Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juli 04, 2007

I trening

Frankrikes president Nicolas Sarkozy kan jo glede seg til han begynner med reformene sine. Allerede nå får han nemlig kritikk fra franske (venstre-)intellektuelle. Sarkozy jogger nemlig for å holde seg i form. Det er visstnok høyrevridd og ufransk. Det siste er jo forsåvidt et kompliment.

Det politisk korrekte er visstnok å gå. Herregud.

13 kommentarer:

MariaMariaOslo sa...

hehe :o) DA er jeg iallefall politisk korrekt

Roberth sa...

Å løpe fører tross alt til mere slitasje på knærne enn å gå. Følgelig bør all løping være forbudt, eller sekundært: statlig regulert. Man kan forby alle private tredemøller, og heller la folk få løpe hos et statlig løpemonopol, som selvsagt tar skyhøye offentlige avgifter i tillegg til at det bare er åpent i arbeidstiden.

MariaMariaOslo sa...

... du mener Høybråtens grønne sykmeldings-helsekort på resept?

Drus sa...

Men dette var jo bare fantastisk. Man burde ha flere slike, heh, politiske analytikere i Norge. Det er ganske overbevisende saker:Den vestlige sivilisasjonen er fundert på *promenader* som fremmer følsomhet og dialog, helt fra Aristoteles, via Rimbaud til Heidegger. Ikke jogging som bare er en aktivitet for å kontrollere kroppen. Man må jo bare elske fransk-intellektuelle.

Her er forøvrig klippet:
http://www.dailymotion.com/video/x21v0i_sarkozy-joggeur-lavis-de-finkielkra

Per Esben sa...

"Vinstre-intellektuelle"? Kva gjer Alain Finkielkraut til ein vinstreintellektuell?

UK Jonas sa...

What a profoundly stupid question, and how profoundly desperate men such as Finkielkraut must be to raise it as an issue. Unless, of course, he is taking the p*ss. Which is quite possible. French intellectuals are often taking the p*ss, it's just they do it with such a straight face you can never tell.

Tomas2 sa...

Arne Treholt var jogger, og se på hvordan det gikk med han...

John T. sa...

Gud så deilig. Endelig er jeg høyrevridd et stakkars øyeblikk.

Olav A sa...

Nei, dette går nok dypere enn høyre-venstre-aksen, Finkielkraut er såvisst ikke venstrevridd. Det er klart det er vulgært å jogge fremfor å promenere eller flanere, bare smak på ordene.

VamPus sa...

ALLE franske "intellektuelle" er venstrevridde *nyansert og åpen VamPus*

Men flanere er definitivt et begrep som må brukes oftere...

Børge Skråmestø sa...

Franskmenn dusjer ikke så ofte, har jeg hørt, så blir det for mye løping, blir det for mye svette.

Jeg har en venninne som hadde en fransk kjæreste. Jeg besøkte dem i Paris. Han dusjet én gang i uken. Det var visst helt vanlig. Hærli.

Så jada; jeg kan godt forstå at det er ufransk å løpe. Blir ikke mye godlukt av dét, i parfymens hjemland.

:-)

John T. sa...

Børge, du har knust mine drømmer. Faen. Nå må jeg finne en renslig mann som -snakker- fransk, og etter Paris je t'aime er det litt nedtur.

Øyvind Strømmen sa...

Finkielkraut har jo vært på god fot, ironisk nok, med Sarkozy tidligere, og tenker jo mye om mye forskjellig.

Å kalle ham venstreintellektuell blir litt rart.