Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, februar 09, 2007

Bruksgaranti

..det kan bli en interessant valgkamp når en tillitsvalgt i Ap kaller høyrefolk for homofile rotter allerede nå...

Denne bloggen logger IP-adresser, dato og tidspunkt man er inne og hvilke innlegg man går inn og leser og kommentere på. Neste gang jeg finner noe lignende søppel i kommentarfeltet så kommer det til å bli brukt. Garantert.

36 kommentarer:

T!G sa...

Mulig å få opplyst sammenhengen her?
Bare for min glede altså :D

Mathias sa...

Da bør du få deg en IP-teller som registrerer hele adressen, og ikke utelater de 3 siste sifrene. Da anbefaler jeg denne http://www.superstat.info/index2.htm som nå finnes i engelsk versjon, ikke bare italiensk versjon.

Avicena sa...

Hvis mener meg som tillitsvalgt i AP så tar du feil, jeg er ikke APer og jeg har alldri sagt det du sier

Anonym sa...

Mathias, vi ser alle at dette er deg...

Skrivefeilene avslører deg nok desverre.

Anonym sa...

Det var da svært!

May sa...

Så du kan sjekke om folk leser bloggen din?
*sigh* jeg føler meg overvåket

whistoslo sa...

Jeg har på følelsen at Vampus har reagert på enkelte av kommentarene til denne posten

http://vampus.blogspot.com/2007/02/pne-hyre.html

John T. sa...

Søppelfolk finnes i alle partier.

Homoer som VIRKELIG kler bunad finnes dessverre bare i Høire.

Anonym sa...

Apropos bunad: Vet dere hvordan man definerer en skikkelig bollemus?

Det er en som syns, selv om man har på seg bunad!


Bjellus

Mathias sa...

Avicena hvilket parti tilhører du? Kul blogg-identitet. Den som tror jeg er Avicena tar helt feil, men jeg ser at vedkommende bor i samme bydel, og har nesten samme IP-adresse og samme bredbåndslevandør; Canal digital. Der stopper likheten.

Mathias sa...

Antagelig Canal digital.

Gretten sa...

He he, homohets.... Noe så originalt.

Anonym sa...

dette var da fantastiske implisitte trusler. lurer på om datatilsynet har noe å si til det der

andyq sa...

Tror ikke datatilsynet kan si så fryktelig mye. Hvis du ikke vil at ip-adressen din skal bli registrert på websider du besøker får du bruke en proxy. Alle nettsteder logger denne informasjonen. Hvis du hadde vært litt mer bevandret på internet hadde du også visst at en rekke nettsteder automatisk legger ut ip-adressen med kommentarer for å sikre seg mot misbruk.
Dette er Vampus sin blogg og her gjør hun som hun selv vil. Du har til og med blitt advart/gjort oppmerksom på reglene: Ønsker du å drive homohets vil IP-adressen din bli brukt(publisert, levert med en anmeldelse etc).

Bønna sa...

Hei vampen.
Dessverre ser det ut som om det blir råere og råere om posisjoner og om velgere.
Denne saken er fra Finnmark Dagblad som jeg først fikk med meg i dag.
http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article2574642.ece


Håper du ellers har det bra og alt det der.

VamPus sa...

mathias: av alle mennesker burde vel du holde kjeft, og da mener jeg som i holde deg unna kommentarfeltet her i all overskuelig fremtid - både som mathias, avicena og anonym? Selv om kommentarene fra avicena er slettet fra kommentarfeltet, så har jeg de fortsatt tilgjengelig i blogger...

Anonym sa...

Lite tips:

Skal man opptre med forskjellige identiteter, bør man ikke bruke de samme skrivefeilene og håpløse argumentene...

Husk at aldri skrives aldri med to Ler, og at alltid skrives alltid med to Ler :D

"Hvis mener meg som tillitsvalgt i AP så tar du feil, jeg er ikke APer og jeg har alldri sagt det du sier "

seilern sa...

En liten teknisk utredning:
De fleste internet forbindelser i dag går via "NAT" (Network Address Translation). Dvs. at den adressen den enkelte bruker har på sin PC ikke er den som vedkommendes "trafikk" på Internet har, men at det skjer en oversettelse mellom adresser i en ruter (eller brannmur). Aksess ved to forskjellige tidspunkter med samme IP-adresse betyr derfor bare at brukerne er knyttet til Internet via samme leverandør, ikke at det er samme PC i enden.

To eller flere brukere kan samtidig ha samme IP-adresse, da det også benyttes såkalte "porter" som i praksis fungerer som en oppdeling av en IP-adresse. Dermed kan mange brukere ha samme IP-adresse på Internet, selv om de på innsiden av eget nettverk har hver sin adresse. For kommunikasjon ut fra ett firma, er dette ofte tilfellet. (I mitt firma vil all utgående trafikk se ut som om den kommer fra en av to IP-adresser, uansett hvem av de ansatte som kommuniserer.)

Jeg anbefaler derfor VamPus - og alle andre - til å ikke tolke en IP-adresse som å identifisere en bruker med mindre man faktisk vet at vedkommende "eier" denne adressen. Slå f.eks. opp i RIPE (http://www.ripe.net/whois) så finner du ut hvem som er ansvarlig for en gitt IP-adresse før du identifserer den med en bestemt person.

tom sa...

hva er en blog og hvor får jeg kjøpt sånne?

Mathias sa...

Nyttig oversikt fra Seileren om IP-adresser. Om du Vampus velger å slette alle innlegg fra Avicena, er ikke mitt problem, det må du gjerne gjøre, det er Avicenas problem. Men du bør kanskje være litt mer sikrere i din sak før du beskylder folk for noe som ikke er tilfelle. Det eneste holdepunkt, som jeg har oppdaget, er at denne Avicena er fra Loddefjord. Men Vampus tror kanskje Loddefjord er en bygd i Nord-Norge som beskjefter seg med fisk. Dette er ikke tilfelle selvom første del av navnet sier "Lodde" som er en fiskesort, og siste del er "fjord". Loddefjord er en av Norges tettest befolkete områder, særlig sentrale Loddefjord. Og i det som inntil for noen få år siden var Loddefjord Bydel bor det 25 000, så det kan jo være hvem som helst i Loddefjord som står bak Avicena.

Anonym sa...

Hva mener Avicena om dette da?

Anonym sa...

høyre, frp, se og hør... for et jævla høl dette landet har blitt

herreruud sa...

Seilern: Helt fullstendig feil; beklager. Du har rett i at mye trefikk er NAT'et, faktisk all trafikk hvor du har et subnett med mer enn en maskin. Eksempelvis vil et hjem som har en stasjonær maskin koblet direkte til en ISP ikke være NAT'et, men dersom man har flere maskiner eller et trådløst nettverk hjemme vil det være det. Dette er dog fullstendig irrelevant. Det eneste IP-adressen din lokalt (på subnettet, LAN) kan fortelle noen er hvilkan maskin på nevnte subnett som er blitt benyttet. Uinteressant. Hvilken global IP du sitter på derimot (på WAN) hvil fortelle hvilken hustand eller hvilket kontor du sitter på. (ISPer er pålagt å logge DHCP.) Og det er tross alt det eneste som er interessant dersom man trenger å identifisere deg. Og dersom du sitter på et kontor med mange maskiner tror jeg du kan regne med at gatewayen har lett tilgjengelige logger. Og at firmaet ikke vil nøle med å sjekke dem dersom noen banker på døra med en tiltale.

Porter er også fullstendig uinteressant. Forskjellige porter for folskjellige tjenester. Når du surfer på blogger bruker du port 80 (HTTP) hvis du ikke er logget inn og port 443 (HTTPS/SSL) dersom du er logget inn. Porter fungerer absolutt ikke "som en oppdeling av IP" akkurat på samme måte som telefonsamtaler eller SMS ikke deler opp telefonnummere. Tlefonnummeret er fremdeles unikt og kan fremdeles brukes til å spore deg.

herreruud sa...

Beklager alle skrivefeilene. Jetlag...

VamPus sa...

mathias:
Domain ID:D128093602-LROR
Domain Name:LODDEFJORD.ORG

Skal jeg fortsette?

Avicena sa...

En eller annen anonymus skriver: Hva mener Avicena om dette da?

Om hva? Om å logge Ip-adresser eller hva det heter. Jeg er ikke helt sikker på hva som menes. Men jeg har ikke noe med denne Matios eller Matias fra Loddefjord, selv om jeg også bor der. Men det falt ikke helt i god jord at jeg røpet Høyres "statshemmelighet".

Mathias sa...

Hvis du vil vite IP-adressen min så er den 62.249.168.125. Og www.loddefjord.org er Loddefjord Arbeiderlags hjemmeside, men det visste du sikkert fra før av uansett. Det andre du kommer med sier meg ingenting. Men "luften er fri for alle" er det noe som heter.

seilern sa...

Til herreruud:
Du tar selvfølgelig feil mhp. hvordan IP-adresser og TCP og/eller UDP porter fungerer i praksis på Internet: Når flere datamaskiner bak samme brannmur/ruter som NATer går ut på Internet via HTTP, gjør de det med samme IP-adresse som "source", men de er identifisert med forskjellig "source" TCP portnummer. Når pakker kommer tilbake fra de webserverne de besøker, vil denne ha samme IP-adresse som "destination" for alle brukerne (webserveren kjenner jo kun til brannmurens IP-adresse), men med forskjellig "destination" portnummer. Derfor sier jeg at portnummeret "deler" en IP adresse mellom flere. Well known ports, som 80 for http, er kun en konvensjon; HTTP-protokollen kan brukes over en hvilken som helst TCP-port, hvilken port en prosess lytter på for å motta HTTP-pakker må bare være kjent av den annen part. En som "surfer" på Internet gjør det fra et hvilket som helst portnummer større enn 1024.

DHCP tildeling av IP-adresser er kun relevant der det IKKE gjøres NAT'ing på vei ut mot Internet. I bedriften hvor jeg jobber, får jeg tildelt en eller annen intern IP-adresse (i 10.x.x.x subnettet) når jeg booter PCen min, men på Internet vil min trafikk ha IP-adressen til en av våre eksterne rutere som "source" når det er trafikk fra meg, eller som "destination" når det er trafikk til meg. NAT-tabellen til ruteren vil så vise hvordan en IP-adresse/portnummer kombinasjon på Internet i den innkommende pakken skal konverteres til en intern IP-adresse og portnummer for å leveres til min PC.

Når jeg benytter ICE (mobilt bredbånd) får jeg tildelt en IP-adresse via DHCP som gjelder innen ICE-nettet (i 10.x.x.x subnettet, som ikke rutes over Internet), mens jeg ut på Internet (hvor ICS NAT'er) får tildelt en adresse i 213.172.204.x subnettet.

Hvilken adresse du har på Internet kan du sjekke ved å gå til http://www.whatsmyipaddress.com.

VamPus sa...

avicena: Røpet Høyres statshemmelighet? At DU mener at folk i Bergen Høyre er homofile rotter?

Kanskje noen burde legge ut alle detaljer om Avicena?

Avicena sa...

ja, kom igjen!

herreruud sa...

Seileren: Dog er nå engang slik at servere lytter på spesifike porter og at det ikke har noe som helst med "oppdeling av IP" ikke å gjøre. Poenget er at du (eller subnettet ditt) vil være identifisert med en global IP. Din ISP sitter på en rekke globale IP-adresser (typisk et B-klasse nettverk) som de deler ut blandt sine kunder etter behov via DHCP. Dette logges. Disse IP'ene er unike på internett. Denne IP'en vil identifisere ditt subnett. Ditt subnett kan enten være et hjemmenettverk eller et kontornettverk (eller ICE dersom det faktisk er sant at de bruker et subnett for å boble sine kunder til nettet). Dersom ditt subnett er et hjemmenettverk har man identifisert en husstand - mer nøyaktig enn det er det ikke nødvendig å være. Dersom det er et kontornettverk (eller ICE) vil klienten konne finnes gjennom gateway-loggen. Portforwarding i NAT er transparant og har lite med noe å gjøre.

Per sa...

Det er helt åpenbart utfra bevisene som er presentert at Mathias og Avicena er en og samme person. Jeg har erfaring som moderator fra diskusjonsforum hvor det å operere med to (eller flere) identiteter selvsagt er grunnlag for utestengelse. Mitt råd til Vampus er derfor å slette alt som Mathias/Avicena og tilsvarende anonym skriver, her er det nemlig ingen tvil.

herreruud sa...

Mathias: Og hvem er registert som administrator, mon tro...? Hmmmm...

Avicena sa...

Reza Kheristani er registrert som administrator.

Anonym sa...

Sist jeg sjekket var det Mathias Reither....

Anonym sa...

Hi, Added a new value add to my blog this weekend - a news widget from www.widgetmate.com. I always wanted to show latest news for my keywords in my sidebar. It was very easy with this widget. Just a small copy paste and it was done. Great indeed.