Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, juli 14, 2007

Dagens fangst


- grmf..gruff.. puff.
Pusedyr romsterer seg inn i hytta.

- Mamma, ze her!!!

Han tar tak i nakkeskinnet til en kjemperotte han har drasset inn og hiver den i været, før han stolt legger en pote oppå det døde dyret. At han mistet fortennene sine i våres ser ikke ut til å ha lagt noen demper på jegerinstinktene. Han kommer bort og stryker seg til beina mine før han tar fart og nok en gang angriper det døde dyret.

- Er jeg ikke flink? Ze nå, zeee da! Kjærring!

- Joda, kjempeflink pus! Flinke lille mamma sin baby...

Ngh. Ut og hente feiebrett og skyve den døde kroppen oppå for å kaste. Dagen etter kommer han hjem med en nydelig liten skogmus, som han slakter i gresset nedenfor hytta, og en fugl, faktisk, hvor du kan høre gnafselydene i det han tygger hodet av den. Nå venter jeg bare på at han skal harke opp et nebb. Godt vi skal hjem i morgen, før han kommer drassende med ekornet som bor borti grantreet her.

9 kommentarer:

Børge Skråmestø sa...

Dette virker da som en katt som kan beskytte deg mot innbruddstyver og overfallsmenn. Du burde skaffe deg et Pass Dem for katten-skilt til å ha på ytterdøra.

Anonym sa...

mmm.Rats. Forbidden rats.

nessie sa...

Jeg kommer aldri til å glemme den knasende lyden da Pus inntok en markmus på kjøkkenet. Trodde først det var en gave til meg og konfiskerte den. Ble satt grundig på plass ;)

VamPus sa...

Børge: Nuvel. Mennesker koser han på. Ville i så fall vært: Pass Dem for katten, den koser. Eller noe sånt.
nessie: Åh, han gir dem da til meg. Etter hvert....

Mathias sa...

Her en dag så jeg 2 rotter løpene over veien nær der jeg bor, fordi byrådet ikke tar løsboss problemet på alvor, og i fjor så jeg også en. Rotter sprer sykdommer og det som verre er. Så dersom du er i Bergen, kan du jo komme til Loddefjord med katten din, slik at vi kan bli kvitt litt rotter. Jeg kan godt vise deg hvor rottefaren er størst.

Theo sa...

Ser ut til å være museår i år. Trenger knapt å fore hunden. Hver kveldstur finner 'Lille Sinten' en mus eller to og eter dem.
Vanligvis bare *kverk* *jafs*. OK dét.
Snur meg vekk de gangene den leker med dem. Kvalmende hvordan naturen fungerer! :)

Tiram sa...

Haha, dette er en av fordelene ved å bo i andre etasje: dyra drar ikke uten videre med seg fangsten hjem. Da vi bodde i første, hendte det at vi fikk håndgripelige bevis på at de i hvert fall kan fange fugl. Den "morsomste" episoden var kanskje den gangen Mozart-dyret dro inn en høyst levende stær, som kom seg laus og flaksa rundt i gangen og spredde fjær og guano overalt -- herlig.

Anonym sa...

Høres ut som en katt som lever herrens glade dager..... ;-D

VamPus sa...

tiram: I helvete - en stær? Nuvel, Pusedyr kom hjem med et ubestemmelig fjærkre. Men dette er fra hytta. Han har heldigvis enda ikke klart å fange noe i bakgården. Heldigvis. Oslo-rotter er omtrent på størrelse med en bulldog...