Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, april 04, 2008

Advarer mot mangel på naturkatastrofer

Det er så kjipt når naturen ikke spiller på lag med klimahysterikerne:

Lloyd's of London warned yesterday that an absence last year of natural disasters or man-made accidents was putting pressure on firms to reduce premiums in 2008. (The Guardian)

Knis.

31 kommentarer:

Anonym sa...

Hva er det du prøver å si oss her? At du ikke forsåt hva klima er?

Anonym sa...

forsåt=forstår, men det forsot du gjerne...

SV sa...

Tvert imot. Mye tyder vel på at denne forståelsen av klima er nokså lik forståelsen til nøttehodene som har brukt enhver vind over frisk bris til å kauke "Klimaendringer - vend om! Klimaendringer - vend om!"

Klimanøttehodenes definisjon på klima er: "Været i enhver tidslengde som kan brukes til å støtte vårt argument. Dersom været i en periode ikke støtter vårt argument er opplagt perioden for kort eller lang eller en kombinasjon derav."

Anonym sa...

Kommer du til å fortelle hovedstyret i Høyre i helgen at de er klimahysterikere?

Lenge til du hopper over til FrP igjen? De hadde jo et sånt fint klimaseminar med en svensk rørlegger nettop

kjell sa...

1. Vi Høire-mænnesker har en smule takhøyde. Faktisk.
2. Gratulerer med kjendis tilværelsen hos Tim Blair!

Anonym sa...

Takhøyde.. Så du Nytt på Nytt i går? Tydelig at Erna ikke syns at Siv er den smarteste kniven i skuffen - "Frp er til og med til høyre for Bush i klimaspørsmål"

Anonym sa...

I motsetning til visse"andre partier", for å sitere en kjent norsk politiker, så lider ikke Høyre av demokratisk sentralisme. Det er faktisk lov å inneha medlemskap og verv uten å til enhver tid måtte balansere på "partilinja".

Ja, det er beklagelig at Erna er feilinformert i klimasaken.
Men vi kan diskutere det- åpent.

Sean Spenn sa...

Nytt på nytt, ja... Og din daglige nyhetsoppdatering får du fra Daily Show?

Anonym sa...

Hi, Vampus,

I enjoy reading Tim Blair's Australian blog, and found a link to your blog, and then throughly enjoyed reading about you. That you and people like you exist in Europe is very heartening to me. My best wishes for your continued success.

A Lone Star blogger.

Anonym sa...

Nytt på nytt er jo genialt :-) Var det bare meg som lo da Nærum harselerte med Erna og Høyres forslag til skattefritak for butlere?

Anonym sa...

After poking around your blog and reading your post dated March 17, I now wish to make you an honorary Texan. Why, you ask?

Your affinity for guns, love of the series Band of Brothers(my great uncle was in the 82nd Airborne and was killed in the Normandy Invasion, one reason I love BofB so much, even though it was about the 101), libertarian/conservative political views, supporting the troops, and a couple of other things I can't think of right now, and I'm too lazy to go back and look. Smoking dope goes against you, but what the hell.

Welcome to Texas, ma'am!


Lone Star Blogger

Anonym sa...

Daily show er bedre enn VG:
http://www.aftenposten.no/fakta/
innsikt/article2351089.ece

kjell sa...

Lest Mattis på moen med innlagt turbo, overdrive og etterbrenner i Aftenposten i dag?

SV sa...

Yep, det har stille fra ham en stund nå, men her er'n.

Tror en del av klimahysterikerne tok en velfortjent pust i bakken etter (ig)Nobelprisen og alt hurlumheien rundt den. Nå var det gjort, bare æresrunden igjen så og si.
Og så ville rett og slett hverken naturen eller forskerne samarbeide gitt. Temperaturene faller, og disse forskerne fortsetter jo bare å forske. Hva skal de nå egentlig det for, man hadde jo slikt et hyggelig konsensus. Men de fortsetter jo bare å produsere resultater som slett ikke bare gagner konsensus. De må være betalt av oljeindustrien. Minst.

Tonen til den godeste Mathis vitner om at klimahysterikerne føler det er i ferd med å glippe for dem på målstreken.

Sean Spenn sa...

VG? Alt for mange bokstaver.

Sean Spenn sa...

kjell, sv

Holy shit.

"Ingen, absolutt ingen av de tiltak vi må gjennomføre har negative konsekvenser. Økt energieffektivitet, redusert lokal forurensning, renere teknologi, utjevning mellom rike og fattige – kan da bare være positivt."

Økt energieffektivitet? Bortsett fra gjerrigere bensin og dieselmotorer, nei, tvert i mot.

Redusert lokal forurensning? Vel ja, men dette har vært tendensen helt siden 70-tallet. CO2 er heller ikke forurensning på samme måte som tungmetaller etc.

Renere teknologi? Ett ord: Etanol.

Utjevning mellom fattige og rike? Vel, hvis han mener at flere kan ta del i sultkatastrofer som følge av etanolproduksjonen, så ja. Ellers er det middelklassen i vestlige land som må betale for de fleste tiltakene. De rike, not so much (ok Gore har installert solcellepanel på taket sitt etter massivt press).

Men for all del, det er vi som stiller spørsmål ved effekten av de foreslåtte tiltakene som er dumme, hilsen Ole. Herregud.

VamPus sa...

Lone Star blogger: I'd love to be an honorary Texan :-) Bought a book of
Texas political memorabilia - that's pure political porn if anything ever was!

Do you have a link for your blog?

Anonym sa...

Hallo? Er det ingen her som har fått med seg at denne saken dreier seg om at noen pengefolk synes at andre pengefolk tar seg for godt betalt?

Det handler ikke om klima - det handler om penger. Det er ikke klimaforskerne som lager prognoser for kommende års naturkatastrofer og fastsetter premiene deretter.

Anonym sa...

Ah, Texas ... The fattest state in all of Mexico.

Anonym sa...

"Do you have a link for your blog?"

Actually, yes, but I just started blogging a few weeks ago, and frankly, I would be embarrassed for someone as obviously gifted a blogger and writer as you are to see it right now. It's a work in progress. I'll post a link for you one of these days.

"That's pure political porn.."

Why, yes ma'am it is. Fightin' and drinkin' and arguin' about politics takes on the trappings of royalty here in Texas.

And I see you have a visitor who has had too much Absolut to drink. Bottoms up, fellow from Mexico, and I refer to your drink.

Lone Star Blogger

kjell sa...

Og siden Affenpoffen for godt mål har koblet inn space warp, så kan vi nå lese at James Hansen fra NASA forteller at havet vil stige 75 meter(!). Hvilket beviser at klimajournalistikk ikke er rocket science.

SV sa...

kjell,

Så referansen til Guardian-artikkelen på en annen nettside. Det er lenge siden godeste Jim Hansen kastet loss fra virkeligheten. I den senere tid forfatter han like mange hysteriske brev, bl.a til dronningen av Storbritannia (sic!), som han forfatter artikler i vitenskapelige tidsskrift. Han har blant annet sammenlignet de som kjører godstog med kull til kraftverk med de som kjørte togene med jøder til Auschwitz. Det skulle vel si det meste......

Pussig at når forskere "skeptiske" til klimahysteriet publiserer artikler så fremheves det alltid hvilket mindretall de er og at "flertallet av klimaforskere bla bla bla....". Men når Jim Hansen utbasunerer sine apokalyptiske vrangforestillinger så tas det med det største alvor av Mathis og likesinnede..... vel, vel.

For de såkalte klimaskeptikere er egentlig slikt vås godt nytt. Å utbasunere at vi er fortapt selv med dagens nivåer vil sannsynligvis føre til at selv de overbeviste sier "what's the point".

Igjen, vi vil nok se en økning i dette hysteriet fremover, men ta det rolig, det er dødskrampene vi observerer nå.

Eva sa...

Ole Mathismoen i Aftenposten: Tidenes konspirasjon?
MILJØ. Er det mulig å lure nesten hele verden trill rundt – statsledere, parlamenter, bedriftsledere, utallige organisasjoner og millioner på millioner av enkeltmennesker?

Tja, jeg vil tro det.. Enhver religion er bevis nok for meg..

SV sa...

Som alltid er det verdt å få med seg Are Slettans kommentar:

http://www.na24.no/politikk/article1740758.ece

Det er mulig at i kampen mot dumhet er selv gudene hjelpeløse, men mot guden av dumhet kan man muligens finne tiltak.

Foruten å skru opp skremslene til "Overdone", så er klimanøttehodenes siste halmstrå nettopp dette: At tiltakene uansett er av det gode, og så godt som uten negative effekter. Are Slettan punkterer på en edruelig måte denne tenkningen.

Anonym sa...

SV, Sean etc:

Dere har helt rett. Jeg er fullstendig overbevist etter å ha lest kommentarene deres, det vi nå ser er dødskrampene til Klimanøttehodene. Jeg tror dere er mye mer oppdatert på dette enn dem som jobber med det. Oppvarmingen stoppet som kjent i 1998, bevist av en sveiser. Og da levnes det ikke mye tvil. Fra nå av skal jeg heller lytte til blåskjorter fra BI, advokater og sveisere som ganske sikkert vet mye om dette.

Sean Spenn sa...

anonym

Jeg har ikke forutsetninger til å forstå klimavitenskapen, og forholder meg til at vi opplever en menneskeskapt global oppvarming. Poenget mitt er at de foreslåtte tiltakene gjør langt mer skade enn nytte. Ole Mathismoen er åpenbart irrasjonell i sin tilnærming til klimaspørsmålet. Bare fordi man mener godt betyr ikke at et tiltak er godt.

Anonym sa...

Onar Åm påsto i forrige ukes Aftenposten at den registrerte temperaturøkningen skyldes at det nå er mye mer asfalt, betong og bebyggelse rundt målestasjonene enn før.
Jeg håper noen kan fortelle det til isbreene, slik at de ikke trekker seg tilbake uten grunn.

Anonym sa...

Mye kan sies om Onar Åm, og dette er neppe rette forum. Men en ting slo meg i den samme artikkelen: Hans kritikk av statistikkbakgrunnen til klimaforskere i samme åndedrag som han nevner vitsen Anthony Watts.

For de interesserte sjekk wattsupwiththat.com, og kritikk av Watts noe letthendte statistiske omgang på tamino.wordpress.com.

SV sa...

Anonym,

Du er vel tilfeldigvis ikke Mathismoen som ikke tør å stå frem vel?
Hvilken sveiser er det du mener egentlig?

Du er en av de mange anonyme brønnpisserne som reker rundt på blogger der klima diskuteres og forsøker å avlede debatten med oppgulpet. Man skjønner at du har et intenst behov for å tro på klimakatastrofene som vil ramme oss dersom vi ikke vender om.

Jeg kjenner ikke denne sveiseren din som visstnok skal ha vist at den globale oppvarmingen stoppet i 1998. Men vis gjerne frem hva han har skrevet så kan vi lettere se hva han har argumentert med.

Derimot har klimaforskere, ordentlige sådanne vist at det ikke har vært noen global oppvarming siden 2004.(Willis, J. K., D. P. Chambers and R. Steven Nerem, 2008: Assessing the Globally Averaged Sea Level Budget on Seasonal and Interannual Time Scales. Journal of Geophysical Research-Oceans (in press).)


IPCC prognosene fra siste rapport spår en temperaturøkning på rundt 2grader/århundre. I den virkelige verden derimot har temperaturene avveket så mye fra disse spådommene at man i IPCCs egen terminiologi kan si at de så godt som helt sikkert (>95%) ikke stemmer. De er, som klimaforskere ville ha sagt, falsifisert.

Men, for all del, la oss ikke forstyrre pissingen din med fakta.

Anonym sa...

I for min del gidd ikkje surfe rundt og bli pissa på.

Kjetil Rekdal

Dag sa...

SV: Det er ikke så lett å vurdere dine upubliserte kilder. Men den samme J. K. Willis var medforfatter på et paper i 2006, "Recent cooling of the upper ocean", i Geophysical Research Letters, der det påpekes at det har vært en avkjøling av sjøoverflaten siden 2003. Slike perioder har inntruffet også tidligere (1980-83), men at den langsiktige tendensen er temperaturøkning. Som det heter i innledningen: "These increases provide strong evidence of global warming".

Sveiseren det vises til er nok professoren i sveiseteknikk FrP kom trekkende med på deres famøse klimakonferanse i Bergen nylig.

http://synnestarvik.wordpress.com/2008/03/30/frp-verdens-undergang-likevel-ikke-n%C3%A6r/