Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 11, 2008

Palin har hatet meg siden 1996

Slik starter eposten Wasilla-beboeren Anne Kilkenny har sendt ut med oppfordring om å videresende til venner og kjente. Det er nå korrigert til at Sarah alltid har vært høflig og elskverdig mot henne når de har møttes offentlig.
Sarah has always been polite and gracious to me in public. I don’t know how she feels about me, and it was inappropriate for me to use that ugly word to describe her feelings.
Eller det man kaller en "freudian slip" - for hvem hater egentlig hvem? Les Kilkennys epost her - og gjerne noen av kommentarene nedenfor.

Så er det jo en gang slik - You can put lipstick on the media, but it is still media.

10 kommentarer:

George sa...

Jeg lurte på hvordan Kilkenny kunne vite hvordan Palin følte om henne. Ser ut at det var bare litt projisering fra en muligens missunnelig tidligere bekjent...

Factcheck.org har forresten lovet å gå gjennom påstandene i Kilkenneys kjedebrev.

palin rocker nok ikke sa...

Det som er interessant, er om dette virkelig stemmer:

Sarah campaigned in Wasilla as a "fiscal conservative". During her 6 years as Mayor, she increased general government expenditures by over 33%. During those same 6 years the amount of taxes collected by the City increased by 38%.

She inherited a city with zero debt, but left it with indebtedness of over $22 million.

Anonym sa...

Vampus, jeg har alltid vart enig med deg i nesten alt, men jeg skjonner ikke hva du ser i Sarah Palin. Det virker ikke som hun er sa altfor politisk lik deg, og hun virker (for meg) rett og slett ikke sa veldig oppegaende..

Jeg har mye mer sansen for Obama enn jeg har for bade Palin og McCain, for a vare arlig, selv om jeg er diametralsk motsatt fra han politisk sett.

seilern sa...

Til "paling rocker nok ikke": Hvis inntektene øker prosentvis mer enn kostnadene, så er det lite trolig at det skulle føre til (voksende) gjeld.

Forøvrig tilsvarer en vekst på 33% over en periode på 6 år snaut 5% pr. år - kanskje ikke så veldig mye?

Men mest sannsynlig er de 33%, 38% og $22 mill tall tatt fullstendig ut av sin sammenheng, da "general government expenditures" trolig ikke omfatter alle kostnader, "taxes collected by the City" ikke dekker alle inntekter og hva slags gjeld det snakkes om ikke er definert.

palin rocker nok ikke.. sa...

seilern
ja, tall kan vris ut av sin sammenheng. Tok nettopp et googlesøk på "palin fiscal conservative" og har skummet gjennom en del treff. Ikke mange som er imponert over hennes økonomiske styringeevne.

For all del - jeg har ikke satt meg nok inn i dette, men jeg skjønner ikke hvordan folk jeg antar vet like lite om henne som meg, er så skråsikre på at hun rocker!

A. sa...

Siden de fleste lesere og kommentorer på denne utmerkede blogen, antar jeg, ikke har stemmerett ved valget i USA i november, burde det vært mer fruktbart og diskutere hvilke konsekvenser en seier til McCain/Palin eller Obama/Biden vil få for verden for øvrig.

Vinner McCain vil amerikansk utenrikspolitikk ikke bli så veldig forandret fra Bush sin politikk som i sin andre periode har satset mer på diplomati enn hva norsk presse har vært villig til å innrømme. Skulle Palin måtte overta midt i perioden, vil utenrikspolitikken etter all sannsynlighet ikke bli forandret. Ved McCain i Det Hvite Hus i de 4 neste årene, får verden oppleve en relativ forutsigbar amerikansk utenrikspolitikk.

Vinner Obama blir det vanskeligere å spå om utenrikspolitikken. Forhåpentligvis vil han avsløre mer av sin utenrikspolitikk enn hva han har gjort hittil, men da bør han skynde seg før valglokalene stenger.
Biden ble utpekt som visepresidentkandidat for hans angivelige gode utenrikspolitiske erfaring, en erfaring Obama skal lene seg til dersom han vinner valget. Men Obama bør ikke sluke alt rått fra det som kommer fra Bidens side. Da borgerkrigen raste som verst i Irak ett år etter at Saddam Hussein var fjernet av amerikanske styrker, fikk et utspill fra Biden de rivaliserende partene til plutselig å bli omforente i et unisont ”Nei!” til hans forslag som gikk på å dele Irak langs religiøse/etniske grenser. Siden Obama er så vag og ”keitete” i sin utenrikspolitiske politikk og retorikk, er det en direkte fare for at skulle han bli valgt, så kan det godt hende at noen ”der ute” vil la seg friste til å ”teste” ham. Jeg tror ikke det blir et samlet ”test-team”, men hver for seg vil nok Russland, Iran, Nord-Korea, m.fl. la seg friste til diverse eventyr.

Vel så viktig som hvem som blir den kommende presidenten er hvem som kommer inn i Det Hvite Hus som presidentens rådgivere. Enten det blir Obama, som har vektlagt sin erfaring som sosialarbeider i Chicagos fattige boligområder som sine viktigste læringsår eller det på grunn av naturens luner skulle bli Palin, som vektlegger sine år som mor, borgermester og delstatsguvernør, så blir det uhyre viktig hvem i Det Hvite Hus som får rollen som ”hauk” og ”second fiddler”.

Jostein sa...

"Palin har hatet meg siden 1996
Slik starter eposten Wasilla-beboeren Anne Kilkenny har sendt ut med oppfordring om å videresende til venner og kjente"

Der er ein grov og ein mindre grov feil i denne påstanden. I allefall dersom kopien av e-posten som du lenkar til er korrekt.

E-posten startar nemlig slik:

"Dear friends,
So many people have asked me about what I know about Sarah Palin in the last 2 days that I decided to write something up . . ."

"Palin hatar meg"-biten kjem heilt mot slutten, som punkt 4 av 5 i ei liste over motiv for kvifor ho skriv det ho gjer.

Den mindre grove feilen er at ho ikkje oppfordrar til, men gir løyve til, å sende e-posten vidare. Nyanse, det er vel kanskje flisespikking å nevne dette.

La meg presisere at dette ikkje er meint som eit forsvar av Kilkenny, kun ein korreks i forhold til måten du gjengir e-posten på.

A. sa...

Mange i USA som har kommentert Kilkennys nå ganske så berømte e-post mener hun begikk et regelrett karakterdrap på seg selv ved den famøse setningen "Palin har hatet meg siden 1996".

Anonym sa...

Hva synes du om McCain-kampanjens stadige løgner, VamPus?

http://www.youtube.com/watch?v=hYQAv2HnuCQ

Her prøver en stakkarslig McFail-tulling å forsvare løgnen fra McSame om at Obama ville lære barnehagebarn om sex.

IvarE sa...

Dessverre veldig enig med anonym.
Vi kan støtte McC, men jeg kan virkelig ikke fatte og begripe hva du ser i Palin. Bortsett fra at hun er ung, idealist og kvinne, selvfølgelig.

Jeg er normalt ikke lettskremt, men det skremmer vettet av meg at en jypling av en idealist-kreasjonist, uten reell erfaring, og som aldrig har beveget seg utenfor USA, plutselig en dag kan bli nødt til å overta "knappen".