Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juli 18, 2007

Midt-Østen i trygge hender

Bush har nevnt Norge i en tale om Midt-Østen, der han sa at det internasjonale samfunn raskt må handle og gi avgjørende støtte til ansvarlige palestinske myndigheter.

- Et forum for å gi slik bistand er Den internasjonale giverlandskomitéen som ledes av Norge, sa Bush ifølge VG.

Dette er den samme giverlandskomiteen som Norge har ledet siden 1993 og som på en glimrende måte har overvåket midler til de palestinske selvstyremyndighetene. Ifølge en rapport fra 1997 "forsvant" 40 prosent av det palestinske styrets årlige budsjett – trolig til bestikkelser og korrupsjon. Arafat selv tappet midlene og hadde flere milliarder i personlig formue, ganske imponerende for en tidligere terrorist. Terje Rød-Larsen sa på direkte spørsmål at Arafat løy hele tiden. Arbeiderpartiets søsterparti, Fatah, klarte å tape valget til terrororganisasjonen Hamas på grunn av vanstyre og korrupsjon.

Med disse imponerende resultatene så kan vi jo nå bare lene oss tilbake. Med Giverlandskomitèen i spissen er åpenbart Midt-Østen-konflikten i de best tenkelige hender.

7 kommentarer:

plus ultra sa...

For ikke å snakke om Norges store rolle som leder for givernasjonene!! Her er det kun ærlighet som gjelder for å bli best i klassen.......

Imelda Marcos sa...

Fru Arafat får 100,000 i måneden

Den amerikanske fjernsynsstasjonen CBS sier i programmet 60 Minutes at PLO-leder Yassir Arafat overfører 100,000 dollar i måneden til sin kone Suha som bor i Paris sammen med parets datter. Ifølge CBS har Arafat tappet PLO-myndighetene for over 800 millioner dollar og gjemt dem bort på private konto i utlandet.

Imelda Marcos sa...

Det har vært forsøkt både fra giverlandene og det palestinske parlamentet selv å stoppe korrupsjonen. I 1997 anklaget parlamentet tre ministere for korrupsjon. I det palestinske budsjettet for 1995-96 manglet 326 millioner dollar, som tilsvarer 36 prosent av totalbudsjettet. Parlamentet krevde at Nabil Shaat, daværende minister for planlegging og internasjonal bistand, og to andre ministere ble gransket.

Slik gikk det ikke. I dag er Nabil Shaat utenriksminister og en av dem som sto ved Yasser Arafat på hans dødsleie.

FNs visegeneralsekretær Terje Rød-Larsen har fortalt hvor avvisende Yasser Arafat ble da han konfronterte ham med manglende økonomistyring. Arafat betraktet seg som en mektig arabisk hersker.

Arven etter Arafat er en sterk palestinsk identitet, men også korrupsjon, kameraderi og respektløshet overfor rettssystemet. Mange penger er tapt. Ti år etter underskrivelsen av Oslo-avtalen må palestinerne begynne forfra.

Anonym sa...

Fru Arafat hadde jo en hel etasje på Hotel Ritz i Paris til disposisjon til enhver tid. I tillegge så måtte jo PA ingå en forlik med fru Arafat etter hans død for å få tilgang til noen av de midlene som rettmessig tilhørte PA. Lurer på hvor mange hundre millioner av våre skattepenger som havnet der...

Mathias sa...

Forslag til løsning av Midtøsten konflikten:

1. Alle amerikanske styrker fra Midtøste-regionen trekker seg ut, og reiser hje.
2. Amerikansk nærvær i Midtøsten opphører.
3. USA må slutte å støtte Israel i ett og alt, og Israel må avvepnes, og en FN-stryke må utplasseres i Israel for å ta seg av sikkerheten til både jøder og arabere.
4. Muren må rives.

Anonym sa...

Husker godt at Jagland i siste halvdel av 90 tallet klaget over at EU land ikke fulgte Norges eksempel med bevilgninger til de palestinske selvstyremyndighetene. Det EU-landene sa til dette var at man holdt tilbake penger fordi man mistenkte omfattende korrupsjon bland palestinerne. Noen måneder sener kom en FN rapport som slo fast at 1 av de 4 milliardene som var blitt gitt til palestinerne hadde forsvunnet, for det meste som gaver til Arafats støttespillere og venner.
Så kan man jo spørre: Hvor representativt er dette for norsk bistandspolitikk? Har vi hatt like lite kontroll til andre land vi har gitt bistand til ?
Korrupsjonen var jo også hovedgrunnen til at Hamas slo Fatah i det palestinske valget.

Matias sa...

Forslag til løsning av Midtøsten konflikten:

1. Alle terrorister fra Midtøste-regionen trekker seg ut, og reiser hje..
2. Terrorist nærvær i Midtøsten opphører.
3. Terroristene må slutte å støtte islamistene i ett og alt, og de må avvepnes, og en FN-stryke må utplasseres i Iran ,Irak og Syria for å ta seg av sikkerheten til både SUNNI-MUSLIMER,SHIJA-MUSLIMER og arabere.
4.Den mentale Muren i hodet på Norske islamososialister må rives.

http://www.antiwar.com/engelhardt/?articleid=11305