Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mai 21, 2009

Ironisk tvist

Dansk Folkeparti, i likhet med vårt hjemlige FrP, bruker mer enn gjerne liberale rettigheter, kvinnesyn og likestilling, som argumenter mot muslimer. Da er det jo litt morsomt med undersøkelser som viser at velgerne deres slutter mindre opp om "danske verdier" enn danske muslimer:

På integrationsområdet har partiet f.eks. stået forrest i kampen mod et ’middelalderligt menneskesyn’, som Danmark – ifølge partistifter Pia Kjærsgaard – har importeret med strømmen af muslimske indvandrere.

(...)

Capacents måling viser imidlertid, at de holdninger, som Pia Kjærsgaard kritiserer de muslimske miljøer i Danmark for at huse, i flere tilfælde er mindst lige så udbredte blandt hendes egne vælgere.


Via Audun Lysbakken.

Oppdatert: Vox Populi har gått gjennom undersøkelsen og drar frem andre, ikke fullt så ironiske tvister.

8 kommentarer:

Skjegg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
IvarE sa...

Ehh..
Nå ville jeg vært ytterst forsiktig med å ta noe som helst som kommer via Audun Lysbakken for god fisk.

Men jeg har ikke lest hverken undersøkelsen eller premissene for den. For øvrig ingen kommentar...

Anonym sa...

La oss snu på tallene: for muslimer i danmark (som kjent en uhomogen gruppe med alle slags etnisiteter og med svært ulik grad av religiøs overbevisning) så er det slik at:

- 87% mener at sort arbeid er uakseptabelt
- 90% mener at kvinner bør ta lønnet arbeid utenfor hjemmet fremfor å konsentrere seg om å passe barn & heim

Og dette tror vi på? Jeg kjenner latteren tvinger seg frem :-)

Månebedotten

Siw sa...

For Månebedotten er det muligens slik at å holde på egne fordommer er viktigere å se på andre mulige sannheter. Eller hva mente h*n egentlig?

Vox populi sa...

Jeg synes det er interessant å lese HELE rapporten og ikke bare Lysbakkens utvalgte deler. For de interesserte finner man den her: Din muslimske naboDet er kanskje ikke like uproblematisk at undersøkelsen viser:

65% av danske muslimer mener at ytringsfriheten bør innskrenkes i visse tilfeller.

80% av danske muslimer mener at det burde vært forbudt å offentliggjøre Muhammedtegningene

18% mener at Sharia bør integreres i dansk lov

6% mener at terror er et akseptabelt middel til å spre et budskap

20% mener at Danmark har fortjent det om de blir utsatt for terror.

Disse holdningene tror jeg ikke er spesielt utbredte hos Df eller Frp.

Og at partiets velger har en oppfatning er vel ikke entydig med at disse oppfatningene er partiets?

Hva sier da Lysbakken til at SV er mot NATO, mens 80% av partiets velgere er for. Eller at SV er mot krigen i Afghanistan, mens nesten 50% av velgerne er for.

spenn sa...

FrPs liberalistcred er relativt tynnslitt, privatskolesaken var vel den siste WTF-saken deres. På den annen side, partiavisen til Lysbakken, Dagbladet, kaller seg liberal. Ikke akkurat kredibelt det heller.

I grunnen merkelig at ikke det er flere liberalister, når så mange smykker seg med betegnelsen.

Siw sa...

Nå trakk vel ikke Lysebakken fram noe fra rapporten annet enn det som sto i Politikens innslag. Der fant jeg ikke opplysning om hvor tallene kom fra, men Vox populi har laget lenke. Den er nå lastet ned og skal en gang etter eksamen leses. Det som er interessant er uansett at en del av mine og andres ideer både om muslimers og om dansker holdninger får seg en overraskelse her og der.

Anonym sa...

Dansk Folkeparti er ikke liberale, heller ikke deres velgere. DF er et nasjonalkonservativt parti og slipper å drasse på liberale slik FrP gjør.