Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, februar 06, 2007

Blame imperialism!

Gambias president hevder å kunne kurere AIDS, men bare på mandager og torsdager, skriver Dagbladet.no.

Sikker på at litt innføring av kritisk forskning ikke ville skade? Eller er det kulturimperialisme?

9 kommentarer:

Rambukk sa...

Det er nærliggende å anta at ukens øvrige dager er satt av til å få bukt med drivhuseffekten. Det er ennå ikke kjent hvilke urter som skal eliminere klimatrusselen.

JK sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
JK sa...

Det afrikanske kontinentets verste naturkatastrofer (Med stigende alvorlighetsgrad)
-Flom
-Ørkenspredning
-Tørke
-Malaria
-HIV/AIDS
-Presidenter

Kapitalismus sa...

I likhet med hva Ugandas store sønn, Idi Amin hevdet, er Afrikas problemer selvsagt imperialismens feil.

"The British has not kept their promises to Uganda.... - so I expell all the asians"

Tomas2 sa...

jk:

Det er jo noen dager i uka ledig, som han kan bruke til å kurere malaria, og bekjempe tørke.

JK sa...

Tja, de er jo ikke så vedig plaget med tørke i Gambia da, tror jeg. For å virkelig overkommunisere ponget mitt burde han snart finne en ledig dag til å kurere Gambia for seg selv. Det ville være en god ide for en haug andre afrikanske statsledere også.

freddy Jacobsen sa...

Måten du formulerer dette innlegget på, gjør det til ren rasisme. Jeg er en stor tilhenger av rasjonell (vitenskapelig) tenkning, men her hevder du rett og slett at en befolkning er for dum til å forstå sånt noe. Dette er idioti. Farlig idioti.

VamPus sa...

freddy: Hva er idioti - å påstå at du kan kurere aids på tirsdager og torsdager, eller å skrive et det er idioti?

Sosialister har et farligere syn på rasisme, i og med at alt blir rasisme så snart de er politisk uenige eller ikke liker en formulering. Det vanner ut begrepet og setter uklare skiller mellom f.eks. xenophobi og "farlig" rasisme. Jeg er enig med jk - en av de verste katastrofene for mange afrikanske land har vært deres ledere. Og her er nok et eksempel på en.

På en annen side skulle jeg tro at rasister egentlig syntes at det var ok at kontinentet gikk åt helvete og derfor syntes denne karen var en kjernekar... Men så er vel ikke logikk deres sterkeste kort. Eller var det fordomsfullt også?

Freddy Jacobsen sa...

Mulig jeg tok litt hardt i der, Vampus. Og jeg vil på ingen måte forsvare sosialistiske (i klassisk forstand) virkelighetsoppfatninger. (De forestiller seg at mennesker er uendelig omformbare.)

Derimot har jeg problemer med formuleringen:

"Sikker på at litt innføring av kritisk forskning ikke ville skade? Eller er det kulturimperialisme?"

Som om vi i Vesten skulle påtvinge "barbarene" litt kritisk forskning? Som om de er for dumme til å forstå behovet selv?

(Når dét er sagt: Jeg tviler ikke på at du ønsker Afrika alt vel. Men det som av og til kan være sunn kynisme, kan fort bikke over i nihilisme.)