Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mai 06, 2009

Gitmos til Norge

Norge kan få frigitte Guantanmo-fanger. Det kan da umulig være noe problem, da dette er helt uskyldige folk som bare var på feil sted, på feil tid, med våpen i hånd, eller hva?

10 kommentarer:

George sa...

The chickens have come home to roost. You signed up for Obama, and Obama's what you're going to get, boys and girls.

Spenol sa...

Ja, George, dette vil nok få alle som heiet på Obama til å angre! Dette har jo nesten Watergate-proporsjoner.

Jeg har forresten ikke kommet over at du stemte på Palin. HAHAHAHA...znork

Med den historien skal du nok streve rimelig hardt med å overbevise noen om at du er moderat.

Spenol sa...

For øvrig interessant at Fremskrittspartiet ber USA løse dette selv. I 2002/2003 messet jo partiet på at "vi må hjelpe våre venner" når det var snakk om å delta i Irak-krigen.

Er ikke USA lenger vår venn når det ikke står en republikaner ved roret?

Spenol sa...

"Det kan da umulig være noe problem, da dette er helt uskyldige folk som bare var på feil sted, på feil tid, med våpen i hånd, eller hva?"

Kom gjerne med kilder som viser at dette er eller har vært en utbredt oppfatning blant nordmenn, europeere eller amerikanere.

LarsE sa...

Klart vi skal fortsette å støtte USA. Spørsmålet var vel heller om de som bare støtter når det passer vil forlate oss igjen.

Spenol sa...

Bryr liberalister seg egentlig om USA da? De snakker nemlig aldri om tingene som gjør USA til en storhet, som aerospace, datateknologi, film, musikk, osv. Det er stort sett bare dyrking av GOP og konservative "ikoner" som Reagan, Goldwater og Ayn Rand - med andre ord den verste dritten som har kommet ut av USA.

Yosemite Sam sa...

Spenol,

Ayn Rand kan vel på ingen måte kalles konservativ og derfor sammenlignes med konservative som Goldwater og Reagen. Hun var objektivist/Libretarianer. Det er nok likheter mellom konservatismen og objektivismen når det gjelder syn på det økonomiske forhold i samfunnet samfunn, men ideologiene ligger langt fra hverandre i synet på det sivile samfunn, samt det militære samfunn og det er de to siste vi snakker om her.

Spenol sa...

Yosemite Sam,

Hva angår de forskjellige typene høyrevridde i Norge og deres sympatier, er dette en eneste stor grøt. Det er bare til å se på hvor mange DLF-ere/objektivister/liberalister som ser opp til Reagan, til tross for at han egentlig var en autoritær dinosaur hvis ideologi - bortsett fra de økonomiske aspektene - ikke på noen måte kan kalles liberal. Han var f.eks. motstander av selvbestemt abort.

Om jeg ikke tar feil, kaller vel VamPus seg liberalist, til tross for at hun forguder trangsynte, autoritære, kristenfundamentalistisk homofober som Sarah Palin. VamPus laget til og med en blogg som hyllest til Palin, som kun kalte "Palin Power".

Se også Siv Jensen. Hun har Ayn Rand som favorittforfatter, men beundrer samtidig Sarah Palin.

Spenol sa...

Hva sier bloggdronningen selv om saken? Bør vi ta i mot fanger fra Gitmo for å hjelpe USA?

Tine B. sa...

De er vel frigitt av en grunn? Blir det søknader om asyl så kan det være mulig å vurdere det, kan det ikke?