Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 11, 2009

Vil ikke på nett


Foto: Ida Aalen

Lars Sponheim mente han ikke trengte å engasjere seg i sosiale medier fordi han hadde jo Stortingets talerstol. Dessuten hadde han folk "til sånt".

Det var i grunn en ganske klassisk debatt om Valg 2.0 på mediedagene i Bergen i forrige uke. Tre menn over 50 som var varierende skeptiske til sosiale medier. Og meg.

Magnus Takvam i NRK fortalte at dette hadde han ikke greie på. Han hadde hørt om blogger, Facebook og Twitter, men brukte det ikke. Men han hadde brukt internett for å finne informasjon om saker. Og sånt. Altså googlet.

Et lyspunkt var Aftenpoftens Harald Stanghelle, som ikke bare snakket om at bloggerne jo hadde gjort en forskjell under blasfemi-saken, men i tillegg var en utrolig reflektert og sympatisk fyr. Ikke rart han er politikernes favoritt.

Det er ikke alle som bør blogge eller bruke sosiale medier. Det er veldig synlig om politikere liker og forstår denne måten å drive dialog på, eller om de bare publiserer leserinnleggene sine fordi de tror at de dermed ligner mer på Obama. Kanskje det er like greit at norske politikere svarer at de ikke vil på nett. Og middelaldrende menn med overdimensjonerte egoer?

Nei. Takk.

12 kommentarer:

Espen sa...

Greit nok Vampus - noen av oss middelaldrende er på nett. Men vi vil ikke være politikere...

Mari sa...

Finnes denne debatten på nett et sted?

VamPus sa...

Jeg tror Mediedagene jobber med å få lagt ut alt materiellet de har fra arrangementet. Den ble i hvert fall streamet, så rart om de ikke også la den ut. Men obs - dette var ikke en spesielt god debatt.

Legger ut lenke når den kommer i så fall.

Jørgen sa...

Kanskje kommer middelaldrene menn til å utspille sin rolle i politikken lenge før vi blir middelaldrene.

Men er det ikke litt viktig at de engasjerer seg på nett også? De er jo flinke folk med mye fornuftig å si...Det er jo også litt skummelt at de er såpass lite kunnskapsrike om politikk på nett.

Virrvarr sa...

Hahaha, grunnen til at Sponheim ikke vil twitre er at han er så løs kanon at han ville skapt en #drittunge-situasjon hver uke.

Grunnen til at han har «folk til slikt» må jo være at han sier så sære ting i avisen at sekretærene hans hadde blitt overarbeidet om han skulle få løpe fritt på nett, også :D

nessie sa...

Hm. Jeg som synes blogg slikt er en så fin-fin måte å finne ut hvem jeg ønsker å stemme på. Irritert meg litt over de som jeg ikke får mulighet til å bli kjent med fordi de ikke er på nett. Men kanskje like greit.

Og ja, vil gjerne se debatten selv om den er dårlig ;)

Ida Aalen sa...

Jeg satt og stusset over Sponheims skepsis når jeg satt der (så gøy at bildene mine har kommet til nytte, forresten!)

Dette er en man som til de grader behersker one-linerne, han vakte latter flere ganger under denne diskusjonen.

Så de 140 tegnene ville jo vært et perfekt format til en mann som er så glad i å mene noe, og særlig såpass spissforumlert.

Det er jo bare å se hvor mange ganger Sponheim ble sitert under #nmd-hashtagen..

Jeg er enig i at politikere ikke MÅ være på Twitter, men Sponheim er sikkert blant de som hadde behersket formen best..

http://twitter.com/idaAa

Ida Aalen sa...

Jeg kom forresten på en ting til..

På den første sesjonen på Nordiske mediedager, så presenterte Aarebrot tall som viste at stortingspolitikerne brukte 25% av tiden sin på å snakke med journalister.

Ville det ikke være overkommelig å bruke i det minste 1% av den tida på Twitter i stedet, og kun 24% på journalistene?

Nissemann sa...

Jeg slutter meg til kommentarene til Ida og Virrvarr, og savner for så vidt ikke Sponheim på nettet. Han tar nok plass der han er, og jeg følger heller med på andre politikere enn ham uansett.

Forresten: Espen Tversover, takk for sist! http://nissemann.blogspot.com/2006/10/seks-ganger-tretten.html ;)

Solvik sa...

Velkommen tilbake på nett. Begynte å få abstinenser. Du må ikke ha så lange pauser, VamPus.

Holten sa...

Eg trur både Virrvarr-Ida og Ida Aa. har rett. Eg ser for meg at t.d. fikenblad/Brustad-flåseriet frå tidlegare i veka kunne ha vorte mykje meir katastrofal for Sponheim dersom han hadde skrive det PÅ Twitter.

Men han er jo noko mindre flåkjeft skriftleg uansett. Kanskje den lause kanonen kunne ha sikta seg meir presist inn frå nettet før han hadde fyrt av.

Andrej Iacobowich sa...

Hvorfor trekke "middelaldrende menn" inn i det?
Er vi lite skolerte i forhold til andre?
Jeg er 52, og lever hele livet mitt på Nettet. Av & til spør fjortisene hva oldisene gjør online; de tenker ikke på at det var vi nå middelaldrende menn som bygde Nettet in the first place, før fjortisene var født.

At politikere - uansett alder - ikke har peiling på hva som skjer i Cyberspace er derimot skremmende!