Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, februar 21, 2008

Taggerskatt

Bystyret har vedtatt lovlige taggervegger i Oslo. Arbeiderpartiet er en av de som går i bresjen for forjævliseringa av Oslo. De nekter å tro at de søte små taggerhuene bruker sprayboksen sin utenfor den lovlige veggen også, og dermed forsøpler hele nabolaget med sin urbane "kunst".

Nå kommer den urbane "kunsten" til St. Hanshaugen også. Kongen på Haugen har sjekket hva hans borettslag må betale for å slippe å se ut som Blitz.

Stop-taggingabonnement:
Grunnavrensing........................ 6.500
Abonnement, 3. kvartal............... 770
Abonnement, 4. kvartal............. 1.155
Abonnement, 1. kvartal............. 1.155
Å betale..................................11.975
Årspris etter grunnavrensing....... 4.620

Det er ganske mange borettslag i byen som må betale for at drittunger med kunstneriske evner som en gjødselbille skal få utfolde seg. Tipper dette er penger de mer enn gjerne skulle brukt til noe annet. For ikke snakke om eldrehjem, skoler og barnehager som må bruke av begrensede midler for at ikke bygningene deres skal se ut som en slagmark.

Tagging. Knurr.

9 kommentarer:

Kongen på Haugen sa...

Ganske fortvilet at bydelsutvalget synes det ikke er nok med en taggervegg - men vil ha en i tillegg. Antagelig slik at enda flere sameier må betale taggerskatt

partypinne sa...

stakkars smaa
Start ei forening for utrydding av degenerera kunst!

LordMarius sa...

Her er det litt viktig å skille skitt og kanel. Er det riktig å straffe kollektivt de som ikke begår hærverk ved å nekte lovlige vegger? Selvfølgelig ikke, det er jo den samme typen strategi som sosialistene bruker hver eneste gang de ønsker å forby noe de ser på som skummelt, umoralsk, farlig eller bare teit. Ta de som tagger ulovlig hardt, men antagoniser ikke de som er uskyldige oppi det hele. Da ender man bare opp med å skape flere av de som er kjipe.

Nyx sa...

Trodde noe av poenget med å tagge er å være i opposisjon til samfunnet, gi beng i normer, regler og eiendomsrett. Lovlig taggervegg, er ikke det dermed en anakronisme? Tante og onkel sos prøver her å forstå taggerne, legalisere dem, få dem til å føle seg inkludert og verdsatt. Yak. AP m.fl., -og dermed alle vi andre også, skal vasse i taggermøkka i nedadsnobbende sjølproletarisering. Milde himmel så misforstått!

For å slippe å diskutere grensen mellom tagging og grafitti er det enkleste ofte det beste; skribling er ikke lov, uansett hvor god man er til å tegne.

Godkjente taggervegger med grafitti av høy kvalitet vil helt klart kunne være fine i et byrom, men vil i tilfellet bli en slags kommunal utsmykning. Det er vel ikke akkurat rollen som offentlig utsmykker på tilvist plass som fenger taggere. -Da skribler man heller videre andre steder og problemet forblir uløst...

Anonym sa...

Noen tagger, andre blogger ...

Uansett er det noen som raser og krever en slutt på uvesenet.

VamPus sa...

lordmarius og nyx: poenget er jo at hvis mitt borettslag har lyst til å dekorere en vegg med kul grafitti så tar det jo da et halvt minutt før en dust i saggebukse kommer bort og ødelegger dette med tægging. For da er det jo en "lovlig" taggevegg. Eller?

Du må gjerne tægge i vei for min del. På huset til foreldrene dine. Inne på rommet ditt. Ikke hos meg. Ikke i mitt nabolag. Finn ut hvor Rune Gerhardsen bor og tægg ned huset hans. Lovlige taggevegger noe han har kjempet for. Bare rimelig at han får smake konsekvensen av det.

Elvis Bling Laden sa...

tagging er vakkert!

Elvis Presley sa...

Drit på nettsiden Elvis Bling Laden til er vakkert!Jeg er veldig imot de taggeveggene som er satt opp lovlig. Blant annet de på Hausmania. Tagging i områdene rundt øker på St. Hanshaugen, så jeg ser på det som veldig uheldig

Anonym sa...

Hvorfor ikke knuse PCene til venstrefascistene som befinner seg på Hausmania.

Aktivister i alle land foren eder.