Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, februar 05, 2007

Tredje verdenskrig

I fjor på denne tiden ble VamPus beskyldt for å bidra til å starte 3. verdenskrig. Det var ikke første gang. En vakker sommerdag for mange år siden våknet nemlig VamPus av at noen slo henne i hodet. Hardt. VamPus er ikke et utpreget morgenmenneske, men å våkne av å bli slått bidrar heller ikke til å gjøre dagen bedre. Slaget kom fra en venninne som VamPus delte rom med på hytta. Venninnen, la oss kalle henne Gyda, glodde olmt på VamPu og slamret med døren i det hun føk inn på stuen hvor hun trampet illsint rundt. VamPus ristet på hodet og sovnet.

Det viste seg at Gyda hadde drømt at VamPus startet tredje verdenskrig. Gyda hadde vært med i motstandsbevegelsen og dermed jaktet på stakkars VamPus hele natten. Da hun våknet fikk hun øye på en sovende VamPus på andre siden av rommet og Gydas første reaksjon var å gi henne et saftig smekk. Da hun trampet rundt i stuen var hun i villrede om hun skulle baste og binde VamPus før hun kontaktet motstandsbevegelsen. Men hvordan kontakter man en motstandsbevegelse som ikke finnes?

Aha. Det var omtrent med telefonen i hånden at det gikk opp for Gyda at hun hadde drømt. Og angrepet en sovende, uskyldig VamPus.

Vel. I dag skriver Dagbladet at tredje verdenskrig aldri kom. Men noen mener det motsatte. Derfor titter VamPus seg av og til over skulderen. I tilfelle Gyda skulle stå der klar til å baste og binde henne for å overgi henne til motstandsbevegelsen.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Var dette rundt tiden da Terminator kom ut? Høres litt kjent ut :D

Brage sa...

Hoj, snakk om krisemaksimering! Her til lands er det uansett faen meg vi som har monopol på å proklamere at tredje verdenskrig er rett rundt hjørnet.

For øvrig har du endra litt på overskrifta til Dagbladet; Tredje aldri verdenskrig kom

Anonym sa...

Mossad-veteranen Efraim Halevy mener at Tredje verdenskrig allerede er i gang, og at det vil ta minst 25 år før de fundamentalistiske islamistene er slått.

Men kanskje er det slik at islamistene har det travelt. Dersom den materielle velstanden generelt øker, vil det bli verre å rekruttere ekstremister.

Derfor tror jeg vi vil få se at islamistene vil gjøre mange forsøk på å få få ilden til å fatne før det er for sent. Deres drøm er en krig mellom muslimer og vantro, en krig hvor i utgangspunktet fredelige muslimer tvinges til å velge side.

Vi vil få se at der det er mulig, vil islamistene forsøke å starte uroligheter - hele tiden med en eskalerende krise som mål.

VamPus sa...

viking: hmm.. tror ikke det?
brage: overskrift endret..
spåmannen: det er vel også en del kristne som gjerne skulle svingt sverdet mot muslimene slik de gjorde under korsfarernes tid. Personlig er jeg ikke så pessimistisk at jeg tror vi ender opp der..

Anonym sa...

Dinesh D'Souza har forklaringen.
Vi må gjøre som svensken gjorde for 67 år siden. Erklære oss nøytrale ,men hjelpe jihadistene de nærmeste 20 årene. Bruke burka og hijab ,innsktenke ytringsfriheten , innføre sharialovgivning og avskaffe demokratiet.
Om det viser seg at USA vinner om 20år må de først okkupere oss ,som de gjorde med Japan og Tyskland.
I mellomtiden kan vi lære oss hvordan vi rigger 10 tonns lastebilbomber.

Anonym sa...

Pokker. Når skal du klare å gjennomføre noe som helst.

Anonym sa...

NI KAN lÄRA AV OSS I DAG.

Sverige är när allt kommer omkring ett land där folket av sin press, det politiska etablissemanget lever på en enahanda diet som propagerar för den socialistiska värlfärdsstaten (det enda land i världen där man kan förlora ett val på att vilja sänka skatten!); landet demoniserar Israel och förklarar hur oskyldigt Islam är.

I en artikel i Aftonbladet efter den 11 september försäkrades tidningens läsare om att de terrorister som flög in i WTC-tornen var inte fiender till Sverige utan endast till USA-imperialismen, en ganska förståelig ståndpunkt mot bakgrund av att "USA är den största massmördaren i vår tid". Sådana åsikter lärs ut i de senska skolorna, upprepas dagligen i stora svenska tidningar, vilka till stor del uppbär statliga stöd.

Avvikande åsikter är kraftfullt motarbetade i Sverige vars mordnivå nu är två gånger högre än i USA och där muslimer nu utgör tio procent av befolkningen. Svensk press utmålar ständigt USA som förlamat av brott.

Undersökningar visar att svenska folket djupt oroas av landets dramatiska sociala förändringar och att folket är starkt kritiskt mot denna politik. Men brotten och alla våldsdåd rapporteras sällan i media och det är endast sällan som sanningen kan sippra igenom i pressen. Trots att två tredjedelar av alla svenskar anser att islam knappast är förenligt med ett modernt västerländskt samhälle är denna fråga i Sverige inte öppen för en allmän diskussion.

Enligt Jonathan Friedman, en New York-bo, som är lärare i socialantropologi vid Lunds universitet, är ingen debatt om immigrationen möjlig på grund av den politiska klassen i landet, som kontrollerar debatten effektivt och stryper den.

Nyligen genomförde Stockholms stad en undersökning av muslimska ungdomar som går i nionde klass i Rinkeby. 17 procent av pojkarna hade förra året tvingat någon att ha sex, 31 procent hade skadat någon så allvarligt att denne behövde medicinsk vård, 24 procent hade begått inbrott eller stölder ur bilar. Detta är sensationell statistik, men ingen stor tidning publicerade undersökningen annat än en gratistidning som distribueras i tunnelbanan...

Förföljelsen av Sverigedemokraterna liknar vad som förekom mot oliktänkande under den kinesiska kulturrevolutionen.

VamPus sa...

Frida: Nå kjenner jeg ikke til forfølgelsen av Sverigedemokraterna, men jeg har inntrykk av at også de som er kritiske til dagens politikk er noe paranoide. De tror de blir forfulgt når noen er uenige med dem. Som jeg har sagt tidligere - skal man delta i offentlig debatt må man regne med at det det blir nettopp debatt og at folk er uenige med en.

Men at jeg synes venstresida spesielt er flinke til å demonisere sine motstandere - og de, med det de har på samvittigheten, er nå så sin sak...

Anonym sa...

Er dette paranoia ?

En våldtäkt på demokratin

I måndags fick Adam Linnerheim, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Östergötland, en yxa inslagen i sin ytterdörr. Det inträffade kan inte misstolkas. Det är dock inte första gången Linnerheim utsätts för hot och skadegörelse; åtta fönsterrutor har slagits sönder i hans hem vid olika tillfällen och klotter har påträffats i anslutning till hans bostad.Adam Linnerheim, som är rullstolsbunden, har nu valt att lämna sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Jag har naturligtvis förståelse för hans beslut, även om jag beklagar det djupt.

Anonym sa...

Er dette paranoia ?
"Sverigedemokraterna tigs konsekvent ihjäl i de lokala medierna, men de få gånger partiet och dess representanter framträder i artiklar och inslag är det oftast med en negativ inramning. Sverigedemokraterna var inte bara isolerade av andra partier, de var också klart negativt särbehandlade av medierna de få gånger de över huvud taget uppmärksammades."

http://www.dn.se:80/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=607046

VamPus sa...

Frida: Absolutt ikke. Selv om partiet var stiftet som et interesseparti for svensker med kun motstand mot den svenske innvandringspolitikken som forenende faktør, bør allikevel Linnerheim få lov til å mene at den politikken var en trussel mot Sverige - uten å få en øks i døra.

Men jeg forbeholder meg retten til å mene at et parti tuftet på innvandringsmotstand er helt på trynet. Min blogg. Min ytringsfrihet. Ingen øks i min dør, vær så snill.

Anonym sa...

Sverigedemokraterna er ikke motstandere av innvandring.
Det er kritiske på samme måte som Danske Karen Jespersen til dagens politikk og konsekvensene det har for velferdstaten at det er en kontinuerlig stor nyrekruttering til en ny underklasse som gjør situasjonen enda vanskligere for de som befinner seg på bunnen fra før. De som må motta trygdeydelser.

http://dansk-svensk.blogspot.com/2006/01/karen-jespersen-p-svenska.html


http://www.leksikon.org/art.php?n=1275

Anonym sa...

De kritiska åsikterna i befolkningen är inget uttryck för att svenskarna är främlingsfientliga - lika litet som så är fallet med danskarna. De är mer uttryck för en oro för det svenska välfärdssamhället som har satts under press av invandringen. En stor del av den svenska befolkningen reagerar på den ökande uppsplittringen som hotar sammanhållningen och förtroendet mellan invånarna. Men för eliten är folklig värdegemenskap och sammanhållning inte viktigt. Tvärtom betraktas det som bakåtsträvande och självtillräckligt.

I Danmark kunde eliten inte i längden ignorera de krav som befolkningen ställde för att värna ett sammanhängande och välfungerande välfärdssamhälle. I det mer auktoritära Sverige tar eliten i politik och medier till mycket hårdare medel för att trycka ner debatten och hålla befolkningen i schack. Men befolkningen rör sig, och det utgör ett faromoment fram mot Riksdagsvalet.

Anonym sa...

Citater
"For mig er det fuldstændig uforståeligt, at det skulle være specielt progressivt at være imod den stramme udlændingepolitik og ligge under for frihedsfjendske og kvindeundertrykkende værdier, bare fordi de kommer fra grupper af indvandrere."[Kilde mangler]
"Jeg mener, at Venstre sikrer en større lighed og solidaritet. Anders Fogh Rasmussen taler meget om samfundets sammenhængskraft. Det er et afgørende pejlemærke for mig, at der bliver ført en politik, der sikrer samfundets sammenhængskraft."[2]
"Venstre er et parti, der står vagt om grundlæggende liberale frihedsværdier. Ytringsfrihed, demokrati og kvinders ligestilling. Samtidig lægger det vægt på betydningen af et stærkt velfærdssamfund. Målet er personlig frihed og at den enkelte tager ansvar for sig selv - men forudsætningen er et godt velfærdssamfund. Den dobbelthed repræsenterer Venstre, og derfor blev det dem."[2]
"Frit valg og private leverandører af velfærdsydelser skræmmer ikke - det afgørende er, at der er et ordentligt indhold."[2]

Kosialist sa...

Så må VamPus bestemme seg:

Streng og effektiv innvandringspolitikk og fortsatt velferdsstat, eller fri innvandring og ingen velferdsstat.

:)

VamPus sa...

Kosialist: Den debatten har jeg vært innom før - det er velkjent at fri innvandring og stor velferdsstat er ikke forenelig. Men når var liberalister for en stor velferdsstat :-)

Kosialist sa...

Tja, jeg går jo ut ifra at noen som er medlem av Høyre snarere enn DLF er for å ha en velferdsstat, om enn en liten en?

Anonym sa...

Look to USA
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1266155.ece

Anonym sa...

Det er lettere å bruke eksterne Illustrative case studies

Med en gang du påpeker en eller annen politikers enfoldighet , går de totalt i vranglås.

Karen Jespersen har i modsætning til sine tidligere partifæller ikke tilladt kalk at tilstoppe Hjernen, men har derimod fulgt med udviklingen.

“Kompromisløst og modigt kæmper hun for de værdier, hun tror på. Socialdemokraternes ‘ortodokse præster’ frøs hende ud, blot fordi de var bange for nytænkning. De vendte ryggen til de grundlæggende værdier og vendte det blinde øje til realiteterne af angst for at miste stemmer. De tog fejl. Ikke blot mistede de stemmer, men også troværdighed, og selv efter 6 år har de stadig svært ved at genopbygge den.