Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 06, 2008

Sædfuck - et kulturminne med egen litterær kvalitet

De to taggerne Vidar Sævarang (41) og Ole Kristian Stavnsborg (41), får tårer i øynene når de ser sitt verk - taggen "Sædfuck" - under Bølerbrua. Nå ønsker de at taggen skal bli et kulturminne. Den har en "egen litterær kvalitet".

Det var i 1986 de to la grunnlaget for det som senere visstnok har blitt "et symbol på Bøler", har gitt navn til et punkrockband og blitt trykket på T-skjorter. Av bydelens rundt 40 000 innbyggere er det nå hele 600 personer (som ikke nødvendigvis bor der, altså) som forsøker å få bevart taggen gjennom en Facebook-gruppe. Ikke overraskende er også leder av Bøler Arbeiderpartilag, Frode Jacobsen, på listen over bevarerne.

– Det er mange av de moderne taggerne som ikke legger like mye i forarbeidet som de to her gjorde. Man trenger ikke tagge så mye hvis man bare har den ene gode som står i mer enn 20 år, sier Hegerberg til Nordstrand Blad.

Så. Dersom du begår hærverk og noen sørger for å vedlikeholde det i 20 år, så bør det bli et kulturminne. Javel.

10 kommentarer:

Ronny K sa...

Du skulle lest litt mer av de runene vi driver og tar vare på du - der står det mye rart. Det er da vel like viktig å ta vare på sædfuck som mye annet rart som blir bevart.

Ja til folkelig kultur - ja til sædfuck!

emelie sa...

Wow.

fabelfisk sa...

ronny k: Vikingene var i hvert fall smarte nok til å risse ting i steiner eller planker, i stedet for å male på en vegg som noen kunne male over når som helst. Det var vel også ytterst sjelden at steinene og plankene det ble risset i tilhørte noen andre enn den som risset.

Begrepet "Sædfuck" kan dessuten bevares på mange andre måter enn å beholde taggen, for eksempel ved å beskrive det, la oss si, i en blogg.

Sean Spenn sa...

Vel, status som kulturminne betyr ikke at det er fredet så who cares?
Finnes det forresten noe mindre hipt enn en tag med kulturminnestatus? Jeg kommer ikke på noe.
Dette er veien å gå for å få slutt på taggingen.

VamPus sa...

sean spenn: DET var faktisk et veldig godt poeng. Da er jeg for kulturminne-status på tægging i hele Oslo. Akkurat som Trond Giske, som setter hele kulturlivet på statsregulativ for å oppnå statens målsettinger. Statsregulert rock. Skikkelig opprørsk.

fabelfisk sa...

Fett. Taggerne kommer til å slutte å tagge og høre på rock, og begynne å lese gamle barnebøker og gå på samtidsmusikkonserter for å gjøre opprør mot makta. Fremtiden blir artig!

Hal sa...

Av en eller annen grunn fikk jeg ustyrtelig lyst til å kjøpe en sprayboks og spraye "sheephead" over dette kulturminne. Slikt burde jo disse gutta sette stor pris på - det ville jo være å ære dem i deres egen ånd? Hvem er førstemann til "verket"? Finnes det ingen skikkelig tagge-ungdom som kan ta denne utfordringen? Må vi over 30 gjøre alt her i samfunnet nå????

Cassanders sa...

Flere gode forslag her. Jeg vakler mellom statlig institusjonalisert tagging ( som kan bære kimen til selvmordet i seg) og den ultimate metataggingen.
Siden jeg har en mistanke om at førstnevnte ikke vil være effektivt nok, går jeg nok for det siste.
Det vil jo være en ekstra bonus å oppleve dypt krenkede motkulturalister slå seg selv på kjeften.

Cassamders
In Cod we trust

google sa...

Selv FrPerne i BU ønsker å bevare taggen, en tagg det faktisk er unison oppslutning om på Bøler :-) Ellers har du den legendariske "Smågodt er digg"-taggen på Bogerud. Sædfuck er forøvrig et morsomt navn på offentlige bygg.

VamPus sa...

Holder det at jeg tagger innleggene mine?