Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juli 05, 2007

Fuck ytringsfrihet!Fuck ytringsfrihet!

Nei, forresten.. fuck ytringsfrihet for alle som mener at man ikke skal fucke ytringsfrihet!

Eller noe sånt...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! =D

hansen sa...

Jeg tror jeg forstår hva han mente.

Og jeg respekterer hans rett til å gi uttrykk for det.

:-)

JK sa...

Fuck consistency, lissom.
Det morsomme er at de som benytter seg ivrigst av ytringsfrihetens beskyttelse av selv de mest ekstreme ytringer, er de som vil avskaffe sin den.

Cassanders sa...

Nettopp,
Mens vi i vårt liberale samfunn tolererer intoleranse, benytter
anti-demokratiske krefter og bevegelsers sine(sic) demokratiske retter -til å avskaffe vårt demokrati.

I Sverige har ensrettingen av ytringer i det offentlig rom vært så massiv og vart så lenge at det er skjeldent at journalister får seg til å skrive noe som helst som kan oppfattes som "Entartet". Gjør det de står en skare av meningsbærere klare til fradømme all ære og moral.

Eksempelvis Hanne Kjöller i DN her om dagen
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=667792

Nokså forutsigbart ble hun umiddelbart klassifisert som "ISLAMOFOB" og rasist

http://ungvanster.blogspot.com/2007/07/dagens-islamofob.html

Og som Geneve-konvensjon-hater.
http://biologyandpolitics.blogspot.com/2007/07/hanne-kjller-gillar-inte-genve.html

Et skjeldent unntak var
http://hansiwanbratt.wordpress.com/2007/07/05/varna-demokratins-varden/


Cassanders
In Cod we trust

JK sa...

Bare så det er sagt. Jeg mener vi SKAL tolerere intoleranse. Ytringer som den på plakaten skal også være lov. I den grad dette handler om "oss" og "dem" i betydningen liberalere (i vid betydning) kontra autoritære krefter, så skal vi som står for liberale borgerrettigheter være bedre enn de som ønsker undertrykelse i religionens eller ideologiens navn. Men det vi ikke skal gjøre er å la være å kritisere meninger som dette. De må og skal bekjempes. De blant tilhengerne av libealt demokrati som lar være å kritisere slike autoritære holdninger undergraver selv demokratiet og borgerrettighetene.

Cassanders sa...

En riktig presisering, jk.
Vår intoleranse mot *intoleransen* skal selvfølgelig ikke være noe forbud eller knebling av ytringer, men å aktivt kritisere og utfordre tankegodset.

Cassanders
In Cod we trust

umbraco sa...

Selvmotsigelse er noe dritt.

Anonym sa...

Med "freedom of expression" menes vel her vantros antatte rett til å si ting de ikke har lov til her i Allahs univers.

Det fins visst ganske klare regler også for hvordan vantro skal oppføre seg, og det å bable vantro, uvitenhet og bespottelser mot Fredens religion er ikke akseptabelt.

Får likevel håpe fyren ikke mener "free speech" blandt vantro utgjør "mischief through the land", som Koranen 5:33 nevner:

"The punishment of those who wage war against Allah and His Messenger, and strive with might and main for mischief through the land is: execution, or crucifixion, or the cutting off of hands and feet from opposite sides, ..."
(yusufali)

I motsatt fall skuer vi nok enda en potensiell eksplosiv type.

Hilsen vantro drage lun.

Øyvind Strømmen sa...

Tar jeg ikke helt feil er dette bildet hentet fra en demonstrasjon utenfor den danske ambassaden i 2006.

Gruppene som stod bak var al-Ghurabaa og den såkalte Saviour Sect, rester etter al-Mujahiroun, en gjeng som var så ekstrem at de brøt ut fra det ikke særlig moderate Hizb-ut-Tahrir.

Denne gjengen er omtrent like ekstrem og omtrent like obskurt perifer som Hvit Valgallianse. I en europeisk politisk sammenheng er de omtrent like interessante som de gjenværende stalinistene i Sverige.

(jeg vedgår: siden jeg er hobbyforsker på politisk ekstremisme er disse svenskene faktisk litt interessante. Men på det området tror jeg at jeg er ganske sær og jeg tror ikke at de svenske tullingene burde ha særlig relevans i den politiske debatten).

For øvrig er begge de nevnte gruppene av sinte unge menn med fascistoide drømmer forbudt i England fra juli 2006 av, på grunn av sin åpne støtte til vold og terrorisme.

Kjartan sa...

Hvis man er SV'er og synes at det å fucke ytringsfriheten blir litt for voldsomt, kan man sikkert nøye seg med å boikotte den...

Ja til boikott av ytringsfriheten NÅ!

Cassanders sa...

Brennmerking av befolkningsgrupper KAN være et problem, og en forsøker vel å tilstrebe en viss moderasjon og hensynsfullhet i det offentlige ordskiftet.

Her er et i overkant forsiktig eksempel (Ironimodus på, Via LGF):

http://littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=26145_Iowahawk-_Look_Out_For_People_Doing_Things#comments

Cassanders
In Cod we trust