Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, september 22, 2008

Vokterne ingen vokter

Denne kronikken er et resultat av egne tanker, tips via Twitter, Facebook og her på bloggen. Og se - Aftenpoften har lagt inn lenkene - det må da være første gang?

(...) Det er ingen grunn til å tro at det foregår mindre graverende ting i for eksempel VG enn det gjør i andre norske bedrifter. Forskjellen er bare at VG er skjermet. Det er uglesett i mediebransjen å gå kolleger nærmere etter i sømmene. Det betegnes som «ukollegialt».

Da VG og Dagsavisen trykte kritiske artikler om Dagbladets økonomiske problemer og innstramningstiltak i sommer, ble de klaget inn for Pressens Faglige Utvalg. Informasjonen var ikke gjengitt korrekt, og Dagbladet har ikke sluppet til med sine kommentarer, mente Dagbladets ledelse. (...) Da Dagbladets nyhetsredaktør Peter Raaum ble spurt om hva han mente om at flere ansatte beskrev stemningen internt som dårlig, svarte han rørende nok «hvordan vil du at jeg skal forsvare meg mot anonyme kilder?». Han kan jo spørre Øystein Stray Spetalen.

Les hele her.

17 kommentarer:

IvarE sa...

«hvordan vil du at jeg skal forsvare meg mot anonyme kilder?».

Den var jo helt ubetalelig!!!

VamPus sa...

Ikke sant? De er litt søte, synes jeg, men det kan jeg ikke si, for det er jo litt hersketeknikk. Men det ER litt søte...

Virrvarr sa...

Det med å lenke til kilder er det minste de kan begynne å gjøre. Jeg har sluttet å lese dagbladet.no etter å ha sett at nesten alt «utenriks»-stoffet er reddit-artikler de har oversatt slapt, ikke lenket til og publisert en halv uke etter at saken nådde engelskspråklig publikum.

Fredrik Mellem sa...

Enig med Ivare: Aldeles strålende.

halvsannheter sa...

Vampus,
først linker du til halvsannhet-artikkelen til Gooding, gidder ikke svare Vox (eller som du burde: legge deg flat). Deretter klager du på Dagbladet. Noen som aner et snev av dobbeltmoral her?

George sa...

Og nå venter vi spent på at du skal forklare hvordan artikkelen min er en halvsannhet. Gjør det gjerne i kommentarene på bloggen min, er du snill.

Hilde Widerøe Wibe sa...

Hei, Jeg leste kronikken din i Aftenposten i dag, og har omtalt den på bloggen min. Jeg skriver at jeg er optimistisk på bloggernes vegne. Jeg tror og håper at flere kan se blogging som en interessant og egnet kanal for å sette ord på sitt engasjement. Sette ord på hva de tenker og føler om det som skjer i samfunnsdebatten. Og gjerne starte nye debatter, eller være alternative stemmer i den pågående debatten. Jeg håper media vil være åpne og nysgjerrige på disse nye stemmene. Og at disse stemmene kan bli invitert inn i de offisielle debattene. Utfordringen er herved sendt.

halvsannheter sa...

Vampus,
du har vel nå sett kommentarene til det forrige innlegget ditt, hvor du referer til Gooding.
Hva syns du om Goodings blogpost nå? Fremdeles ok? Ikke noe å snakke om - Bygones?

Du som er så glad i å anklage media for "faktafeil og skjeve vinklinger".. føler du deg ikke litt flau nå?
Du gjør det litt for lett for deg selv!

George sa...

halvsannheter,

"In the four years since he stepped down as Fannie Mae's chief executive under the shadow of a $6.3 billion accounting scandal, Franklin D. Raines has been quietly constructing a new life for himself. He has shaved eight points off his golf handicap, taken a corner office in Steve Case's D.C. conglomeration of finance, entertainment and health-care companies and more recently, taken calls from Barack Obama's presidential campaign seeking his advice on mortgage and housing policy matters."

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/07/15/AR2008071502827.html

And you were saying?

Anonym sa...

Heidi!

Jeg har lest mye pisspreik i bloggen din oppigjennom (pisspreik er da definert som saker jeg er uenig med deg i).

Jeg har også lest mye godt funderte meninger (godt funderte meninger er da saker jeg er enig med deg i).

Jeg har fast lest bloggen din fordi du skriver bra. Det har dog sjelden vært annet enn småmorsomme private anekdoter - eller bare samlebånds-oppgulps-kommentarer.

Før i dag.

Denne artikkelen var gull. Jeg visste du hadde det i deg. Du skriver bra. Du har alltid virket intelligent. Nå har du faktisk skrevet en artikkel som måler seg med Bjørn Stærks beste.

Gratulerer! :) Dette var knallbra.

VamPus sa...

halvsannheter: Jeg mener du har bevisbyrden på din side, da George Gooding har vist at John McCain flere ganger foreslo endringer for å få med kontroll og oversikt med bankene - som ble nedstemt av både demokrater og republikanere. Det var for øvrig Obama har Franklin D. Raines som økonomisk rådgiver, selv om han var under etterforskning for nettopp å ha jukset med tallene til Fannie Mae som direktør, og gikk med på å betale bøter for det. Obama hadde også James Johnson som rådgiver, også en tidligere direktør for Fannie Mae.

Anbefaler for øvrig artikkelen i Freakonomics, som viser at trøbbelet startet da staten ga bankene garantier som gjorde at de kunne ta opp mer lån enn normalt.

Men det å diskutere med en som ikke enten vil forstå eller ikke skjønner når han har fått presentert et sett argumenter, men bare sier at det er en "halvsannhet" uten å argumentere tilbake, for så å avkreve svar.. er livet egentlig for kort til. Spesielt anonyme sådanne.

Hilde: Bra kommentar, også enig med Åmås i kommentaren om boken som vare. Lovende blogg forresten - lenker deg opp, jeg :-)

anonym: Vi kan vel alle glimte til av og til :-)

Anonym sa...

Kjempegod kronikk Vampus! Forstår at du er nødt til å trå litt varsomt (og ikke kan nevne noen av de største nettverkene ved navn) i og med at du er på innsiden av mediebransjen, men jeg syntes du strakk det langt, forholdene tatt i betraktning. Mediehusene ser nok behovet for en viss grad av selvrefleksjon, nå som de gradvis forstår at uavhengige bloggere ikke synes det bør være noen hemmelighet hvilke nettverk som begrenser norske redaktørers handlefrihet. Etterhvert som det blir mer vanlig at bloggere setter dagsorden, vil vi kanskje derfor få en litt friere presse i Norge, hvor de store nettverkene i større grad en nå tillater at redaktørene i rikspressen selv bestemmer hvordan viktige saker skal dekkes.

VamPus sa...

Bloomberg bekrefter for øvrig Goodings kommentarer - How the Democrats created the financial crisis. </a

Shoaib sa...

Leste kronikken i avisen igår, og synes det var kjempebra. Det er noe med bjelker i øynene når medier skal være kritiske mot seg selv.

halvsannheter sa...

Vampus
har du lest Vox' saklige innlegg og Georges rabiate svar?

Det er helt utrolig at du som skal bekjempe "skjeve vinklinger" legger deg på et så enkelt nivå. Det du og George holder på med nå er ordkløveri og demagogi

PS: Kevin Hasset som hadde innlegg i Bloomberg er "senior economic advisor to the John McCain 2008 presidental campaign". Ikke glem Gooding-logikken: man er korrupt hvis man er "advisor"

VamPus sa...

halvsannheter: Jeg har ikke klart å finne noen rabiate innlegg fra Gooding, tvert imot. Du kan jo bidra med helsannheter også vet du, for jeg har inntrykk av at nicket ditt nå er mer myntet på deg selv enn noen andre.

Med hva mener du om åpenhet i mediene, da vennen - som dette innlegget handler om?

halvsannheter sa...

Vampus
er kanskje ikke "rabiat" å begynne å med 9/11 og at Vox er "in the tank" for Obama, men rimelig usakelig

Og det med halvsannheter og skjeve vinklinger er det når man overdriver F & F-koplingen til Obama, og prøver å dekke over F & F-koplingen til McCain. Vox viser det på en utmerket og nøktern måte. Skjønner at du ikke vil kommentere akkurat det..

Når det gjelder dagbladet osv er jeg enig. Jeg hadde bare ønsket du levde som du preker. Du kunne lære en del av Vox