Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, januar 18, 2010

The kiosk formerly known as...

Det skal kanskje godt gjøres å ikke legge merke til det, men om dette er nyheter for deg, så sjekk i din lokale kiosk eller butikk neste gang du er innom. Norske myndigheter har forbudt å ha lovlige varer liggende synlig i butikken. Dermed har de store kjedene brukt millioner på å bygge om og lage skap de kan ha varene i, mens mindre butikker og kiosker nok sliter litt med kravene fra myndighetene. Og slik presses de små butikkene og kioskene ut av markedet. Hvem andre enn kjedene har råd til å forholde seg til slikt?

Tidligere Solhøy Frukt og Tobakk, nå Solhøy Frukt og *****, feiret forbudet med å innføre russisk dag. Siden forbudet også innebærer at man kun får lov å eksponere kundene for varene i maks 30 sekunder, så tipper jeg at fotografen må ha vært kjapp på avtrekkeren her:


Søtsaker og snacks forventes å følge på. Øl burde jo vært borte allerede. Deretter forsvinner vel usunne matvarer, som pølser, koteletter og kjøttdeig inn i grå kasser med begrenset mulighet for eksponering mot kundene. Is kan man lett dekke over, brus kun i egne skap med mørke vinduer. Blader med bare pene forsidepiker vekk fra hyllene.

I det hele tatt. Siden vi ikke er medlem av EU så kan vel heller norske butikker se ut som om de forsøker å harmonisere vareutvalget med Zimbabwe. Bortsett fra at der er der lov å selge tobakk åpent. Selvsagt.

5 kommentarer:

Dine Rødgrønne Foresatte sa...

Ingen grunn til å være så spydig frøken, vi gjør det kun for ditt eget beste. Du vil takke oss når du blir eldre og forstår litt mer av livet.

VamPus sa...

Med slike foresatte er det ikke rart at befolkningen er fornøyd med et system som legger de foresatte på gangen på sykehjemmet når DE blir eldre...

Anonym sa...

Så ufattelig irriterende med folk som hevder å vite hva som er best for MEG. Virkelig!

PS: Røyker ikke.

VamPus sa...

iadokka: ta det helt med ro, de klarer sikkert å ta deg på noe annet..

Dine Rødgrønne Foresatte sa...

Iadokka interesser seg for rødvin.

Det var leit. Vi må nok ta det meste av ansvaret for dette, ettersom vi fremdeles ikke har fått lagt ned disse fæle selvbetjeningspolene hvor fristelsene nærmest egenhendig hiver seg opp i handlekurven din.

Vi vil naturligvis også sote vinduene til de resterende Berlinmur-polene, og endre navn fra Vinmonopolet til Monopolet for å være på den sikre siden.

Med ønske om et langt, godt og trygt liv.