Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, august 05, 2010

Plikt til å skaffe avdanka politikere jobb


Det har ikke alltid vært slik at karantene eller mangel på sådan har vært det største problemet til avdanka politikere. Tidligere stortingsrepresentant for SV, Magnar Sortåsløkken, brukte de tolv årene han satt på Stortinget til å skjelle ut næringsliv og næringslivsledere, for deretter å synes det var helt ufattelig at hverken bedrifter eller organisasjoner hadde bruk for hans kompetanse da han endelig sa takk for seg. Derfor mente han i VG 21.07.1997 at "det offentlige burde ha plikt til å skaffe eks-stortingspolitikere en jobb".

Han advarte mot å undervurdere det at en del tidligere stortingspolitikere får store personlige problemer av ikke å få jobb etter å ha sluttet på Stortinget.

"Vi har vært valgt til landets fremste folkevalgte verv og opparbeidet en god kompetanse og et omfattende nettverk. Det er helt ufattelig at hverken bedrifter eller organisasjoner har bruk for en slik kompetanse."

Noen av oss mente den gang, og mener fortsatt, at det er ganske ufattelig at man da ikke klarer å skaffe seg jobb selv. Spesielt ironisk var det at Sortåsløkken hadde spesielt vært kritisk til næringslivsledere som fikk en økonomisk "fallskjerm" dersom de måtte gå. Han så ikke noe motsetning til å mene dette og samtidig mene at det offentlige hadde plikt til å skaffe stortingsrepresentanter jobb.

Ifølge Wikipedia har Sortåsløkken siden dette jobbet som samfunnskontakt (altså PR-rådgiver) for Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, som blant annet driver private klinikker delfinansiert av det offentlige og driver lobbyvirksomhet mot det offentlige. Ære være dem for det.

Takk til anonym bidragsyter for tipset!

5 kommentarer:

Konrad sa...

Hehe. Ubetalelig, igjen!

Geirronimo sa...

SV skyter rundt fra hofta, og de får igjen ved at de møter seg selv i døren.

All denne skytingen og møtingen vil skape slitasje i topplokke for den gemene hop, og som Syse så fortreffelig sa det:
- Kameler skal svelges medhårs :-)

Anonym sa...

Mens vi (dvs. du) er i retro-modus og du allerede har varmet opp din søkemotor....

Mener å huske at helt på slutten av 80-tallet så innkalte SV til pressekonferanse. Anført av sin store, vidsynte og beskjedne (kremt!) leder, Erik Solheim, skulle SVs nye profil lanseres med brask og bram. SVs nye symbol var en skilpadde og det nye mottoet var "Norge ut av rundkjøringa".
Av en eller annen merkelig grunn, som jeg den dag i dag ikke kan forstå..., så valgte SV å droppe sin nye profil neste dag. Det skjedde etter at VG var frekk nok til å påpeke at for å komme ut av en rundkjøring må du svinge til Høyre!!! VG tok seg også bryet med å gjøre oppmerksom på at dersom man svinger til venstre i en rundkjøring, så skaper man, i beste fall, kaos. Men på den annen side, SV og kaos.... ;)

VamPus sa...

Husker kampanjen godt. De hadde faktisk dette som slagord en liten stund før det ble fjernet. Jeg antok nesten at det var for å understreke partiets miljøprofil - ingen kjører bil så ingen kan trafikkreglene...

Anonym sa...

Bravo!

Men hvis vi lemper på kravene for minstelønn, så blir det jo masse arbeidsplasser for ufaglærte tilgjengelig, så da burde det ikke være noe problem å finne nyttig virke for våre gullkantede nye arbeidsledige.

-S