Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juli 09, 2007

En usedvanlig dårlig idè

- Faen, faen, faen i helvetes faen.
Jeg banner og sverter der jeg står og kaver i mørket. Vanligvis ville jeg trampet i bakke i sinne, men når du står på rundt 5000 meter og forsøker trosse glidende grus for å komme deg opp Afrikas høyeste fjell er ikke det så lett.

Jeg forbanner meg selv og jeg forbanner mannen som brakte meg opp hit. Ja, selvsagt har slike eksesser med en mann å gjøre. Man går da ikke rundt å bestiger Kilimanjaro fordi det er gøy?! Hvordan skulle det tatt seg ut?

Det begynte rundt påske. Jeg skulle over til England for å besøke typen, men to dager før flyet skulle gå ringte han og sa at det nok ikke var lurt. Han skulle tross alt flytte til USA, avstanden var allerede for stor, og.. vel, det var vel bedre at vi avsluttet det der. Sånn. Sa han, og jeg falt fullstendig sammen.

Men det skal han ha. Minus seks kilo de påfølgende ukene må sies å være en effektiv kur. Og etter sorg, kommer sinnet. Og etter sinnet kommer hevn. Men da var jo tufsen på vei til San Francisco, og jeg satt i en stusselig (annen) to-roms på Grünerløkka og gnisset tenner. Han var jo så bereist. Han hadde vært overalt. Spist slanger og hund (Fido!?) i Vietnam, dykket i Azorene og ikke minst, vært på safari i Kenya og Tanzania. Åh. Meg òg.

Jeg skulle i hvert fall ikke være noe dårligere, nei! Så jeg begynte å forhøre meg om safariturer og tenkte at en toukerstur ville gjøre meg godt. MEN. Safari i to uker. Kjeeedelig. Hvorfor ikke kombinere safari og en tur til Kilimanjaro, foreslo en kamerat. Tja, hvorfor ikke, tenkte jeg. DA.

For noen måneder senere, jeg sto godt oppe i det fordømte fjellet, var jeg ikke blid på meg selv. Hva i all verden hadde jeg her å gjøre? Og så jeg, som ikke har vært på fjelltur i Norge en gang!?
Turen til Kilimanjaro er ukas føljetong i VamPus' Verden. Les mer i morgen.


Del 2: Kili - forberedelser Del 3: Kili - på vei Del 4: Sitrende stillhet Del 5: Frihetstoppen Del 6: Epilog

15 kommentarer:

MariaMariaOslo sa...

Vampus, husk til neste gang du er inne på hevnens tanker: Bestill en 2-ukers SPA-tur til eksempelvis Bora Bora, med deilige mannlige massører, 11-retters bevertning i horisontal stilling osv - og send et bilde som julekort til han som sitter og gnager på hundebein i et u-land

;-) funker myyyye bedre!

Genese sa...

Det verste er at jeg misunner deg. Håper å oppleve fjellet før snøen har smeltet. For nå er det like før.

Børge Skråmestø sa...

Bestige fjell er bare hetero. Dahlink, safari er ikke kjedelig, det er glamorøst! Moi har vært på safari i Afrika. Øvde meg lenge på forhånd. (Leste og så Mitt Afrika til jeg kunne bok og film utenat.) Vi bodde i en ultraglam lodge midt i bushen, drakk høye og kompliserte drinker non-stop, hørte på Mozart og spiste antilope. Jeg så til og med ville dyr.

kjell sa...

Og jeg som trodde at mitt kjærlighetsliv var komplisert.

John T. sa...

Bestige fjell er virkelig ikke hetero. Neste gang Børge lager en håndbok skal jeg skrive et tillegg som man kan lime inn på sistepermen. "Johns ti homotriks som ingen andre vil fortelle deg".

For øvrig, kos deg med gla-Lae :)

http://blikk.no/nyheter/sak.html?kat=1&id=8663

Rambukk sa...

Misunner deg den turen. Det nærmeste jeg har vært var Novotel Mount Meru i Arusha. Jobb. Ikke fjelltur. Heldiggris!

Milton Marx sa...

Tenker du burde dratt til Potosi, jeg... sølvfjellet i Bolivia. Det høres egentlig mer VamPus ut.

I inngangen til gruva ofrer man til djevelen - 96% sprit og sigaretter som er dimensjonert for fulle gruvearbeidere.

Så drikker man sprit med gruvearbeiderne og røyker litt sigaretter i solidaritet, før man blåser blåser av en helvetes dynamittladning - sånn bare for å kjenne trykket - og så er man ferdig med dagens forpliktelser, og kan sette seg på bar og drikke øl.

For VamPus er det helt sikkert bedre å gå inn i et fjell enn opp på det.

(så skal jeg la være med å fabulere over salmen "nærmere deg min gud").

plus ultra sa...

Hvis X'en noengang jobber som taxi-sjåfør gjør følgende:
En dag han står med bilen i en laaang kø, be en mann som du kjenner om han ikke kan spørre alle bilene foran X'en om kjøretur og litt moro i baksete. Han vil selvsagt bli jaget, til han spør Xen - Nå skal han kun spørre om kjøretur, sette seg inn og vinke til de andre sjåførene :0)->-<

VamPus sa...

mariamaria: *urk* hvorfor tenkte jeg ikke på DET?
genese: Ta det med ro. Om det er mye eller lite snø på fjellet avhenger av nedbørsmengde. I minus 20 grader gjør det lite forskjell på isbreene om de smelter eller ikke om man legger på 2 grader.
Børge: Godt å få bekrefter at jeg ikke bare hag'er rundt omkring. Har vært på safari i Sør-Afrika i relativt luksuslodger og .. vel, det gikk vel mest i øl for å være ærlig. Av de ville dyrene husker jeg spesielt godt edderkoppene som dalte ned fra taket i utebaren...
kjell: Mitt kjærlighetsliv er ikke komplisert. Lenger. Singel med katt. Veeldig enkelt :-)
john t: hørtes ut som en sommerføljetong på Jernbanespor det. Men litt av poenget med å gå Kili er jo ikke å pese seg opp dit, men å kunne fortelle om det i littblaserte ordelag lett henslengt i en lounge med en komplisert drink i hånda (hører du, Skråmers?)
rambukk: så heldig du er, som får dra til Afrika på jobbtur. Fjell eller ikke.
milton: DET hørtes ut som et strålende ferietips. Skal vi se... p o t o s i.. Notert :-)
plus ultra: *glise* hørt om det der i en vits en gang, ja :-)

Cassanders sa...

Sikkert ikke noen særlig trøst, men jeg har en hypertrent kollega. På hans tur til Kilimanjaro beina han naturligevis i vei i et tempo som han mente hans form tilsa. Han møtte så til de grader veggen.
Spydde og svimla osv osv. Han klarte riktignok å kreke seg til toppen til slutt, men det var bare fordi han er så inn i Bleikerøe sta.

genese har på en måte rett, men det skyldes mer at breen på toppen vokser og minker i sykluser -med bølgelengde godt over et livsløp, enn menneskelig aktivitet.
Så det at noen "står i fare for" å ikke oppleve snø/is på Kilimansjaro skyldes først og fremst deres fødselstidspunkt i historien.

Cassanders
In Cod we trust

Kjartan sa...

Har også en venn som har besteget Kilimanjaro (fjellet er übermacho, bare for å ha det sagt; alle unge menn med Hemingway-hang-ups i sin ungdom drømmer om det), og han beskrev nøyaktig det samme som Cassanders; kvalme, hodepine og spysyke. Hans store drøm om et "Cameløyeblikk" på toppen (kakiskjorte, jungelhatt og en Camel sigarett) slo liksom ikke til der han kreket seg oppover fjellsiden, mens de radmagre bærerne hans spratt oppover med sekken hans på hodet.

fr.martinsen sa...

Alt hva jeg lærer.

Herregud jeg er så tradisjonell altså, jeg har aldri tenkt på fjelltur kontra andre turer med utgangspunkt i seksuell orientering.

Jeg må skjerpe meg.

Munken sa...

Jeg har også besteget, men i helt andre formasjoner og masiver :o)

Eit kvad:

Etter å ha stappet slik ein svolk, med hårete rot, lukt opp i levandes folk, gurgler seterjenta - blir det gøttare no, skit eg på meg. Og det blei so gøttegøtt at jenta flengskeit so torva skatt opp til nova. Noen å tenke på når man BESTIGER fjell...

VamPus sa...

kjartan: Jeg hadde planer om ta skifte til miniskjørt og høye hæler + ta frem en minichampagne og få noen flotte bilder. Yeah, right. Og disse bærerne som jogget røykende avgårde forbi oss med våre 15 kilos sekker på hodet var intet mindre enn imponerende. Og litt irriterende der jeg slepte meg bortover...

Kjartan sa...

I de gode gamle dager (i hvert fall for britene) ville du hatt våpen og lov til å statuere eksempler på vei opp.

(Man trenger, for øvrig, ikke gjøre annet enn å jogge rundt St. Hanshaugen for å ha lyst til å statuere eksempler, når jeg tenker over det)