Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, januar 18, 2010

Ny nestleder

Med en mulighet for å miste Erling Lae til fylkesmannembetet i Vestfold, så kan det åpne seg en plass for fornyelse i ledertrioen i Høyre. Nå må det bemerkes at fornyelse i Høyre på ingen måte trenger å bestå av endring i alder, kjønn, erfaring eller tenkning - bare et nytt navn altså. Bare sånn at det er sagt.

Dagsavisen spekulerer i om yngre krefter slipper til og nevner Bent Høie, Torbjørn Røe Isaksen, Ine Marie Eriksen Søreide og Nikolai Astrup. For egen regning har jeg ført opp Bergens tøffe byrådsleder, Monica Mæland, og Drammens joviale ordfører Tore Opdal Hansen. Hvem foretrekker du? Andre forslag? Kommenter nedenfor.

16 kommentarer:

Per sa...

Monica Mæland hadde vært veldig bra, men 2 fra Bergen i ledertrioen er vel utopi...

stig sa...

Torbjørn Røe Isaksen er Høyres fremtid. Han må opp og fram. Nestleder bør være et naturlig neste skritt.

seilern sa...

Det opplagte forslag: VamPus.

Anonym sa...

Nestleder er plassen for neste leder, altså TRI

t!g

Anonym sa...

deg selvsagt

Anonym sa...

i hvert fall ikke Høie.

IvarE sa...

Får vel støtte seilern her: Vampus!

Alternativt TRI.
:-)

VamPus sa...

Per: synd at sånt skal spille inn. Mistenker at Mæland var aktuell og enten sa nei eller falt på akkurat det i forrige runde også. Kul dame og veldig dyktig.

Godt å se at TRI har så varm støtte, som nestleder kunne han kanskje hatt mer mulighet til å glimre med det han er virkelig god på - de litt større linjene - i tillegg til å være fagpolitiker. Jeg synes Nikolai Astrup kunne vært et godt valg også. Men ikke noen andre navn? Anyone?

Drammenser sa...

Tore O eller TRI er åpenbare valg. Begge kommer fra gamle Bunadshøgre-fylker som er på vei tilbake Høyre-messig. Dessuten er Tore o. Hansen en mann som vet hvordan man skaffer flere velgere. Høyre har vokst fra under 30 til over 35 % i Drammen under hans ledelse, og han kommer til dra Høyre over 40%-streken i Drammen i neste omgang.

Bjørn sa...

En motvekt til storby-Høyre bør være selvsagt. Sorry Vampus. Stavanger? Nei. Trondheim? Nei? Det må noen med visjoner og idelologi til. Alt peker på TRI. Hvis ikke er det lenge siden innlendet har vært representert i ledelsen. Olemic Thommesen?

Stian Oen sa...

Hva med Jonas Gahr Støre? Han har jo vært innom dere før, og mener vel fortsatt stort sett de samme tingene som han gjorde dengang.

Anonym sa...

Når dette måtte bli aktuelt foretrekker jeg absolutt Bent Høie,
med Ine Marie Eriksen på 2 plass og Nicolai Astrup på 3 plass.

VamPus sa...

Stian: Vi tenkte vi skulle bruke han som fredsmekler på Sri Lanka....

Anonym sa...

Linda Helleland kunne blitt en bra nestleder!

Vektern sa...

Hallgrim Berg!

Anonym sa...

Ved Stortingsvalget 2009 ble Høyre ikke lenger "bare et byparti", men er representert fra 19 av 19 fylker. Den offensive og joviale Bjørn Lødemel ville være et glimrende valg, som ville understreke at Høyre er et både by-og-land parti.