Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, april 18, 2008

Bevare for å forandre?

VamPus: Fjern pressestøtten, få inn flere utenlandske investorer og få mer mangfold.
(...)
VGs kommentator Elisabeth Skarsbø-Moen: Du som har vært på høyresiden hele livet er mer for bevaring enn forandring.
VamPus: ???

Frank Aarebrot har nok en gang lagt frem en rapport som bekrefter norske journalisters venstrevridning, men nå også med en undersøkelse som viser at norske redaktører er enda mindre representative i forhold til "folk flest". I programmet "Fredag" på TV2 i kveld diskuterer Aarebrot, Skarsbø-Moen og jeg dette. Skarsbø-Moen mener at det er naturlig at norske journalister er radikale da dette er i opposisjon til samfunnseliten (som åpenbart i så fall ikke inkluderer den rødgrønne regjeringen) og at å fjerne pressestøtten, øke konkurransen og dermed sannsynligvis ta vekk livsgrunnlaget for mange norske aviser og konsolidere bransjen er å "bevare", ikke "forandre".

Jo mer jeg tenker på det, jo mer er jeg for å få den støtten fjernet fort som faen.

"Fredag" på TV2 rundt 19.15 i kveld.

14 kommentarer:

P.k. sa...

Kanskje jeg skal se på TV2 i dag?

Pål H sa...

Selv har jeg gjort et prinsipp av å å kreve pressestøtten fjernet en gang i året.

Pressestøtten favoriserer dødsdømte over levende mediehus og analog teknologi fremfor digital.

Og medieverden blir dritkjedelig og irrelevant av den. Glemte jeg noe?

Admiral_Gullars sa...

Pressestøtten i Norge er en anakronisme.

kjell sa...

Hvor har dette damemennesket du diskuterte med tatt kurset i nedlatende arroganse hen?

Anonym sa...

Oi, det var jo nesten flaut å se på ...

Stemme SV/AP = "motmaktstankegang"

Stemme Høyre = "bevare"

Hvordan er det mulig å komme med så tåpelige utsagn når man har en sånn jobb? Flaut for VG ...

Per sa...

Jeg kom online først nå, så har ikke fått sett programmet. Høres ut som VG-damas opptreden ikke var mye å skryte av, men det skulle vært moro å se VamPus i debatten. Noen som vet om programmet ligger på nett eller om det sendes i reprise på en av TV2s kanaler?

Solvik sa...

Per, ”Fredag” ligger på TV2 Sumo på internett. En betalingstjeneste, men det er mulig en test er gratis.

http://webtv.tv2.no/webtv/

Adrion sa...

VG-dama fremstår jo som et symbol på hele problemet med norsk media. Motmaktstankegang osv, godt poeng Vampus med vrien om at makta jo nå er rødgrønn.
Så det hele på TV2 sumo nå og må, i fare for å virke "enkel" og tankefull om andre temaer enn debatten tok opp, at Vampus er skikkelig snacksen.

VamPus sa...

pål: My point exactly. Når Dagsavisen trenger 40 mill av skattebetalernes penger for å overleve, så er det på tide å la den død.
Kjell: Jeg lurer på om det kom sammen med medlemsskapet i AUF. Ja, for hun er selvsagt tidligere AUF'er..
adrion: Det skyldes nok at de er veldig flinke i sminken :-)

Anonym sa...

pål & vampus:
det er jo helt fair at dere mener en del aviser bør dø, men skarsbø-moen har jo helt rett i at det da blir mindre mangfold & mer ensretting (bare survival of the fittest, og de mest komersielle).

Et eksempel: jeg ser nesten bare på skattebetalerfinansierte kvalitetsNRK - gidder ikke de klin like seriekanalene TV2, TV3, TV4, TVNorge osv

hans sa...

Greit at man kan fjerne pressestøtten til de større avisene(Dagsavisen f.eks.), men hva med de småavisene som fins rundt i landet(distriktene)??? VG og resten av avisene i Akersgata dekker jo ikke akkurat så mye av det som skjer utenfor de største byene i Norge. Knapt nok det til tider.

Det er vel der støtten trengs, slik at folk får vite om ting som skjer der de bor og ikke hva som er siste trend i Oslo. For det er vel mer interessant for distriktene sin del å vite hva som skjer med skoler og kommuneøkonomi der de bor.

De avisene vil heller neppe overleve uten støtte, siden de bare dekker 7-8 kommuner. Kommuner som ikke akkurat er overbefolket.

Niclas sa...

Fredag går i reprise på TV 2 kl. 12:10 idag mandag.

geirronimo sa...

Jo, men "eierne er høyrevridde" !!??!!, og det hjelper??

Øyvind Strømmen sa...

Å være sur på grunn av at Dagsavisen får pressestøtte, eller fordi BA og Rogalands Avis gjør det, kan jeg forsåvidt være med på. Prinsippielle argumenter mot pressestøtte har jeg også en viss forståelse for.

Men de fleste av de avisene her til lands som virkelig er avhengige av pressestøtte er imidlertid en annen sort aviser: lokalaviser.

Kuttes pressestøtten til dem vil det ikke komme noen flere utenlandske investorer og sørge for mer mangfold. Det vil bare bli færre aviser. Lokalavisfloraen kommer sakte, men sikkert til å dø ut.

Noen vil sikkert mene at det ikke er så farlig; men det burde iallfall være et moment i diskusjonen, et viktigere moment enn Dagsavisen.

Samtidig vil Friheten (blekka til NKP) og Korsets Seier (blekka til pinsevennene) med en viss sannsynlighet gå dukken uten pressestøtte. De kan iallfall ikke anklages for å være politisk korrekte, noen av dem. Friheten er venstrevridd på en litt annerledes måte en journalistene som jobber i VG, for å si det på den måten.

De avisene som i sterkest grad bidrar til forflatningen og manglende konfliktlinjer i norske media er vel heller ikke de samme mediaene som får pressestøtte. Elisabeth Skarsbø-Moens avis får f.eks. ikke en krone i direkte pressestøtte.