Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juli 30, 2007

Aftenpoftens valgomat

Hvem bør få din stemme til høsten, spør Aftenpoften under en bildeserie av åtte politikere som du ikke kan stemme på ved høstens kommunevalg.

Kommunevalg, ja. Nettopp. Og Aftenpoften har også tatt seg bryderiet med å lage en valgomat som skal gi deg en pekepinn. Om hvem du ligger nærmest ved STORTINGSVALG. Og selvsagt - med snevre tolkninger av politiske standpunkter.

Sjekk Liberalerens guide til Aftenpoftens valgomat.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du er vel litt sær nå, Aftenposten har også en sak hvor du kan bli bedre kjent med ordførerne. Lederne for de ulike politiske partiene er jo ansiktene utad, og gir direkte assosiasjoner til politikken partiene fører. Ingen tenker vel "raspeball" når de ser Siv Jensen.

hansen sa...

VamPus har et godt poeng:
Riksdekkende medier (som Afenposten) dekker dessverre kommunevalget på en måte som fjerner fokus fra de lokale sakene. Og dette bidrar sterkt til den svakkede interessen for lokaldemokratiet. :-(

Men når DET først er sagt, mener jeg at Aftenposten stort sett ikke er den verste avisen i så måte. Flere av de andre mediene, og deriblant særlig NRK, bidrar sterkt til en vinkling som gjør lokalvalget nærmest til et "prøve-stortingsvalg".

VamPus sa...

anonym: Hm, tror kanskje det er flere enn du tror som tenker "raspeball" når de ser Siv Jensen :-)

Men synes for all del Aftenpoftens snutter er morsomme..

Anonym sa...

Leste et intervju i NA24:

- Hva er din oppfordring til resten av bransjen?
- At de ikke skal bry seg om brukergenerert innhold, borgerjournalistikk og disse nye mediene... Overlat det til oss!

MOR: Har du blitt redd for konkurranse :)

Anonym sa...

Selvsagt har Vampus helt rett i kritikken mot valgomaten til Aftenposten, dette har jeg også omtalt i min blogg på http://www.sosialdemokraten.no 18. juli.

Hele valgomaten er mer fordummende enn noe som helst annet. Ikke nok med at den bruker rikspolitiske spørsmål for å hjelpe deg i kommunestyre- og fylkestingsvalget, men den vekter også på en merkelig måte slik at saker som er uviktige for deg kan få vel så stort utslag som dine hjertesaker.

Alt i alt en helt meningsløs valgomat, dessverre.

Minneapolise sa...

Aviser liker jo helst å ha ca ti bilder liggende som kan brukes til alt. Hadde saken vært i dagbladet.no hadde de nok klæsja på det nærbildet av en stor hårete mannemage som de synes passer til det aller meste.

Stutum sa...

Da er det bare å komme hjemm til meg med valg-urnen.

Slik ble din profil
Fremskrittspartiet:
52 % | Fremskrittspartiet
Høyre:
45 % | Høyre
Senterpartiet:
33 % | Senterpartiet
Venstre:
25 % | Venstre
Arbeiderpartiet:
23 % | Arbeiderpartiet
Kristelig Folkeparti:
14 % | Kristelig Folkeparti
Sosialistisk Venstreparti:
9 % | Sosialistisk Venstreparti
Rød Valgallianse:
0 % | Rød Valgallian

Mathias sa...

Men ingen av de som er avbildet stiller til valg i Bergen bortsett han nr. 2, nederst fra høyre; Torstein Dahle. Det er lokalvalg! Og kontantstøtten avgjøres ikke av kommunestyret.

MariaMariaOslo sa...

Riksdekkende aviser skal jo etter regelen dekke riksdekkende stoff, -og ikke saker om grendahuset i Hakkalistranda skal bygges ut med en ark hvis tverrpolitisk liste får fleertall ved kommunevalget der, for eksempel... Hvis det er kravet bør Aftenposten, VG, Dagbladet og andre store - legge inn etpar hundre sider ekstra i utgavene fremover mot kommunevalget...? At de gir inntrykk av "et stortingsvalg" når de fremhever patilederne ved et kommunevalg, får så være...

Lokalavisene derimot er litt mer interessante før et lokalvalg enn ellers. De er tross alt forpliktet til den slags som etterlyses...

Et eksempel her:
http://www.vgb.no/23244/perma/215915

tomchrister sa...

Men du KAN stemme på meg:) Dersom du har bostedsadresse i Hordaland, altså:)

Anonym sa...

"Hele valgomaten er mer fordummende enn noe som helst annet."

Ikke helt ulikt alle andre politiske identitetsundersøkelser som ligger ute på nettet og er hyppig referert til, med andre ord. Jeg tenker spesielt på den notoriske "Political Compass" (som er sterkt tilpasset USA-forhold og nesten helt ubrukelig i Norge, likevel skal liksom alle ta den) og Facebook-application-saken "World's smallest political quiz" - også alt for USA-sentrisk.

Thomas Karlstrøm sa...

Dette er noe dritt..for ei drit sie..skal anmelde dette serriøst

Katrine sa...

Øh, er det bare meg som kommer til valgomat for valg07 på den linken?