Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, februar 08, 2008

There has never been anything false about hope!

Obama kommer ikke til å bli president i USA. Denne gang. Men den folkebevegelsen og begeistringen hans kampanje har skapt er beundringsverdig. Jeg synes helt oppriktig at denne videoen er utrolig fin og skjønner godt hans appell - men faller selv ikke for en appell uten policies. Men - rydd forsiden Dagbla (eller er det nettavisen som kjører sånt) - er jeg den eneste som har spottet det norske flagget i videoen?"We’ve been warned against
offering the people of this nation
false hope.

But in the unlikely story
that is America,
there has never been anything false
about hope."

Vakkert. Enjoy!

21 kommentarer:

Alf Ivar Tronsmo sa...

Uten å legge for mye politikk i det, så virker det for meg veldig rart dersom republikanerne skal vinne dette valget. Bush har jo hatt sine mildt sagt upopulære stunts de årene han har vært president. Krigene han har kjørt, med påfølgende amerikanske kister hjem og det pengesluket de har vært, burde jo alene være nok til at republikanerne vil slite ved valget.

Jeg vil bli veldig overrasket dersom ikke den neste presidenten heter Obama eller Clinton.

Anonym sa...

Hele to ganger dukker det opp, Vampus, og TV2, NTB, Fevennen og Dagbla' har skrevet om videoen uten å få med seg den genseren.

Milton Marx sa...

Alf Ivar: Hvor upopulære stuntene til Bush har vært, viste seg vel ved at han ble gjenvalgt. Det er litt vanskelig å få noe inntrykk av stemningen i det amerikanske folket ved å lese norsk presse.

Selv kunne jeg forestille meg at mange amerikanske demokrater kunne finne på å stemme republikansk for å unngå Billary i Kvitkåken, men hva vet vel jeg.

Uansett vet jeg så lite om kandidatene at det blir litt meningsløst for meg å mene for sterkt - men jeg har jo inntrykk av at en hvilken som helst demokrat uansett ville bli fremstilt som vinner i norsk presse.

cinch sa...

"men jeg har jo inntrykk av at en hvilken som helst demokrat uansett ville bli fremstilt som vinner i norsk presse."

Det er nok ikke veldig langt fra sannheten, men hva angår Obama's appell: mye av dyrkelsen vi nå ser dreier ikke seg ikke i stor grad om policiene hans, men hvis vi ser nærmere på dem, er de heller ikke spesielt mangelfulle. De har til nå måttet vike i stor grad for vekkelsesretorikken, og når vi ser hvilke resultater det har gitt er ikke det særlig overraskende. Samtidig er politikken til Clinton og Obama nærmest identisk (med helsereformen som den største/viktigste forskjellen). Obama forkynner ikke policiene sine på samme måte som Clinton, men hvis man leter, så finner man. Man trenger vel strengt tatt ikke lete så mye heller.

Når det er sagt: etterhvert som folk nå etterlyser mer substans vil retorikken muligens endre seg noe, men ikke mye. Til det er HOPE et for effektfullt ord.

Knud sa...

Fyren er flink og det er vanskelig ikke å la seg rive med. Han holdt en tale her på Tulane i New Orleans i går morges. Pakka et par tusen mennesker inn i en idrettshall med 1500 ekstra på utsiden som ikke kom inn. Holdt en en helt rå tale (og jeg har hørt en del) og hadde virkelig tak på publikum.

Libertarians har jo valget mellom enten å stemme for et republikansk parti som liksom skal holde staten unna lommeboka vår men langt fra gjør det lenger, eller et demokratisk party som i det minste prøver å holde staten unna soverommet vårt, så det er ikke umulig at en del libertarians som tidligere har stemt republikansk kan stemme demokratisk dette valget. Tendenes startet allerede forrige gang og for enkelte handler det også om ikke å bli tatt for gitt av republikanerne.

Jeg heller vel fortsatt mer mot McCain men Obama er nå idet minste en god nummer to.

lfn sa...

Fin film, mange kjente ansikter der. Og det norske flagget var der jo to ganger!

JJ sa...

Er ikke det norske flagget her ett logo for et klesmerke?

Er ikke hip nok til a vite hvilket, men tror ikke det har noe med Norge a gjore...

Theo sa...

Den siste fra Thor Steinar's kolleksjon. Nice!

JJ sa...

Thor Steinar har jo en viss norsk tone, saa kanskje jeg er enda mindre hip enn jeg trodde...

Anonym sa...

Jeg tror det blir lagt merke til i mer enn norske medier om produkter fra Thor Steinar dukker opp i valgkampen i USA, men genseren minner veldig om en jeg har sett solgt i Øst-Europa. På den annen side brukes det norske flagget på en litt annen måte i USA enn i Tyskland.

Sean Spenn sa...

jj

Jo, det er et italiensk klesmerke som heter napaprijirijimini-ett-eller-annet.

Anonym sa...

apropo valg jeg har sporadisk kontakt med engler og de sier at ved valget i et stort land iøst heter vinneren medevev,så alle dere som tviler på englene,vent å se.usa valget er det mer uklare bilder jeg får inn.

Salt sa...

Jeg har én ting å si om de som lar seg bondefange av klovenen Obambi: SUCKERS!!!
Forandring vil de ha, men forandring til hva?
Det er ikke noe annet å si enn: RON PAUL FOR PRESIDENT!
http://www.youtube.com/watch?v=yCM_wQy4YVg

Rambukk sa...

Knud har et godt (og paradoksalt) poeng. Du skal ikke ha hørt mange debatter med Obama for å skjønne at dette ikke bare er ekstremt god stil. Det er ekstremt god stil med substans. Talen han holdt på Tulane University ligger forresten på YouTube.

Anonym sa...

Jeg tror Obama har nevnt Norge noen ganger, også - så det varer vel ikke lenge nå før Dagbladeet kaller Obama en norgesvenn.

VamPus sa...

Jupp, flagget er på et klesmerke og har vel egentlig ingenting med Norge som nasjon å gjøre. Men når ble slikt et hinder for "Norgesvenn"-stempelet.

Når det gjelder støtten til Obama fra alle som hater "krigshisseren" Bush, så synes jeg jo det er imponerende at Obbis vil trekke ut styrkene i Irak, men vil vurdere å bombe Pakistan.

Gjennomtenkt. Og fredselskende...

Rambukk sa...

Dette sa han: "..Pakistan must make substantial progress in closing down the training camps, evicting foreign fighters, and preventing the Taliban from using Pakistan as a staging area for attacks in Afghanistan.

I understand that President Musharraf has his own challenges. But let me make this clear. There are terrorists holed up in those mountains who murdered 3,000 Americans. They are plotting to strike again. It was a terrible mistake to fail to act when we had a chance to take out an al Qaeda leadership meeting in 2005. If we have actionable intelligence about high-value terrorist targets and President Musharraf won't act, we will."

Dette kan vel neppe kalles en erklæring om å ville bombe Pakistan, som sådan. Hvor klok uttalelsen var, kan sikkert diskuteres.

Jeg regner med at de fleste er fredselskende. Jeg ser ingen motsetning mellom det, og vilje til å bruke nødvendig militær makt. Poenget er vel heller hvordan ressursene kan brukes på de riktige slagmarkene. For AQ er kanskje Irak en større fulltreffer enn WTC.

DexterMoon sa...

Genseren ligner veldig på Napapijrigenseren jeg har hjemme.

Og forøvrig er det vel ikke helt bra at du spotter det norske flagget...? (pun intended)

Anonym sa...

since jerry,rip is gone ,bob weir for president.

b sa...

"(...) så synes jeg jo det er imponerende at Obbis vil trekke ut styrkene i Irak, men vil vurdere å bombe Pakistan.

Gjennomtenkt. Og fredselskende..."


Kanskje det er fordi Irak aldri var noen trussel mot USA, mens terrorister i trengingsleirene i Pakistan ER en trussel?

Hal sa...

Salt og Ronnie Rotten: Morsomt at en som støtter RP kaller andre for klovn. Og at det henvises til videosnutter som ukritisk svelges av ronbotsene. De er gjerne kjempekritisk til noen videosnutter, men kjøper ukritisk alt fra sin helt. Og henviser gjerne til at RP vinner på nett. Og er fjortiser de mest ivrige på meningsløse nettavsteminginger eller ikke?