Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, februar 17, 2007

Støttespillerne?

Washington (NTB-AFP-Reuters): Støttespillerne til president George W. Bush blokkerte lørdag nok en gang demokratenes forsøk på å innlede en debatt om Bushs Irak-strategi i Senatet.

Skal vi se. Hvordan gikk nå egentlig valget til senatet i 2006?
"Fra januar 2007 har Senatet 49 republikanere, 50 demokrater (herunder Joe Lieberman, som formelt stilte til valg som uavhengig), og en uavhengig sosialist, som allierer seg med demokratene."

Ok. Fortsatt fra NTB-melding:
Dagen før vedtok Representantenes hus en ikke-bindende resolusjon mot Bushs plan om å sende ytterligere 21.500 soldater til Irak. Men for andre gang på to uker avviste de folkevalgte i Senatet å ta stilling til den samme resolusjonen.

En ikke-bindende resolusjon. Altså en meningsløs resolusjon. Eller som Dagbladet velger å si det: Kongressen ga Bush en skikkelig smekk. Med en ikke-bindende resolusjon. Au.

NTB melder videre:
Før avstemningen forsøkte demokratene å overbevise republikanerne om å bryte med Bushs linje og støtte en behandling i Senatet, men til ingen nytte. I henhold til reglene måtte minst 60 senatorer stemme for, mens avstemningen endte med 56 stemmer for og 34 stemmer imot.

Ghost of Goldwater: Tallet 56 er antall som stemte for demokratenes forslag om å stoppe debatten og ta resolusjonen opp til avstemningen. Av disse 56 er syv republikanere, de øvrige 49 var demokrater (Joe Lieberman stemte med de fleste republikanerne, mens demokrat Johnson fra South Dakota fortsatt er sykmeldt).

Hvor meningsløs resolusjonen var? Overlater ordet til John Stewart i The Daily Show:

8 kommentarer:

Stian sa...

Verdens mektigste mann kan i alle fall være glad han har en som deg som gladelig drar i krigen for ham når lumpne norske journalister behandler ham SÅ urettferdig ;)

Ghost of Goldwater sa...

Her er det noe rot med tall, katte.

Tallet 56 er antall som stemte for demokratenes forslag om å stoppe debatten og ta resolusjonen opp til avstemningen. Av disse 56 er syv republikanere, de øvrige 49 var demokrater (Joe Lieberman stemte med de fleste republikanerne, mens demokrat Johnson fra South Dakota fortsatt er sykmeldt).

NTB roter også når de sier at republikanerne "blokkerte en debatt". Det republikanerne blokkerte var avstemningen, ved at de stemte mot å stoppe debatten. Deres uttrykte grunn til å stemme mot å stoppe debatten er at de nektes av demokratene å fremme endringsforslag og alternative forslag.

Alt dette er selvsagt LANGT over NTBs fatteevne, det blir for mange trestavelsesord.

VamPus sa...

Stian: Det er godt at verdens drittsekker har norske journalister som støttespillere når det mest vellykkede demokratiet i verden forsøker å gjøre noe med situasjonen i land der demokrati, menneskerettigheter og personlig frihet er som fremmedord og regne.

Ghost: Sorry - seint på kvelden. Korrigert.

Helge Samuelsen sa...

"Mest vellykkede demokratiet i verden"

- Host! Hark! Satte kaffen i vrangstrupen.

Verden er da ikke så svart/hvit? Eller går det i rødt/blått?

Mange med meg ser at USA av idag er i full retrett i forhold til demokratiske verdier.

Stian sa...

Oi; jeg fikk plutselig en helt ny og utvidet innsikt i hva det vil si å ha veldig, veldig, veldig forskjellige virkelighetsoppfatninger. Takk for den opplevelsen, snille Vamp ;)

JK sa...

Joda, norsk dekning av amerikansk politikk er av og til å gråte av. Nuff said om det.
Poenget med å vedta en "meningsløs" resolusjon (Vampus' uttrykk, ikke mitt) er at når presidenten har så mye personlig makt så er det kongressens måte å protestere på. Ikke konstruktivt kanskje, men forståelig, og på ingen måte eksepsjonelt i kongressen. For å ikke fremstå som de som svikter amerikanske soldater ender Demokratene trolig opp med å måtte bevilge penger til Bush' vanvittige (min mening) troppeøkning i Irak. De vil bruke en ubindende resolusjon til å si fra at de egentlig er imot hele troppeøkningen.
Politikk? Ja. vakkert? Nei.
Hvem er forresten "verdens drittsekker" som har norske journalister som heiagjeng? Demokratene?

Helge Olav Helgsen sa...

Jeg får beskjed om at videoen ikke lengre er tilgjengelig.

Sensur???

JK sa...

Copyright