Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, februar 05, 2007

Idiotsikkert system?

VG skriver at Justis-og Politidepartementet vil be om vil be om at voldspersoner etter dom for brudd på besøksforbud kan bli pålagt elektronisk merking i inntil tre måneder. Dersom en overgriper krysser et elektronisk gjerde vil politiet få en alarm og rykke ut på stedet. Dette skal visstnok gjøre voldsofres hverdag litt tryggere. Som hablog tidligere har påpekt - klarer du å finne den mulige svikten i systemet her?

- Gjerningsmannen har ansvaret for at batteriene på den elektoniske brikken han har festet til kroppen blir ladet opp og så videre, sier Tor Tanke Holm, leder seksjon for analyse og forebygging i Politidirektoratet.

Jeg er så glad for at man er på ofrenes side her i landet. *sukk*

11 kommentarer:

Anonym sa...

Glemte å lade opp i dag schnella, tar en tur innom i kveld.

Eksen

VamPus sa...

My point exactly!

Anonym sa...

Elektronisk merking er uansett en uting. En avskyelig greie, slik jeg ser det. Bur dem inne fram til de skal slippes fri. Men la oss droppe elektronisk merking av folk.

Gruff. *Mumle det derre årstallet*

t sa...

Hvis voldsmannen ønsker det kan han vel ganske greit (på ulovlig vis) fjerne merkingen... at han er ansvarlig for å bytte batteri betyr vel bare at han ikke kan bruke tomme batterier som unnskyldning for å forsvinne for en lengre periode.

Thomas sa...

Dette er ikke fullt så dumt som det virker, da det er fullt mulig å bygge inn en funksjon som gjør at alarmen slår ut om enheten ikke har tilstrekkelig oppladede batterier.

Øivind sa...

Jeg ser for meg at innretningen burde sitte rundt halsen og eksplodere dersom den skulle gå tom for strøm eller bli forsøkt fjernet.

IvarE sa...

Thomas:
Og hvor lenge uler denne alarmen som forteller at det ikke lenger er batteri nok til å alarmere?

Anonym sa...

Systemet er jo et overvåkningssystem. Når batteriene går ut vil jo overvåkning opphøre og alarmen kan gå hos overvåkerene. Greit nok, man rekker nok å gjøre en haug jævelskap i tida man må vente på politiet, men det er ikke den dårligste ideen.

Anonym sa...

Er uansett en rævva idé å overvåke folk på den måten etter at de har sonet ferdig. Enten burer man folk inne, eller de er fri. Denslags 1984-opplegg er forjævlig.

Anonym sa...

Det jeg derimot lurer på, er hvorfor damer så mye lettere får sine plageånder ilagt besøksforbud, mens menn som blir plaget av menn stort sett bare blir flirt av hos politiet.

Gjør det mindre vondt for en mann å bli slått, torturert, voldtatt e.l.?

Anonym sa...

Pluss at det faktisk er svært vanskelig for menn å få overamorøse damer e.l. ilagt besøksforbud.

Mens det for damer holder å klage på noen brev og et par sms-er, så må menn rapportere ti ganger større byrde for å i det hele tatt å få vurdert at damen skal ilegges besøksforbud.

Noen avisartikler i fjor her i Norge, samt et TV-program på TV Norge i kveld, illustrerer at minst like mange damer som menn slår sin partner. Hvem som er verst på sms-er o.l. har jeg ikke kommet over statistikk på ennå, men her er det god grunn til å tro at menn i langt større grad ser gjennom fingrene med slikt, og at det derfor ikke rapporteres inn til myndighetene.