Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juli 26, 2007

Om å skyte spurv med kanon...

…eller i dette tilfellet – drepe edderkopp med spyd. Jo da, du leste riktig. Som typisk er når VamPus kommer trøtt og sliten fra kveldsvakt, så finner hun selvsagt en kjempediger edderkopp sittende og lure på veggen i stua. Etter å ha stått handlingslammet en god stund kommer hun jo frem til at hun ikke kan stå der hele natten. Men man kan jo ikke gå og legge seg med en stor edderkopp tassende rundt i leiligheten. Pusedyr var usedvanlig lite hjelpsom til å ha ferskt insekt i sikte. Så hva gjør man?

Jo, man tager det man haver, i dette tilfellet et masai-spyd, og smakker edderkoppen i svime. Så tråkker man på den, hopper rundt for å sørge for at den er knust under skosålen, og så setter man skoene utenfor døra i gangen. Sånn i tilfelle.

Spydet? Jo, det er det til høyre på bildet. Her står jeg mellom min mailvenn Sironka og sjarmøren Daniel, under en "walking safari" på Masai Maras sletter i Kenya.

15 kommentarer:

Mathias sa...

Det var da enda godt det ikke var en skorpion. Ederkopper er visst ifølge ekspertene ufarlige.

Mathias sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ghost of Goldwater sa...

Jeg sier det før noen andre analretentive flisespikkere kommer meg i forkjøpet: Edderkopper er ikke insekter.

De er noen ufyselige kryp som selvsagt må tråkkes ihjel så fort man ser dem, men insekter er de ikke.

studinen sa...

Er ikke edderkopper og krabber i slekt?

VamPus sa...

Ghost: "analretentive flisespikkere" - godt du sier det sjæl, men ok. Edderkopper er kanskje ikke insekter, men dø må de okke som..

VamPus sa...

..og jeg tør ikke søke de opp på Wikipedia for å sjekke hvilken slekt de eventuelt er, for jeg friker ut av bilder også..

Ghost of Goldwater sa...

Studinen: Jeg har alltid hevdet at krabber ikke er annet enn muterte kjempeedderkopper som lever i vann. Hummere er kjempeinsekter. Nekter å spise noen av delene.

Til orientering: Mat skriker når den dør. Mat har fire ben (til nød to). Mat lever ikke i vann. Mat snakker ikke fransk. Den beste maten sier mø.

Mathias sa...

Ja, man har jo Japanske Kjempedderkopper som ligner på Kongekrabben, men med lengre bein. På Bergen Museum har man et eksemplar av den utstilt.

danser med hester, snakker med engler sa...

Ja hva finnes der vel i verden av verdi som ikke finnes i Bergen.. ?

Anyways, jeg hadde en samtale med en fyr med israelsk statsborgerskap. Han nevnte at isralere, i alle fall jødene, IKKE spiste krabber, reker, hummere o.l. De kunne ikke forstå at VI spiser dem. De er jo edderkopper alle sammen. Slett ikke kosher.

Sa mannen med det israelske statsborgerskapet.

MariaMariaOslo sa...

Synes du var modig jeg, Vampus.

Ser jeg er stor edderkopp innendørs så ringer jeg brannvesenet... redder de katter får de jaggu redde meg også!

ranveig sa...

Som analretentiv flisespikker føler jeg meg forpliktet til å påpeke følgende:

- Edderkopper er ikke insekter, som Ghost of Goldwater så korrekt påpekte.

- Krabber og hummer er imidlertid heller ikke insekter, men krepsdyr.

- Edderkoppdyr, insekter og krepsdyr hører til samme biologiske slekt: Leddyrene. Sammen med andre sære dyregrupper som tusenbein og dolkehaler.

(- Og skorpioner er faktisk en undergruppe av edderkoppdyrene, mathias.)

Forøvrig ER enkelte edderkopper farlige, tross alle uttalelser fra mathias' eksperter. Så Vampus var i sin fulle rett til å bruke spydet i selvforsvar. ;-)

Anne sa...

Daniel er like redd for slanger som du er for edderkopper. Føler du deg bedre nå?

Masaier har fullstendig slangefobi, og jeg har også vært på walking safari med Daniel (!) og sett ham kaste spyd etter en spitting cobra. Det som plaget meg mest var at han og de andre to guidene var så lite treffsikre, de bare heiv i vei.
Kunne vi fått et aldri så lite skytevåpen i tilfelle det er en løve i nærheten, please?

VamPus sa...

ranveig: Takk for oppklaringen - da slapp jeg søke det opp og risikere å få bildet av en stor, guffen edderkopp over hele skjermen.
anne: Så bra! Morsomt at du også har vært der. De fortalte forøvrig om at de hadde tatt med to brautende norske journalister inn i en hule med 8 løver. Fem mennesker, tre spyd og åtte løver. Matten gikk liksom ikke helt opp der.. :-)

Mathias sa...

Jeg skal ikke si noe for sikkert, men jeg arbeidet tidligere med flere insektseksperter på Bergen Museum. Dere kan jo ta en titt på denne linken:

http://bergenmuseum.uib.no/news_detail.php?seksjon=search&sokeord=innsekter&news_id=250

nessie sa...

Bruk støvsugeren. Så tar du ut støvsugerenposten, pakker den godt inn i en rimi-pose og hiver den. Funker som fasan :)