Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 02, 2008

Vi skulle jo bare på kino

Historien om hvordan et uskyldig kinobesøk endte på legevakten dagen etter, og hvorfor natur gjør seg best på TV.

Det var en gang en VamPus som ikke hadde planer en lørdagskveld, og derfor ba med to venner på kino for å se "Sweeney Todd" (mørk utførelse, mye blod - Tim Burton + Johnny Depp er genialt). Som sagt, så gjort.

Den fornuftige vennen gikk hjem etter kun en øl eller to etter forestillingen. Han andre, la oss bare kalle han Tommy, ble med videre. Den ene ølen tok den andre og plutselig var vi på nachspiel hos Tommy, der VamPus våknet i sofaen med skoa på et godt stykke ut på dagen etter. Av en eller annen grunn så hadde vi bestemt oss for å gå tur denne dagen, og etter en sen brunch og et raskt skift, trasket vi avgårde mot Grefsentoppen. Grefsenhaugen. Grefsenkollen. Et eller annet...

Det regner, blåser og formen er alt annet en frisk, men vi klarer nå i hvert fall å karre oss opp og få i oss en brus før restauranten på toppen stengte. Våte og kalde begynner vi på turen ned, og i mutt samstemthet labbet vi nedover. Så skjer det fatale. Tommy tråkker feil, snubler og klarer på et vis å akselere bortover før han går spektakulært på trynet. Som den gode venninnen VamPus er, reagerte hun selvsagt med å le høyt.

En heller blek Tommy sjanglet etter dette av gårde, og det ble besluttet - den generelle forfatning vi tross alt var i - at vi tok bussen ned. Tommy hadde planer om å komme seg hjem så fort som mulig, man blir sikkert frisk på sofaen. VamPus mente det sikkert var greit å sjekke innom legevakta.

Noen timer senere kommer Tommy ut på venterommet på Oslo Legevakt i en svakt bedøvet tilstand, med armen i fatle. Brudd på skulderbein og skulderen ute av ledd.

Merk at vi klarte fint å manøvrere oss i beruset tilstand gjennom Oslo sentrum en lørdagskveld, med taxikøer og fulle nordlendinger. En gåtur ut i Guds frie natur derimot...

Natur gjør seg i sannhet best på Discovery...

10 kommentarer:

Vektern sa...

Kan ikke la være å le høyt av dette. Synd for "Tommy", men... Whø-hø-hø

Mathias sa...

Jeg har en lignene erfaring. En gang skulle jeg på Kina-restaurant med en gammel klassekamerat, og jeg endte på sykehus. Jeg ble matforgiftet. Siden den gang har jeg ikke spis Kina-mat.

halsev sa...

Vi skulle på kino, men hva fikk vi se..?

Anonym sa...

Moralen er: Gå aldri ut døra edru! :-)

Cracked actor sa...

Helt enig!

Forresten; Var dette før eller etter du fant på å skulle bestige fjelltopper i Afrika?

Puselur sa...

hehe. Nå har jeg vel en mistanke om at både du og "Tommy" har mer erfaring i beruset tilstand på asfalt enn i edru tilstand i skogen... Jeg ser det hverfall levende for meg :)

Mens vi snakker om pinlige ulykker, kan jeg bidra med da jeg fikk en stor og tung gryte (!) i ansiktet. Den sto oppå kjøkkenskapet og jeg fikk meg litt av et sjokk da jeg i halvsøvne åpnet skapet for å finne frokost og dette grytemonsteret smalt ned på nesen min. Veldig vondt, men mest pinlig da jeg måtte forklare folk hva de store sårene i ansiktet skyldtes...

Kongen på Haugen sa...

Nuvel, dette var en mindre sminket versjon enn den jeg fikk fra Tommy... men et er visst inn å tryne for tiden. En venninne gjorde det i Cape Town sist uke. Det pussige er at begge gjorde det i edru tilstand....

Anonym sa...

Hørte rykter om at "Tommy" fikk skulderen ut av ledd. Ryktet sa også at det var når han gikk tur. Jeg, med flere, nektet på at dette kunne vært tilfelle. "Tommy" på tur en søndag? Men historien er jo strålende :) Men mor, neste gang må du være forsiktig!

Barnet som skal bli pappa :)

Anonym sa...

Kan være noen fordeler med slike ulykker. Min venninne var på tur i skogen med sin kjære. Et eller annet sted var det plassert en tretrapp hvor hun skled og stupte hodekulls nedover og videre inn i blåbær og lyng -hvor det dukket opp.... en diamantring i hvitt gull forran nesetippen til min (u)HELDIGE venninne. Like før det hadde hun trynet i trikkeskinnene (høyhælte sko) like forran trikken i Storgata og kommet nesten helskinnet fra det -dog uten å finne noe av verdi.....

Lene Johansen sa...

Ehh... Vektern, jeg trodde du var Tommy jeg!