Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, september 26, 2008

Ergerlig - golfstømmen forsvinner ikke likevel..

Konklusjonen av en ny rapport kan få bekymrede klimaforskere til å puste lettet ut.

- Det har ikke bare vært mulig for oss å vise at strømmene har holdt en overraskende konstant styrke de siste 50 årene, men vi kan samtidig påpeke hvorfor tidligere vurderinger som peker på en svekkelse, har vært misvisende, sier hovedforfatter av forskningsartikkelen Steffen M. Olsen ved Danmarks Meteorologiske Institiutt (DMI) til Aftenpoften.

Men skulle det vise seg å stemme at på grunn av varmere vær så har man nå oppdaget taranteller i Sverige (disse kommer med transport av fruktkasser, men dør i vårt kalde klima), skal jeg vurdere å gjøre noe drastisk.

For eksempel destruere hårsprayene til Eli.

15 kommentarer:

Anonym sa...

...men når får vi oppleve at unge frøken Nordby Lunde og hennes venner strømmer til en golfbane, mon tro? :-)

Kjetil.

Cracked actor sa...

Menmenmen hvorfor er det så lite is på Spitsbergen og hvorfor kalver isbreene der oppe som virile kyr og hvorfor forsvinner småtorsken og hvorfor...? Hilsen OM (Tanta i postgirobygget)

Personlig synes jeg det har vært en mistenkelig varm og fin sommer, så denne kvasivitenskapelige vissvassrapporten om den høyest overdrevne golfstrømmen, velger jeg å overse. Varmt i dag har det vært også, og om man er 90 prosent sikker og 10 prosent usikker etc. så "er det jo greit å være føre var" eller noe.

Dæven.

Adrion sa...

Dæven...jeg som trodde verden ville gå under snart og at bare Al Gore og Ole Mathismoen ville overleve.

VamPus sa...

kjetil: ha ha ha ha ... rutete bukser og golfsko er liksom ikke helt.. meg.
cracked: om isbreene kalver som virile kyr, så er det fordi de vokser, ikke fordi de smelter.
adrion: Og jeg som trodde at det eneste som ville være igjen om verden gikk under var kakkerlakker og Cher...

Anonym sa...

Apropos golf, VamPus:

Husker en klassisk sak i Dagbladet i 1995. Golfproffen Per Haugsrud hadde nettopp blitt far, og Dagbladet skrev følgende:

"Som nybakt far svinger Per Haugsrud kølla bedre enn noen sinne".

:-)

Kjetil.

George sa...

Jeg tror klimahysterikerene har samme reaksjon til denne nyheten som vanlige folk hadde til opprinnelige påstand:

Ohhhhhhh noooooooo!

IvarE sa...

Shit!!!
Shit, shit, shit, shit!!!!

Hold on, what if we pump the remains from our sewers into the golfstream??

Idea for Kurt???

Henrik Akselsen sa...

Jeg må prøve fornektelse en gang, det virker så deilig.

Rikke sa...

"om isbreene kalver som virile kyr, så er det fordi de vokser, ikke fordi de smelter"
Eeehhhh....javel? Har du sett "før og nå-bilder" av breer i det siste?

(Hvis nordvestpassasjen er isfri, så er det fordi den fryser til. Jada.)

SV sa...

Rikke,
Isbreer som smelter renner vekk i breelver. Kalver de, så er det som VamPus korrekt påpeker et tegn på at de vokser. Norske breer har de siste årene krympet. Men nå vokser de igjen:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.6117664

Men i det hele tatt, isbreer er elendige indikatorer på temperaturutviklingen. Sist breene vokste - rekordraskt faktisk, var i 1998:
http://www.dagbladet.no/nyheter/1998/05/24/100550.html

Husker 1998? Fortsatt det varmeste året som har vært registrert - nydelig sommer.

Sammenligningen din med Nordvestpassasjen halter derfor noe. Og som NASA påpekte under fjorårets rekordsmelting i Arktis, heller ikke smelting der har vist seg å være temperaturrelatert.

Det er kanskje det Henrik har lyst å fornekte?

Tor sa...

De fleste "klimahysterikere" har aldri snakket om at golfstrømmen kommer til å forsvinne, men at den eventuelt kan bli svekket.

Anonym sa...

Det er fascinerende hvordan små-feil i motstanderens påstander/teorier blir fullstendig oppblåst når det emosjonelle engasjementet er høyt.

Hilsen en anonym kujon

Chris Joy sa...

Det er også fascinerende når klimahysteriske gærninger på leting efter mening med eget liv er villig til å bringe en hel verdensøkonomi i kne, den verdensøkonomi som hviler på vekst alene, på bakgrunn av løsslupne utsagn om sannsynelighet for at dystre utsikter til 90% kan være sanne. Særlig tatt i betraktning at Paven i denne pandemi i sine forskningsraporter FULLSTENDIG mangler så meget som et begrepsapparat hvor prediksjon er inkludert. Det finnes ikke så meget som EN studie som IPCC hviler seg på, som oppfylleer vitenskapens krav til å beregne "forecast". Selv ikke det nødvendige nomenklaturet er tilstede i noen av studiene, men har de klimahysteriske gærningene giddet å undersøke dette, være seg de journaliser eller avileser? Åneida! Her går motivet foran alt annet. Å finne mening med eget meningsløst liv: Typisk venstreradikal uærlighet.

Anonym sa...

jeje, jeg ser fremdeles ikke hvorfor klimaskeptikere (hva nå enn DET skal bety) mener det er bedre å være ettersnar enn føre var. uansett om klimaendringene vi (uten tvil) opplever i dag er helt menneskskapte, litt menneskeskapte eller menneskeuavhengige, så er det vel en god idé å minske forurensinga?

just my two cents.

(forøvrig veldig fornøyd med at golfstrømmen ser ut til å tviholde på kursen sin, hurra!)

EarlGrey sa...

Jeg legger merke til at herr Olsen ikke er like bombastisk som deg i sin oppsummering mot slutten av artikkelen du linker til:

Steffen M. Olsen maner dog til forsigtighed:

"At vi nu ser, at de kolde strømme indtil videre er upåvirkede af de globale klimaændringer betyder, at risikoen for et egentlig kollaps i den thermohaline cirkulation med uoverskuelige konsekvenser ikke er så sandsynlig i nær fremtid, som vi kunne have frygtet. Alligevel kan vi ikke udelukke, at vi allerede de kommende år kommer til at se tegn på klimatisk betingede ændringer."

Dessuten er de fleste av modellene som omhandler en svekkelse/omlegging av Golfstrømmen så vidt jeg vet basert på en hel eller delvis nedsmelting av Grønlandsisen (altså is som pr i dag befinner seg over fast grunn), med en massiv økning av ferskvannstilsig til Atlanterhavet, og heldigvis har vel ikke dette skjedd enda..?

Her må tilføyes at jeg ikke er noen fanatisk tilhenger av teorien om Golfstrømmens forsvinningsnummer, men forutsetningene bør jo for skams skyld være med i regnestykket i alle fall.

Og mens vi venter i spenning (noen muligens mer enn andre) kan jo sv prøve å forklare meg hvordan rekordsmelting av is i Arktis kan unngå å være temperaturrelatert...