Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mai 28, 2009

Omdømmebygging

Norge står for 97%, eller om lag 10 milliarder kroner, av støtten EØS-landene gir til nye EU-land, samt Hellas, Portugal og Spania. Blant annet bidrar støtten til å

å skape et positivt omdømme av Norge og til å spre informasjon om EØS-samarbeidet. Mange av prosjektene er synlige i lokalsamfunnet. Finansieringsordningene har bidratt til en tettere politisk dialog og samarbeid mellom Norge og myndighetene i EUs nyeste medlemsland. Dette gjelder særlig de baltiske landene og Polen.

Jeg innrømmer at jeg faktisk ikke visste at vi hadde så mye usnakket med de baltiske statene og Polen at vi måtte betale oss til et bedre omdømme...

8 kommentarer:

Poker sa...

Er jo også foruroligende at skattepenger går til å avlønne en fjomp som får betalt for å lire av seg den slags vås i en årsmelding.

Foruroligende; ikke overraskende.

Yosemite Sam sa...

Med unntak av at disse midlene utdeles fra politisk tilsatte byråkrater i Norge og til andre politikere og byråkrater i EUs "nye" land og derfor kan være et arnested for korrupsjon er dette en billig medlemskontigent.

Norges EU tilknytning gjør at vi nyter godt av få tingene som er veldig bra i EU.
- Domstolen i Strasbourg som har ført til en bedre sikring av ytringsfrihet og individets rettigheter ovenfor den norske stat.
- EU's indre marked som gjør at de fleste bedrifter og privatpersoner har tilgang til 450 millioner kunder samt billigere og bedre kvalitet på varer og tjenester (ikke jordbruksvarer).

I tillegg slipper Norge som ikke fullverdig medlem å byråkratisere opp en ny klasse av politikere og sende disse til Brussel. Her sparer vi inn mer enn EØS medlemskontigenten.

Norge bør foretrekke dagens situasjon: For at en nordmann skal sendes Brussel som sendemann eller lobbyist må den faktiske kostnaden rettferdiggjøres av resultater.

VamPus sa...

yosemite: Jeg ser de argumentene. Og holder fast med et nei.

Anders sa...

Som Vampus-fan og fast leser av bloggen i lengre tid var det morsomt å se sine egne daglige arbeidsoppgaver omtalt her. Så får jo hver enkelt selvsagt mene det de vil om det jeg driver med er smart eller ikke :-)

Paven sa...

Unnskyld, Vampus, men sier du at du er i mot norsk EU-medl.skap? Er du blitt helt skrullete? Vi har null innflytelse på EUs utvikling og tar inn 70-80% av vår lovgivning derfra. Selvråderett til selvrettferdigelse. Og du er såkalt Høyre-topp?

Yosemite Sam sa...

Anders,

Du nevner at dette er ditt arbeidsområde. Er du politiker og har fått denne stillingen også av politiske grunner(i tillegg til at du møter de definerte kvalifikasjonene)? Politisk utnevnelse a'la fylkesmannsmåten gjelder nemlig for de øvrige jeg kjenner til i dette apparatet.

Anders sa...

Yosemite Sam,
jeg er nok ikke en politiker, men byråkrat, ansatt på åremålsstilling. Og ja, jeg håper da virkelig at jeg ble ansatt for kvalifikasjonene mine! :-)

Jeg er jurist, og jobber i Financial Mechanism Office i Brussel, kontoret som vurderer søknader om støtte fra EØS-midlene.

Joda, årsrapporter er jo ofte litt svevende og inneholder ofte vendinger som ikke kan brukes til så mye. Men - når noen først har bestemt at disse pengene skal overføres fra Norge, Island og Liechtenstein til EU-land, er jeg glad for at jeg får være med på å sikre at pengene blir brukt fornuftig....

Yosemite Sam sa...

Anders,

Godt å høre og takk for svaret - Når jeg antydet at dette var politisk utnevnte så tenkte jeg mest på stillingene på fylkesnivå i Norge.

Lykke til i ditt arbeide der nede i Brusssel.