Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 06, 2010

Reinfeldt mer populær enn Persson

Den svenske borgerlige regjeringen er mer populær enn samtlige regjeringer ledet av sosialdemokraten Göran Persson. Dette skriver Per Gudmundson i en kommentarartikkel i min svenske yndlingsavis, Svenska Dagbladet. Men som han påpeker - ikke forvent å se en artikkel om det noe sted.

Konkurrenten Aftonbladet har nemlig målt popularitet hos ministrene i den sittende regjering siden 1996, og publisert disse rundt nyttår. I år, som årene før, publiserte de riktignok resultatene som viste folkets dom over Reinfeldts ministre. Men det de ikke skriver er at karakterene som gis til regjeringen Reinfeldt i gjennomsnitt ligger over de karakterene som ble gitt til Perssons regjeringer. Selv på sitt mest upopulære lå Reinfeldts regjering på et nivå som sosialdemokratene kun kunne drømme om.

Dette til tross for at angrepene mot Reinfeldt og hans regjering fra sosialdemokratiske støtteorganisasjon de siste fire årene har vært av typen at "a-kassan ”slagits sönder”, att sjukförsäkringen ”slaktats” och att regeringen varit ”passiv” i näringspolitiken."

Lyder det kjent?

Støtteorganisasjoner til Arbeiderpartiet har tradisjonelt fri adgang til å fremføre samme kritikk mot norske borgerlige regjeringer. Brutalisering av arbeidslivet og forjævlisering av hverdagen til de fattige er ikke ukjente begreper fra den kanten. Det interessante er at til tross for grove angrep og generell venstrevridning i norske medier, så ligger støtten til partier på høyresida på rundt 50 prosent. Partiene på høyre fløy fikk flere stemmer ved valget enn venstresida, men valgsystemet gir de rødgrønne det Stoltenberg insisterer på å kalle et "klart mandat".

Om ikke annet sier dette litt om potensialet til den norske høyresiden i forhold til strategi og kommunikasjon med velgergrupper. Det skal ikke så mye til for å få en solid oppslutning om endring av den sosialdemokratiske velferdsstaten.

At meningsmålinger endrer seg og ikke nødvendigvis gir noen fasit på fremtidig valg er alle enige om. Men som Gudmundson skriver - Aftonbladets målinger kan være greie å ha i bakhodet når mediene fremstiller det som at folk er så misfornøyde i forhold til sosiale spørsmål og reformer.

Det burde borgerlig side huske på her i Norge også. Lytt til velgerne, ikke til mer eller mindre sosialdemokratiske pressgrupper som står frem i mediene og snakker om forjævlisering.

For min del handler det om å fremme en politikk som gavner enkeltmennesket i hverdagen. Kan jeg i tillegg forjævligsere hverdagen til pressgruppene fra arbeiderbevegelsen så er det bare et hyggelig bonus.

2 kommentarer:

gavner enkelmennesket sa...

Da PK Foss var finansminister betalte jeg formuesskatt. Nå har formuen min blitt større, men jeg slipper å betale formueskatt.

Hvorfor skulle det gavne meg å få tilbake PK Foss? Hva er det du vil fram til?

Politikk i Enebakk sa...

Å være mer populær enn Persson kan umulig være så vanskelig. Person har jeg personlig aldri likt, han var først og fremst opptatt av seg selv.