Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mai 20, 2009

Morderen Che

Jan Arild Snoen har intervjuet Armando Valladeres, menneskerettighetsaktivisten som satt 22 år i fengsel i det sosialistiske paradiset Cuba, i Minerva.

- Che-dyrkingen reflekterer dårlig tilbake på Vesten. Jeg har inntrykk av at mange som går med disse Che-symbolene ikke vet hva han sto for – en mann som summarisk henrettet hundrevis av mennesker. Jeg møtte nylig en mann i Italia med en slik T-skjorte, og spurte ham hvem han trodde Che var. Mannen snudde seg og returnerte spørsmålet: - Var han ikke en rocke-stjerne?

Jeg synes fortsatt det er hysterisk morsomt å gå nedover Grünerløkka med "Enjoy Capitalism"-t-skjorte og få stygge blikk av folk med Che-t-skjorter på vei inn på McDonalds.

Viva la idiotia!

Oppdatert: Irriter en commie du også - kjøp t-skjorta her!

11 kommentarer:

rabiatius sa...

Den skjorta har jeg også, den gir rimelig mye oppmerksomhet. :P

Dag Arne sa...

Hvor får jeg tak i ei sånn skjorte. Det vil jeg også gå med :)

VamPus sa...

Unge Høyre har t-skjortene. Legger ut lenke i bloggposten!

t-skjorte sa...

Brukte du den t-skjorta da du var på Island også?

VamPus sa...

Går ikke i t-skjorte i minusgrader, men feirer gjerne kapitalisme på Island også jeg. At de jukser på verdivurderinger etc er lovbrudd, ikke noe med det kapitalistiske system å gjøre. Eller har du et annet som funker bedre?

~SerendipityCat~ sa...

:-D

Min bror er anarkist, jeg morer meg med å kjøpe ulike t-skjorter til ham til jul. Merkelig nok bruker han ingen av dem...

t-skjorte sa...

jeg bruker alltid t-skjorte innendørs, jeg

Island funket helt bra til de ble Friedman-frelste, forlot offentlig kontroll og lot markedet gå amok

Det systemet som funker best er blandingsøkonomi

che lever sa...

Che Guevara ble raskt en av de øverste lederne, en comandante, respektert for sitt mot og fryktet for det enkelte har beskrevet som brutalitet. Han var ansvarlig for henrettelsen av mange mennesker som ble funnet skyldig som torturister, spioner, desertører eller for å lekke informasjon om til Batistas tropper. Fidel Castro krevde imidlertid at de revolusjonære skulle alltid behandle skadde Batista-soldater, sivile og bønder som ikke samarbeidet med fienden, så humant som overhodet mulig.

Resultatet ble at geriljaen fikk et bedre rykte enn de brutale regjeringstroppene og sympatien for dem vokste i befolkningen og blant Batistas egne soldater [11]. Dette bidro til at stadig flere rekrutter dukket opp og ville slutte seg til Castros «skjeggete menn» i Sierra Maestra. I motsetning til Batistas hær, løslot Castro alle tilfangetatte soldater uskadet og beholdt bare våpnene deres. Et eksempel på dette er angrepet på Estrada Palma [12]. Etter hvert nektet også flere soldater å vende tilbake til sine «egne» når de ble sluppet løs, og sluttet seg heller til Castros voksende geriljahær.

(wikipedia)

VamPus sa...

Che lever: Jeg anbefaler virkelig å lese Guevaras dagbøker, bl.a. der han beskriver den kalde gleden av å sette et nakkeskudd på en som ønsket å desertere fra hans geriljatropp i Bolivia. Ville du ikke leve uten mat, drikke eller revolusjonær støtte i befolkningen, så måtte du dø. Guevara var også en kjent homofob som sørget for å forby homofili og innførte en del interessante torturmetoder til bruk på de som ble mistenkt for å være homofile.

Så ta på deg Che-skjorta di og bær den med stolthet du.

Casper DiNapoli sa...

Bare så vi har alle med oss her; hva er definisjonen på Kapitalisme?

che lever sa...

jeg er enig, che gjorde mye som var ille - og jeg eier ikke noen che guevara t-skjorte.

men jeg klarer også å se at che hadde sider som gjør at han lever videre som et ikon for mange, også for noen liberalister

jeg skjønner bare ikke behovet ditt for å dele mennesker inn i kategoriene snille/slemme, smarte/dumme osv