Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, februar 05, 2007

Utestengte innvandrere

Innvandrere har ikke den representasjon i LO og forbundenes organer som medlemstallet tilsier. Det er ikke mangel på kvalifiserte kandidater det skorter på. (Fri Fagbevegelse)

Av 315 delegater var det ikke en eneste en med minoritetsbakgrunn på LO Kongressen i 2005. Hva ville venstresida og mediene (som for all del ikke må forveksles) kalt dette om det ikke var LO det var skrevet om?

10 kommentarer:

kjell sa...

Ingen samer, kvener eller tatere? Ingen katolikker eller pinsevenner? Ingen homser?

Et av venstresidens mere tåpelige forsøk på newspeech er å omdøpe innvandrere til minoriteter, og dette er i grunnen krenkende overfor både innvandrere og minoriteter. Men hva gjør man ikke i den "gode" saks tjeneste.

VamPus sa...

Faen. Jeg VISSTE det var noen vi hadde glemt å kvotere inn på nominasjonslisten til Oslo Høyre. Kvener.

Da blir'e vel et helvete i media. Igjen.

. sa...

Det er ofte et problem i alle organisasjoner. Jeg husker en gang de på Dagrevyen eller Nyhetene på TV 2 intervjuet en del innvandrere om deres deltagelse i frivillige organiasjoner, altså norske frivillige organisasjoner. Omtrent ingen var med i noe som helst, hvis de var med, var det i Innvandrerorganisasjoner. Derimot, i Representantskapet i Arbeiderpartiet i Bergen har vi minst 3 innvandrere. En fra Irak, en fra et eller annet afrikansk land, og en amerikaner, men bare en på bystyrelisten. Jeg antar det er noen fler medlemmer enn 3 i representantskapet, kanskje 5 til sammen. Men det burde vært flere, men innvandrerne vil ikke. Jeg har prøvd å få min kone til å engasjere seg, som er fra Iran. Men hun vil ikke, bare være medlem i AP.

Dette med frivillige organisasjoner er viktige i forhold til integrering, fordi i Norge treffer man folk gjennom disse. Det er det innvandrere ofte har vanskelig for å skjønne, for i deres hjemland er det ikke slik, uansett om man snakker om land i Midtøsten eller i Latinamerika. Der blir man kjent med folk gjennom naboskap og på gaten, men ikke i Norge. Så at LO har så få innvandrermedlemmer i sine organer er ikke veldig spesielt. Det er desverre veldig vanlig. Jeg tror nok mange Høyrelag er like ille, og mange AP-lag også. Så å henge ut LO i denne sammenheng er en dårlig sak, derimot å diskutere innvandreres deltagelse i frivillige organisasjoner og organsiasjoner generelt er derimot en god sak.

VamPus sa...

...og når man gir støtte til separate innvandrerorganisasjoner så bygger det opp om integrering fordi...? Eksempelvis 80 separate ungdomsorganisasjoner kun for unge somaliere bare i Oslo.

JK sa...

Said: Hvis du følger den første linken vil du se en artikkel der poenget er at det er mange innvandrere i LO-systemet, som lokale tillitsvalgte, men at det ikke gjenspeiler seg i sammensetningen av kongressen. Altså har LO et problem.

Å ha en holdning om at det ikke nytter uansett fordi innvandrere "ikke engasjerer seg" er for det første saklig feil og for det andre en oppskrift på å ikke få gjort noe. Det er for få innvandrere som er engasjert i forskjellige organisasjoner. Men en del av problemet er også at de som gjør det ikke slipper til.

Mathias sa...

At innvandrere ikke engasjerer seg i organisasjonslivet er helt rett, og påstå noe annet ved å vise til unntak, gjør ikke påstanden mer troverdig. Men jeg vil ikke si at Høyre er "vanguardistas" (i front)i denne sammenheng. Noe som heter "kost for egen dør" først. Ikke dermed sagt at AP er perfekt. På bystyrelisten til AP ved valget i 2007 I Bergen, er det kun en innvandrer. Ikke akkurat noe å skryte av.

Cassanders sa...

Oouch Kjell,
New*speech* er altfor korrekt og komplisert. Det heter NEWSPEAK. Newspeech er nærmest *Oldspeak* - altså standard engelsk, som jo innbyr til *thoughtcrime* :-)

Men jeg er selvfølgelig enig i sak: de velmenende eufemismene blomstrer i dag.

Cassanders
In Cod we trust

kjell sa...

Jeg har vel forvekslet det med Black speech. Litt annet utgangspunkt, omtrent samme resultat.

Anonym sa...

For å svare på spørsmålet ditt. Vis det for eksempel var NHO som ikke hadde en eneste person med invandrer bakgrunn på et like viktig møte. Vil overskriften vært "NHO med dårligere invandrer representasjon en FrP"

Anonym sa...

Til vampus

Dere har kanskje glemt å kvotere inn Kvener i Oslo høyre, men til gjenngjeld har dere kvotert inn mange sosialiser :P