Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, september 17, 2008

Ord eller handling

Kampen om de kvinnelige velgerne blir tøffere, og Obama-kampanjen angriper McCain for å være kvinnefiendtlig, blant annet fordi han ikke støtter et likelønnsforslag i senatet. Men ifølge Boston Herald tjener kvinnene i Obamas stab i senatet mindre enn McCains. Det Demokrater trenger en lov for å gjennomføre, gjør altså John McCain uten videre. En klassisk "put you money where your mouth is".

Les hele på VamPus' PalinPower-blogg.

8 kommentarer:

Tor sa...

Og det er ikke fordi stabben hans generelt tjener mer? Uansett har det ingenting med saken å gjøre.

Anonym sa...

Og kvinnelige leger tjener mer enn kvinnelige Mconalds-ansatte, yay til helsetjenesten!

Henrik Akselsen sa...

Haha, dummeste jeg har hørt. Med den logikken kan man jo si at da McCains kampanje brøt sammen i fjor, og kampanjestaben jobbet nærmest på dugnad, brøt McCain loven for minstelønn.

spenn sa...

Vampus dette har jo ingenting med saken å gjøre da ZLOL!!!en!11!! Lite teit a!!111 Du må jo skjønne at Obama er gratis helsetjenester men McCain=McDonalds=McMinstelønn ROFL!!elleve!!!

VamPus sa...

Så kvinnene i McCains stab er å sammenligne med leger, og kvinnene i Obamas stab er McDonalds-ansatte? Greit nok for meg - det er åpenbart jeg som er useriøs her, ja...

barack obama sa...

"Don't tell me words don't matter!"

Anonym sa...

Poenget mitt er at det ikke spiller noen rolle hva kvinnene i hver stab tjener om vi skal se paa likestilling, med mindre vi vet hva de tjener i forhold til mennene i samme stab.

Hillarys kampanjefolk arbeidet lenge gratis da kampanjen gikk tom for penger, det betyr ikke at Hillary er kvinnefiendtlig.

Truls sa...

Om en leser artikkelen som Vampus har linket til, så står det jo nettopp at det er forholdet mellom mann/kvinne som faller til McCains fordel. Det er ikke lønnsbeløpene de har sammenlignet.

I McCains stab har kvinnene en gjennomsnittslønn som er 4% høyere enn mennenes gjennomsnittslønn i samme stab.

I Obamas stab har kvinnene en gjennomsnittslønn som er 17% lavere enn mennenes gjennomsnittslønn i samme stab.

En skulle tro at arbeidsoppgavene i to konkurrerende partiers staber er mer sammenlignbare enn leger og McDonalds-ansatte.

Så hva betyr det? Sannsynligvis at det er flere kvinner i ledende posisjoner i McCains stab enn Obamas stab.

Er det ikke det kvinnesak ofte har fokusert på? Viljen til å slippe til kvinner i ledende posisjoner? Om man gjør narr av den logikken, gjør man på samme tid narr av logikken som kvinnesaksforkjempere alltid har brukt.

Jeg er verken McCain-tilhenger eller Obama-tilhenger, og synes det er rart om man skulle trenge å være McCain-tilhenger for å forstå at Vampus har helt rett i poenget sitt. Uansett om det har noen betydning eller ikke, så har McCain ansatt flere kvinner med gode lønnsbetingelser i egen stab enn Obama har.

Om dette er et uttrykk for "kvinnevennlighet" er selvfølgelig avhengig av hvem de andre søkerne har vært, men det er ihvertfall ikke noe som kan brukes som argument for det motsatte.