Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juli 26, 2007

Mutanter og gladiatorer

Kan noen forklare en enkel sjel hvorfor disse syklerne fortsetter å dope seg i en konkurranse som er så gransket for slikt som Tour de France?

Og dere som mente at begrepet "rasjonell" og "å komme i kontakt med engler gjennom hesten din" hører sammen, skal få slippe å svare...

Mente jeg hørte en som sa at til slutt kommer konkurranser som OL til kun å være for mutanter og gladiatorer. Det synes VamPus hørtes gøyalt ut. Kanskje jeg til og med kjøper meg TV for å følge med på.. sport.

19 kommentarer:

Simen Eide sa...

Fordi de tjener fett på å vinne? Fordi det sannsynligvis er mange, mange flere som faktisk doper seg. De som blir tatt er kun de dumme eller de som vil løpe risikoen helt ut.

Uansett, veldig kjedelig. Rasmussen hadde jo alltid det intelligente blikket. ;-)

Esquil sa...

Gammel vane er vond å vende. Har man først begynt å dope seg, fortsetter man samme hvor inn i hampen idiotisk det er. Og har man først startet krig i Irak ...

Har du ikke TV? Respekt. Når de beste idrettsutøverne er sønner av genforskere kan du begynne å lese TV-annonser.

Fingal Olsson sa...

Ben Johnson - verdens raskeste junkie?

Milton Marx sa...

Legaliser doping.

Men svaret på spørsmålet er vel trolig at pengene er så store at det er økonomisk rasjonelt.

Mathias sa...

Vampus! Har du vurdert å delta i sykkelrittet Trondhjem-Oslo. Det hadde vært noe for deg. Tør du det?

notanothermeeeeening sa...

Tør du mathias, snurrebassen din skal likevel ikke brukes til noe fornuftig...

Mathias sa...

Hvis du ikke kutter ut din anonyme feiging, så vet jeg hva jeg skal gjøre med deg, for jeg vet hvem du er.

Studinen sa...

Hvis det stemmer at snurrebassen blir mindre av doping så slår de jo to fluer i en smekk: Sykle fortere og mindre som kommer i klem ;)

Anonym sa...

"Hvis du ikke kutter ut din anonyme feiging, så vet jeg hva jeg skal gjøre med deg, for jeg vet hvem du er."


Hiii hiiiii ... Sinnataggen! =:-D

VamPus sa...

esquil: Har ikke TV, nei. Hadde jeg hatt det, ville nok ikke sport stått øverst på titterlista. Men med mutanter og gladiatorer så ville jeg vurdert det.
simen og milton: joda, jeg skjønner dette med penga, men de blir jo TATT. Hele tiden. Det kan da ikke være noe penger i det?
mathias: Det handler ikke om å tørre, men om å gidde. Og jeg gidder ikke. Og i og med at du vet hvem den anonyme er - så kan du jo true vedkommende et annet sted, ikke hos meg.
studinen: Veldig godt poeng!

Mathias sa...

Vampus! Det er vel snakk om begge deler. Tørre å presse kroppen til det ytterste. Mange blir redd bare av tanken. Jeg snakker av erfaring da jeg drev tidligere med en del langdistanseløping, fra 5000 m og oppover. Det sies at et maratonløp begynner først etter 30 km, det er da de fleste sprekker.

Anonym sa...

Idrett er underholdning. At andre underholdningsartister doper seg for å være slanke på lerrettet eller gi sitt ytterste på konserten er akseptert. At idrettsfolk som underholder ikke kan gjøre dette lenger er kun en endring av forventning hos publikum (oss) som betaler gildet. En underholdningsartist, herunder idrettsfolk, må forholde seg til disse endringene i publikums forventning.
Slik en musiker endrer sjanger for å fortsette å fenge sitt publikum, må en idrettsmann endre sitt dopbruk for å fenge sine tilhengere.
Bare så trist at vi i Norge fortsatt tror at idrettsfolk er noe mer enn underholdningsartister og opphever oss selv som moralister. Blir en nordmann tatt er hun (han) selvfølgelig uskyldig.

Anonym sa...

" Det sies at et maratonløp begynner først etter 30 km, det er da de fleste sprekker."

Du er visst litt av en seig maratonløper i bloggsammenheng også.. ?

VamPus sa...

anonym: Det holder nå..

Mathias sa...

Du kan jo vurdere Oslo-maraton. Da løper du rundt i Oslos gater. Tenk deg hvilken PR???

Ghost of Goldwater sa...

Jeg for min del skulle betalt godt for å se Vampus løpe maraton. Vel, løpe i det hele tatt faktisk.

Anonym sa...

Så man blir IKKE smart av å springe langt - rik kanskje, men smart, nope.

Mathias sa...

Sebastian Coe, Emil Zatopek (?), Said Aoita, en rekke somaliere blir ikke gode i løping fordi de bare har et treningstalent. Løping er taktikk og strategi, det samme er sykling. Egentlig dreier de fleste idretter seg om det, å tenke strategi og taktikk. Bjørn Borg vant ikke Wimbledon 5 og Franske Mesterskap 6 ganger fordi han var dum. Idrett er like mye hodearbeid som kroppsarbeid. De som påstår noe annet, har ikke skjønt det.

Bjørn Inge sa...

"Dopet" mange har blitt tatt for i dette tilfellet taes ikke under selve rittet, men i forkant. Det de kalkulerer med er at alle spor er borte, men at effekten fortsatt er der. Risikoen er selvsagt at kroppen "sparer" på noe, og etterlater seg spor - de blir tatt, og vips så er de borte. I forkant av dette har de dog tjent gode penger.....så lenge de ikke blir fersket tidlig i karrieren, så er de allerede gode millionærer og ergo så blir risikoen mindre. Da handler det evnt om muligheten til å vinne og bli veeeldig mye rikere. Penger er roten til......