Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mai 08, 2008

Kjør sak

29-åringen som er mistenkt for å ha drept sin 5-år gamle datter skal ha skiftet fullstendig personlighet når han drakk alkohol, skriver VG:

Analysen av blodprøven er foreløpig ikke klar, men da politiet tok seg inn i boligen etter drapet stod det minst en ølboks på stuebordet.

Er det det man kaller å få "fakta på bordet"? Skal vi se hvor langt saken kan kjøres uten mer?

Tragisk. På så mange nivåer.

5 kommentarer:

Bernt sa...

Triste greier. Men lurer litt på hvorfor denne informasjonen blir gitt ut til media i det hele tatt så tidlig i etterforskningen?

Linn sa...

Etter nettmediene kom er majoriteten av nyhetssakene overskrifter, bilder og fint lite substans.

Å være først er viktigere enn å være etterrettelig.heller 3 saker med 1 kilde enn 1 sak med 3 kilder.

spenn sa...

Etter nettmediene kom er kildeutvalget tvert i mot mangedoblet, og man er ikke lenger prisgitt vurderingene til en håndfull journalister og redaktører i et par-tre nasjonale aviser og tv-kanaler.
Takket være nettmediene har man nå muligheten til å lese nyheter, og velge vekk disse tragediene tabloidene mesker seg med dag ut og dag inn.

Ghost of Goldwater sa...

Dersom øl på bordet var kriteriene, skulle jo vampus vært seriemorder...

Linn sa...

spenn: jeg ser poenget med at man kan oppsøke alternative nyhetskilder. Det jeg tenkte på var utviklingstakten av nyhetsbildet. Journalisten har stadig mindre tid på seg.Nettmediene gir også mulighet til å oppdatere saken mange ganger, så man er mindre kritisk til innholdet.

Min kritikk var rettet mot norske nyhetsmedier av typen vg og dagbladet som er - om mulig-, enda mindre etterrettelig enn papirversjonen.