Som medlem av Høyre så må jeg innrømme at min manglende interesse for EU kun matches av en total ignoranse i forhold til fotball. Men når Fredrik Mellem allikevel klarer å kategorisere EU-motstandere såpass godt så humrer jeg med.
Kanskje du kan hjelpe han med noen flere?
EU-debatten er som kjent lagt på is frem til regjeringen når sitt Soria Moria og vel så det. Heldigvis evner ikke andre å gjøre noe med den heller.
4 kommentarer:
Nei til norsk medlemskap i EU. Den europeiske union (tidl. europeiske fellesskap) er et prosjekt som bidrar til å ensrette og uniformere tidligere juridisk selvstendige kulturstater. I dag utformes ca. 80 prosent av lovene som vedtas i de nasjonale parlamenter, i hemmelige komiteer i Brussel.
Lisboa-traktaten er vel et slags kroneksempel i så måte, der man har et dokument som innholdsmessig er nesten identisk med grunnloven de franske og nederlandske velgerne forkastet i folkeavstemning, men som nå er umulig å lese fordi teksten kun refererer til tidligere traktater. Kun Irland har valgt å ha ratifikasjon ved folkeavstemning, da deres grunnlov krever det. Merk at det ikke er EU som presser gjennom en parlamentarisk ratifikasjon; det kommer fra det europeiske lands egne ledere. Kontroversielle symbolske deler av traktaten er borte, som f.eks. nasjonalhymne, utenriksminister, grunnlov, flagg. Alt dette vil man likevel ha, det er bare navnene som endres.
Norge kommer ikke til å tjene på traktaten, da vårt stemmetall blir svært lite i forhold til den harde kjerne av EU-land. Mindretallsvernet svekkes ytterlige gjennom Lisboa-traktaten, som også Nice-traktaten gjorde. Det er utrolig at Jonas Gahr Støre ikke må svare for dette i EU-diskusjoner; ville vi fått en folkeavstemning om traktaten om vi var EU-medlemmer i dag? Tror ikke det, nei.
"Nasjonalkonservativ" ser ut til å tilhøre Kategori VIII) - der svært mange har sin helt egen underkategori.
Fredde,
jeg savnet kategorien for de som er mot EU pga. det demokratiske underskuddet.
Spenn:
Ikke helt sikker på om du var ironisk der...
De som kjater om "Det demokratiske underskuddet" faller klart inn i kategoriene III og VIII (De nasjonalt "særsynte" og De med helt egne/private forestillinger om hvordan verden er skrudd sammen).
Det eneste virkelige problemet med EU er tvert imot Det Demokratiske Overskuddet!
- Små land har uforholdsmessig stor inflytelse (høy representasjon i forhold til folketallet), og
- Ved viktige bestemmelser kreves konsensus mellom medlemslandene, ergo vetorett.
Hvilket gjør EU relativt tungrodd.
Dessverre.
Men allikevel adskillig bedre enn vårt eget supperåd av et storting som helt domineres av mennesker fra kategori III og VIII.
Legg inn en kommentar