Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 16, 2008

Dagens onde kvinner skyld i Olaf Thommesens fall?

For ett år siden var VamPus utskremt til NHOs årskonferanse og forsøkte å gå rundt og se viktig ut sammen med den norske samfunnseliten. Da fikk hun en oppringing fra NRK-journalisten Kjell Vesje som hadde blitt tipset av en kollega om en kommentar VamPus hadde lagt igjen hos Drusilla:

… og er det forresten bare jeg som synes det er litt forstyrrende at Olaf Thommesen lager sitt eget nettmagasin - oppkalt etter Høyres gamle tidsskrift og med penger fra sin mors minnefond?
En bloggers totale mangel på journalistisk instinkt blir her synliggjort i all sin prakt. I stedet for å gripe saken begjærlig med begge hender og følge opp det som ser ut til å være litt merkelige økonomiske disposisjoner, nøyer man seg med å kommentere det tørt i en annen blogg.

Ifølge Vesjes metoderapport om saken så viste det seg nemlig at dette ble katalysatoren for at han begynte å sjekke regnskapene til minnefondet. Etter å ha kjørt saken om at minnefondets penger var brukt til å starte nettmagasinet Tidens Tegn, fant Vesje at Thommesen hadde tappet fondet for penger. Dette førte senere til at Olaf Thommesen valgte å ikke ta gjenvalg som nestleder.

Bak en hver suksessfull mann står en undrende kvinne. Bak denne mannens fall står noen av dagens onde kvinner.

Og så ser vi frem til at Ola Elvestuen blir valgt som nestleder. Gi den mannen en mikrofon og Venstre vil være tilbake på sperregrensa i løpet av kort tid.

13 kommentarer:

Pål Hivand sa...

Alt du kan, Vampus! Når det er sagt: Thomassens avskjedstale var av en slik kvalitet at den alene burde være et argument for å få han inn og ut av partiet i en jevn fart i årene som kommer.

Tiram sa...

*fnis* Det er det eineste gode argumentet jeg har hørt for å sette inn Elvestuen som V-nestleder :Dt

VamPus sa...

Pål: Vel dette var vel strengt tatt noe om hva jeg åpenbart ikke kunne, men likevel..
tiram tiram: hvor har blitt av bloggen din?

Sean Spenn sa...

Du kan si hva du vil, men det er ganske åpenbart at du i slekt med Karl Rove. :)

VamPus sa...

Så vidt jeg vet har jeg verken slekt fra Holmestrand eller Østfold..

Tiram sa...

VamPus: den har forsvunnet i det store, svarte internetthullet ... Som du kanskje registrerte har jeg et nytt domene, dog, og forhåpentligvis får jeg somla meg til å gjøre noe med det før mai! :)

Windingstad sa...

Haha, det der er saant jeg alltid synes er veldig bittert. Har selvsagt ALDRI värt i närheten av aa blaase en saa stor sak. Men det er likevel utrolig irriterende aa oppdage i ettertid at man ikke har fulgt en traad som viser seg aa före et sted.
Hvordan takler du det?
:)

andyq sa...

Elvestuen vil kanskje føre Venstre tilbake til sperregrensen, men Thommesen hadde potensialet til å drepe partiet.

Jeg var på Oslo Venstres landsmøte (ikke delegat), og ble ytterst lite imponert av Elvestuen. Mye vifting med armer og hytting med neven, men svært lite substans. Pinlig opptreden.

JT sa...

Det lukter vel ikke akkurat Pulitzer prize av denne avsløringen, Vampie. Thommessen lånte penger (uovlig vel å merke), men det er langt fra å låne penger til å "tappe" fondet som du sier. Lånet på hele "mer enn 70 000" var ført opp som, nettopp, et lån i regnskapet så det er ingen som har antydet underslag. At mannen nettopp hadde hatt hjerneslag ville til og med kanskje for enkelte dumsnille personervært formildende, men men. The rise and fall of Olaf Thommessen er uansett ganske smålig å hovere over for en ung og dynamisk kvinne som deg.

Anonym sa...

Flere som synes Elvestuen ligner på Harald Eia? Fremtoningen ligner også på noen som kunne vært parodiert i Team Antonsen. Se for deg Harald Eia med parykk neste gang du ser Elvestuen... :-)

JT - dersom den omstridte pengeforvaltningen i sin helhet hadde skjedd mens Thommesen var syk hadde jeg vært enig med deg. Men flere av uregelmessighetene skriver seg fra 2-3 år før Thommesen fikk hjerneslag. At han senere ble syk er derfor ikke noen formildende omstendighet i denne sammenheng.

JK sa...

Ja. Vi så jo hva som skjedde med Oslo Venstres velgeroppslutning etter at Elvestuen ble leder. Så profeten VamPus er nok sannspådd her - not.

VamPus sa...

jt: Vel, metoderapporten til NRK for saken ligger ute på SKUPs hjemmesider - så vi er tydeligvis mange om å være smålige.
jk: Og du tror at det skyldtes Elvestuen? Ola er en hyggelig fyr, men det skader vel ikke med litt realisme?

fabelfisk sa...

Aah, det eldgamle "latterliggjøring av motstandere"-trikset :) Velvel, frøken, vi får se om det ikke ligger en viss liten misunnelse bak disse innholdsløse spådommene om evig fortapelse for Venstre. Jeg for min del har stor tro på kombinasjonen Sponheim og Elvestuen, selv om man selvsagt kan få begge to godt opp i halsen til tider.

Som jt sier: Oslo Venstre har blomstret under Elvestuen, både i oppslutning og medlemstall. Og du som står på utsiden vet vel strengt tatt ikke så mye om hvorvidt det skyldes Ola eller ikke?

Menmen, kan jo skjønne at det er litt trist at Høyre ikke ser ut til å ha lederskapet som vet noe særlig hvor de står, hvor de skal eller hvem de er. Dere får fortsette å foreslå festlige særskattelettelser for de rike husfruene og vårrengjøring i Oslos gater så man slipper å se de som ikke har det like bra som andre. Da vinner dere sikkert noen stemmer tilbake fra FrP ;)