Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juli 18, 2007

Supperåd

Apropos trygge hender. Nelson Mandela har tatt initiativet til å danne et globalt eldreråd bestående av eldre statsmenn og samfunnstopper. Akkurat hva verden trengte.

Supperådet skal blant annet bestå av Jimmy Carter, Gro Harlem Brundtland og Kofi Annan. Et eller annet sted i verden sitter vel Bondevik og knasker lykkepiller fordi han ikke fikk være med. Ifølge hjemmesiden deres vil de:

Together we will work to support courage where there is fear, foster agreement where there is conflict, and inspire hope where there is despair.
Det er jo nesten så man lurer på hvorfor ikke den tanken slo Kofi Annan da han ledet FN.

15 kommentarer:

Per Berge sa...

Koffi var vel da mest opptatt av å skyfle unna penger som guttungen hans sku ha.
Desuten var det vældig viktig å ikke være kontroversiell da. Du blir ikke profet i eget land heter det. Kansje derfor Kotham var så gira på nabobyene? hmmm. Just a private thought in a late hour.

Mathias sa...

Hvorfor tror nordmenn at de er så kule hvis de slenger frem noen setninger på engelsk. Hadde det ikke vært litt kulere å slenge frem noen setninger på swahili eller på sanskritt, eller hva med arameisk? ت ت ت ت ت ت
Dere fatter poenget?
Nei, det var det jeg visste.

Minneapolise sa...

I don't really get your point mathias :)

plus ultra sa...

Oh, Mathias, the master of puppets!

Programsekretariatet sa...

hurra for en super ide: Vampus - kan ikke du ta initativ til å opprette et globalt bloggråd. Det må selvsagt støttes med offentlige midler -FN-penger for eksempel.

Ja, så kan vi jo kanskje ville:

Together we will work to support blogging where it is not allowed, foster understanding for the freedom to write, and toss out a bunch a computers to everyone who wants one"

....eller kanskje ikke :-)

Halvorlig talt sa...

Jeg får 'ta ansvar' og være uenig med alle tidligere talere da...

Jeg mener at Nelson Mandela, Kofi Annan, GHB og flere av de andre deltakerne fortsatt har stor kredibilitet for sitt engasjement bl.a. i klimaspørsmål, fattigdomsbekjempelse osv. At de velger å engasjere seg i viktige spørsmål også i høy alder, syns jeg bare vi skal applaudere.

Ang. Kjell Magne: Vel har han oppblåst selvbilde, men håper ikke han ser seg som en naturlig del av dette selskapet, tross alt! :-D

VamPus sa...

mathias: Si, claro - pero mas gente hable ingles tan por ejemplo swahili ò español.

Apa kabar? Baik saya?

Jo, da jeg kan legge inn setninger på et utall språk ingen skjønner. Men hva er poenget med det?

Forresten - har du fått en henvendelse fra Hordaland Ap? Gleder meg til å se responsen...

Mathias sa...

Vampus! For hva?

VamPus sa...

Tienes que espera.

Siden du mener vi må kommentere på andre språk enn engelsk.

Mathias sa...

Min antydning var at man kunne holde seg til norsk, og punktum. På meg virker det litt "paveny" og hele tiden komme med sitater på engelsk.

Plus Ultra sa...

Mathias, du kommer HELE tiden med ytringer på spansk, -"paveny"??!!??

Men for all del Mathias, jeg og andre forsvarer din rett til å drite deg ut på hvilke som helst språk du velger...

Mathias sa...

Plus ultra! "Paveny" er et helt vanlig norsk ord. Sjekk ordboken din. Det er jo mulig det er bergensk, men likeså norsk allikevel.

Mathias sa...

Plus ultra! Det spanske ordet for "paveny" er "arribista" til opplysning.

amygdala sa...

eh, tulling: det heter "parveny"!

Er ikke så rart ingen skjønner hva du vil frem til, når du slenger rundt deg med fremmedord du ikke selv har kontroll på... (Eventuelt så er du dyslektiker-light, eller har ikke kontroll på tastaturet ditt.. )

Sorry altså, Mathias, men du gjentok samme skrivefeilen i minst tre - 3 - innlegg. Da må man få lov til å harselere litt med deg.

Mathias sa...

Muntlig blir det paveny, da r'en blir stum. Men du har rett, i følge bokmålsordboka på nett heter det parveny fra fransk.