Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, april 10, 2008

CO2-nøytral olympisk ild?

I disse CO2-tider så er det jo interessant at man allikevel synes det er en god idè å frakte en flamme kloden rundt i et eget fly fordi det er gøy.

Al Gore flakser verden rundt i egen privatjet og Jens Stoltenberg syntes det var fornuftig å hente inn blant annet tidligere fredsprisvinner Wangari Maathai (hun som mener at aids er en del av de hvites biologiske krigføring i Afrika) og fly en filippinsk risbonde kloden rundt til åpningen av dommedagsbackupen på Svalbard.

Når makthaverne begynner å oppføre seg som om det var en krise, så skal jeg vurdere det. Ikke før.

12 kommentarer:

Cracked actor sa...

"...fordi det er gøy."

Akkurat dette kan det kanskje tenkes at har endret seg noe. Det kan jo tenkes at servile IOC-folk nå har funnet ut at den eneste måten å få flammen til å overleve er ved å fly den rundt kloden frem til lekene starter. Flammebærerne kjeppjages jo med en gang flammen er på bakken.

Helt enig med deg. Selvsagt.

Simon sa...

Makthaverne ER en krise !

VamPus sa...

Det er vel kanskje ikke så gøy lenger, nei. I all den tid det har gått sport i å slukke den. Kanskje en idè til en ny olympisk gren?

Cracked actor sa...

Olymisk flammesluking? Dette høres ut som noe for Beinifax. ;)

synnestar sa...

Ja, fyttirakkern. Hva skal liksom en filippinsk risbonde fortelle oss om landbruk og miljøvern? Og så komme trekkende med, av alle ting, en afrikaner? Nei, nå står ikke verden til påske.

Fredrik Mellem sa...

Så hvis Stoltenberg begynner å reparere skoene sine sjøl, og bruker sykkelen sin til møter på andre kontinenter - da skal du vurdere ditt standpunkt?

Jeg tipper vi blir nødt til å (over-)leve med at du har ditt syn på ting.

Ellers er jeg enig i at åpen ild om bord i fly er en dårlig ting. Både for det ekstremt lokale miljøet der og da - og det globale.

Gjervan sa...

Jeg fant ut først i dag hvordan denne fakkelgreie funker. Jeg ble så skuffet; jeg trodde hensikten med stafetten var å få ilden til Lekene ved løping. Bil/fly ble bare brukt der det var nødvendig (motorveier mellom byer, over hav ol).

Det hadde vært mye kulere og miljøvennligere. Istedet sendes altså bare flammen rundt omkring som mediejippo?

Anonym sa...

Det er ikke mye igjen av klimaargumentene til Vampus. Gått en stund siden hun har brukt Jesus-freaks som inntekt for sin skepsis, men nå er det altså Jens Stoltenbergs personlige moral som er avgjørende for hennes standpunkt. Imponerende? Not!

Øyvind Strømmen sa...

Nå, anonym nummer to (?), du må huske på at dette er en av de altfor få mulighetene VamPus har til å egentlig være mot eliten (eller "makthaverne" da).

Siden det er deilig med litt rebellfetisjisme, ser jeg med en viss sympati på at VamPus ser ut til å mene at det at Al Gore har privatjet er et bevis på klimaendringene ikke eksisterer / ikke er menneskeskapte / ikke er så farlige. Det eneste som mangler er dreads og en haug med buttons og VamPus ville bli en perfekt radikaler. Stol aldri på noen. Uansett (men psst... the truth is out there).

Hadde det ikke vært for at argumentet om Als privatfly er like utdatert som de gamle gymsokkene mine hadde det til og med vært litt morsomt. Kanskje synes noen det er morsomt fremdeles, smaken, baken, alt det der.

Helge Samuelsen sa...

Nei, men kjære deg da Vampus. Når eliten oppfører seg som om det er krise er det allerede altfor sent. De har jo sikret seg selv ganske bra enten en heter Gore eller Stoltenberg.

Når Vampus har sluttet å kjøpe sko vil jeg tro på at det finnes nød i verden... nei, forresten - den var for teit!

Helge Samuelsen sa...

Ehhh, bare en ting til. Var det noen som ennå ikke hadde fått med seg at OL er en mediejippo?

OL er ikke bare en mediejippo, det er også en del av et politisk spill dr Kina trodde at de skulle få sole seg litt i glansen av det ubetydelige mens de dreper munker på bakrommet.

Slik gikk det ikke.

;)

VrangPus sa...

Hvis vi skal bruke Siv Jensen's logikk så er jo både OL-ilden og Al Gore's flybruk for bagateller å regne i den store sammenhengen, så da er det like greit, nei, enda bedre, om vi overlater eventuelle reduksjonstiltak til andre.