta styringen vampus. Det samme går igjen i avisanmeldelsene som jeg håper kakledamene har fått med seg. Mina var av de bedre. Lykke til.

Puselur sa...

Så, da har jeg sett reprisen på progam nr to også. Syns det gikk litt bedre nå, som sagt over, veldig bra at du sa fra når de prøvde å avbryte deg.

Antar at dere har fått beskjed om hvem som skal snakke mest osv, men det hadde vært moro om du var mer med i debatten, ja :)
Mindre Eli, mer VamPus!

Anonym sa...

"35 og singel. Det var reklamen" Ja, ja da er det kanskje håp for meg også. At det er noen single der ute mener jeg. Men to barn står kanskje i veien:-)
Eivind

Anonym sa...

Eivind. Bare minner deg om at det er den 29. februar i morgen. Markedsfør deg selv -kanskje VamPus frir. Men tiden begynner å bli knapp.... VamPus er vel enten på sin vanlige jobb eller i Studio 4. En ide å plassere seg på 1 rad i Parkteatret i kveld? Ta med 3laaaange røde roser

Anonym sa...

S t u d i o 5 - naturligvis
Studio 5

VamPus sa...

anonym: Vi taper programmene mandager og tirsdag, så dukker Eivind opp med tre langstilkede røde roser i kveld, så blir han nok stående med nesa i døra...

Delirium~ sa...

Jeg forbeholder meg retten til å bruke kakling om samtaler der menn er invovlert også. Og har brukt det.

*vifte med pekefingeren på forsøk om å gjøre snakke-i-munnen-tingen til en kjønnsgreie*

Per sa...

Etter å ha sett de 4 første programmene må jeg si at du klarer deg veldig bra. Og andelen "kakling" har gått betydelig nedover, fra svært mye i det første programmet til ingenting i det seneste programmet hvor Kristian Ødegård var gjest.

Jeg synes programmene er fine, den uformelle samtaletypen passer bra, i det hele tatt er det et veldig bra konsept.

Det jeg derimot *ikke* liker er musikken i forbindelse med programmet, den faller ikke helt i min smak. Synes vignettlåta bør byttes ut. :-)