Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, september 08, 2008

Forrykte meninger

Hege Ulstein i Dagsavisen (måtte den dø en sakte men sikker død) mener at Sarah Palin ikke når Geena Davis til tåneglene en gang. Det er det hun skriver. Det er mulig hun mener at Sarah Palin ikke når Davis' rollefigur, Mackenzie Allen, i TV-serien "Commander in Chief" til tåneglene, men det er litt uklart. Uansett ser jeg det som bra at USAs neste visepresident verken er en fiktiv figur eller er Geena Davis.

Hun tipper for øvrig at Hillary Clinton synes det er "en trillion ganger verre at Sarah Palin flørter med jobben hennes enn at Monica Lewinsky hadde seg med mannen hennes."

Jobben hennes? Åh, jeg glemte en stund Obamaniaen som råder blant norske journalister, og at dersom verden var et vakkert og rettferdig sted ville vi alle vært sosialdemokrater, abonnert på Dagsavisen og syntes Hillary Clinton skulle blitt USAs neste president. Kjipt med demokrati, gitt. Godt det ikke er norske kommentatorer som avgjør valget i USA. Ser man på FrPs fremgang så har de vel knapt nok noe å si for partipreferanser i Norge. Og takk og lov for det.

Sarah Palin ser ut til å leve i den tro at kvinner er så kjønnsfikserte at de heller stemmer på en dame med totalt forrykte synspunkter, enn på en mann de er enige med.

Akkurat som at norske kommentatorer var så kjønnsfikserte at de mener alle kvinner burde stemt på Hillary, eller så rasefikserte at de mener Obama får alle de svarte stemmene. Og forrykte meninger?

Det er knappe tre måneder siden Norge vedtok kjønnsnøytralt ekteskap. I delstaten Massachuttes har homofile fått lov å gifte seg siden 17. mai 2004. Man er uenig med Palin, som jeg er, så ville jeg ikke kalt det forrykt. Jeg har også respekt for abortmotstanderes synspunkter, selv om jeg har tatt abort selv og mener det er kvinners rett. Siden Palin neppe vil få gjennomslag for noen av disse synspunktene mener jeg at lavere skatt, mer igjen til barnefamilier og den enkelte, forenkling, konkurranse og frihandel, rydde opp i økonomien, et sterkt forsvar, avbyråkratisering og kutt i offentlige utgifter er forrykte meninger jeg støtter fullt ut. Både i USA og her hjemme.

... Oi. Næmmen se der, du. Noen har opprettet en norsk PalinPower-blogg. Hvem forrykte jævel kan det være tro?

Åh. Selvsagt. Hvem andre...

43 kommentarer:

he he sa...

Vampus
.."rydde opp i økonomien"... "og kutt i offentlige utgifter er forrykte meninger jeg støtter fullt ut. Både i USA og her hjemme."

Og så har du støtte Bush & republikanerne i 8 år?! He he
Stakkars naive jente :-) Gjør det ikke vondt at sosialdemokratiet har mer orden på økonomien!

Ghost of Goldwater sa...

CIA World Factbook estimater for BNP pr innbygger, kjøpekraftjustert 2007:

1. Quatar
2. Luxembourg
3. Bermuda
4. Jersey
5. Norge
6. Brunei
7. Singapore
8. USA

USA under Bush moser m.a.o. alle verdens sosialdemokratier, med unntak av det ene som kan trykke penger med Nordsjøolje. Syns ikke det gjør spesielt vondt i det hele tatt. For en titt på hvordan sosialdemokratier UTEN olje gjør det, ligger f.eks. Sverige på 24 plass.

hansen sa...

he he:
" ... Gjør det ikke vondt at sosialdemokratiet har mer orden på økonomien!"

Tja!?
Tatt i betraktning at de norske sosialdemokratene styrer økonomien i et lite land som for øyeblikket får dramatisk økte inntekter pga en historisk høy oljepris, som norske politikere knapt harnoen innflytelse over. . .

Og at de stort sett styrer økonomien etter det samme hovedprinsippet som sine utskjeldte hovedmotstandere, de borgerlige:
"Ikke se på oljeinntektene som inntekter, men som flytting av formue fra én konto (havbunnen) til en annen (oljefondet.)"

Samt at vår rasende dyktige finansminister har klart det kunststykket å få den delen av oljefondet som sittende regjering overtok fra den foregående til å SYNKE mer i verdi enn indeksene det måles mot, pga rigide regler for "etisk" investering av statens midler.....

Tor sa...

"USA under Bush moser m.a.o. alle verdens sosialdemokratier, med unntak av det ene som kan trykke penger med Nordsjøolje."

I rikdom? Ja. I levestandard? Tja (jeg vil tippe nei).

Tor sa...

Slurvete meg, som ikke leser kommentaren ghost of goldwater kommenterer på før jeg buser ut med min kommentar. Jaja, uansett greit å nevne.

Milton Marx sa...

Godt det ikke er norske kommentatorer som avgjør valget i USA. Ser man på FrPs fremgang så har de vel knapt nok noe å si for partipreferanser i Norge. Og takk og lov for det.

Der reddet du dagen min, VamPus!

he he sa...

ghost
alle de skandinaviske landene har økt sin kjøpekraft i forhold til USA i årene med Bush

Og bare vente til de får "ryddet opp i økonomien" - Bush har jo brukt penger som en villmann - så kan vi jo se på rangeringen igjen

spenn sa...

Jeg synes Palin-kritikerene burde sette av 20 minutter og se på dette ntervjuet med Palin fra februar i år. Det begynner å bli litt kjedelig å lese kommentarer som baserer hele sitt syn på kommentarer fra norske og amerikanske journalister som henter alt materialet sitt fra Daily KOS. Gå heller til kilden! :)

Del 1

Del 2

Del 3

Bjellus sa...

(H)va Geena Davis mener om Palin? Tja det får vi kanskje ikke vite. Sexy dame anyways! (for oss 80-tallere, The Fly)

patexpat sa...

tor;
"I rikdom? Ja. I levestandard? Tja (jeg vil tippe nei)."

Og du basere dette påstand på hva?
kilde?
Eller er det ren synsing fra din side basert på medias dekning av "amerikanske tilstander"?

List of countries by GDP (PPP) per capita sa...

List of countries by GDP (PPP) per capita

United States 2007 est.
6 45,845 Rank IMF[1]
4 45,790 Rank WB[2]
8 45,800 Rank CIA[3]

På verdensbakens liste kommer USA på 6.plass og på detinternasjonale pengefondets liste er USA rangert på 6.plass.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita


Ikke justert for kjøpekraftsparitet gir denne listen.

List of countries by GDP (nominal) per capita

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

Øyvind Strømmen sa...

Sorry, GoG, men også lille, rike Luxembourg må nok defineres som sosialdemokratisk i denne sammenheng, selv om det største partiet der (i uminnelige tider, så og si) er kristendemokratiske CSV. Iallfall har letzeburgerne en hel del av de vemmelige sosialdemokratiske velferdsgodene.

Dermed blir det to, selv om Luxembourg er et veeeldig lite land da.

Ellers er jo BNP, som Bobby Kennedy forstod alt for lenge siden, kanskje ikke det aller, aller beste målet på et lands vellykkethet. Nevnte jeg Bobby Kennedy? Fysjamegda. Jeg tenker jeg tar en video fra EUTube i stedet jeg. Det er vel mer politisk korrekt ovenfor den blå leiren.

Nå er det uansett stor sjanse for at VamPus får ønsket sitt oppfylt og at McCain vinner valget. Den siste meningsmålingen i USAToday gir ham betydelig ledelse. Så får vi se hvor vakkert og skinnende liberalt USA blir av å ha McCain i sjefsstolen og Palin som visepresident. Jeg trokke jeg holder pusten, for å si det sånn.

Ghost of Goldwater sa...

Som påpekt også av andre er Norge et spesielt kasus pga oljen. Siden du insisterer på å trekke inn de andre skandinaviske landene kan jeg opplyse om at du tar feil; Sverige (+11,800) har riktignok hatt en noe høyere økning i bnp pr capita (kjøpekraftjustert) enn USA(+9,500), men Danmark har hatt en mindre økning (+9,400). Siden offentlig sektor er større i disse landene enn i USA, er det åpent for diskusjon om den relle økningen for folk flest reflekteres i disse tallene.

Uansett er hovedårsaken til Norges sterke vekst og USAs relative økonomiske problemer (de vokser fortsatt skjorta av EU!) å finne mer i den økte oljeprisen enn i Bush' politikk eller i sosialdemokratiet.

Ghost of Goldwater sa...

Luxembourg er heller ikke et reelt sammenligningsland pga størrelsen og den helt spesielle finanssektoren, som blåser opp tallene noe helt voldsomt. Ikke f... om den jevne letzeburger er 50% rikere enn den jevne nordmann og nesten dobbelt så rik som den jevne amerikaner.

erik sa...

Alle vi som har sett alle sesongene av West Wing minst to ganger kan fortelle at serien Commander in Chief var noe møl. Manusforfatterne var vrangsnudde luringer som ikke forstod sammenhengene i Washington D.C.

Har mer tro på Ralph Nader som president enn Mackenzie Allen.

VamPus sa...

Bare en tanke som slo meg: undres på om norske kommentatorer som beskriver Palins meninger som "forrykte" etc ville gjort det samme mot en muslimsk politiker uavhengig kjønn?

Onanym sa...

"Teach both" er ikke bare forrykt, det er et sjumilssteg tilbake mot middelalderen. Og nei til abort ved voldtekt og incest er milevis fra et likeverdig kvinnesyn. Men bevares, dama fikk jo pass allerede i fjor, så hun er sikkert skikket til jobben.

VamPus sa...

onanym: Så "teach both", slik vi har i den norske grunnskolen, er både forrykt og et sjumilssteg tilbake til middelalderen.

Er for å skille kirke og stat, og gjerne religionsundervisning fra skolen, jeg - slik som de HAR i USA, men ikke i Norge.

Kosialist sa...

Hvorfor denne trangen til å forsvare Sarah Palin?

"Akkurat som at norske kommentatorer var så kjønnsfikserte at de mener alle kvinner burde stemt på Hillary, eller så rasefikserte at de mener Obama får alle de svarte stemmene."

Hvem har ment at alle kvinner burde stemt på Hillary eller svarte på Obama?

"Jeg har også respekt for abortmotstanderes synspunkter"

Har du respekt for kommunister eller nazisters synspunkter?

Merk at jeg ikke sammenligner abortmotstandere med disse, men jeg bruker to ekstreme eksempler for å finne ut om du faktisk konsekvent respekterer andres meninger, eller om du bare respekterer meninger fordi det er Sarah Palin.

"Siden Palin neppe vil få gjennomslag for noen av disse synspunktene mener jeg at lavere skatt, mer igjen til barnefamilier og den enkelte, forenkling, konkurranse og frihandel, rydde opp i økonomien, et sterkt forsvar, avbyråkratisering og kutt i offentlige utgifter er forrykte meninger jeg støtter fullt ut."

Problemet er at det blir mindre igjen til barnefamilier og den enkelte så lenge republikanerne insisterer på å kaste penger inn i et sort krigshull.

Vi må bare innse at dagens republikanere ikke er gode representanter for høyresiden. De er enten notoriske flipfloppere (McCain) eller religiøse fundamentalister (Palin) som søker å tvinge sin overtro på andre.

Sarah Palin står for en ond ideologi som man ikke kan se bort ifra, uansett hvor blendet man blir om fagre løfter om økonomi.

Bare det at Palin vil "teach both" sier sitt. Og det kommer fra en som er motstander av statskirken og kristendomsfaget i Norge, hvis noen lurte på det.

Anonym sa...

Sarah Palin er en løgner:

CNN Documents Sarah Palin's Truthiness Problem

Ken-G. Johansen sa...

Jeg synes denne er best når det kommer til å finne ut hvor jeg ønsker å bo i verden.

http://www.heritage.org/research/features/index/countries.cfm

VamPus sa...

kosialist: Gratulerer med å ha hitlet debatten utfor stupet. Så.. hmm. du mener helt seriøst at nazister og kommunister som slakter mennesker er å sammenligne med abortmotstandere - som .. ikke vil slakte mennesker?

Du spøker, ikke sant?

George sa...

kosialist,

"Hvorfor denne trangen til å forsvare Sarah Palin?"

Eller kanskje mer relevant for hva som har skjedd i det siste, og hele opphavet til at Heidi har skrevet innlegget: hvorfor denne trangen til å sverte Sarah Palin?

"Hvem har ment at alle kvinner burde stemt på Hillary eller svarte på Obama?"

Dem som mener at svarte republikanere egentlig ikke teller som svarte, og ditto for kvinner? Ta deg en dukkert på venstresidens blogger i USA slik at du kan slutte å leke dum.

"Merk at jeg ikke sammenligner abortmotstandere med disse, men jeg bruker to ekstreme eksempler for å finne ut om du faktisk konsekvent respekterer andres meninger, eller om du bare respekterer meninger fordi det er Sarah Palin."

Abortmotstandere finnes det massevis av, i USA og til og med Norge. Å være motstander av abort er ikke et "ekstremt" synspunkt, og burde derfor fint kunne respekteres. Man kan ikke si det samme om nazisme og fascisme.

Hvis vi bare for ordens skyld ignorerer hvor mye forskjell det er på abortmotstand å ting som f.eks nazisme...

Ca 60% av amerikanere er generelt motstandere av abort, bare 40% er tilhenger av at det skal være fritt lovlig.

Hvorfor ellers tror du Obama har måttet ty til Clintonaktige forklaringer på hans abortpolitikk i det siste? Fordi han er på "feil" side av debatten i USA.

Anonym sa...

Passende kommentar om Palin:

"She might be a religious fundie, but at least she's OUR religious fundie!"

Anonym sa...

Juan Cole sees Palin through the lens of his expertise on the Islamic world.

John McCain announced that he was running for president to confront the "transcendent challenge" of the 21st century, "radical Islamic extremism," contrasting it with "stability, tolerance and democracy." But the values of his handpicked running mate, Sarah Palin, more resemble those of Muslim fundamentalists than they do those of the Founding Fathers. On censorship, the teaching of creationism in schools, reproductive rights, attributing government policy to God's will and climate change, Palin agrees with Hamas and Saudi Arabia rather than supporting tolerance and democratic precepts. What is the difference between Palin and a Muslim fundamentalist? Lipstick.

Abel Mortensen sa...

En eller annen kom en gang med følgende begrunnelse for sitt partiskifte: "Noen skifter parti for sine prinsippers skyld. Andre skifter prinsipper for sitt partis skyld."

Jeg har et inntrykk av at mange smarte, konservative og veltalende mennesker her i landet føler seg forpliktet til å være positive til republikanerne og dermed også Sarah Palin, denne kvinne som får Siv Jensen til å fremstå som mild og uttrykksløs. At en amerikansk republikaner som mener at klimaforandringene ikke kan være menneskeskapte og at man for enhver pris må utvinne mer olje i nordområdene, som mener at abort ikke bør være et alternativ selv til voldtektsofre og som er i lomma på NRA kan få selveste VamPus til å hvine av fryd, er betenkelig.

Du må selvsagt få mene hva du vil, og som opplyst og hardtslående blåblogger er du jo like sta uansett om du vet at du har rett eller ikke. Men med medias favorisering av demokratene tror jeg det vil være uheldig dersom eksempelvis Høyre markerer sin partiforpliktede preferanse i den amerikanske valgkampen altfor meget.

patexpat sa...

Juan cole is a legend in his own mind. The guy is a joke with no real competence or contribution to society. The only expert on the middle east who has never been to the middle east.

he he sa...

ghost,
ja, det er noen land som er helt spesielle kasus - anbefaler at du får med deg den nye filmen/boka I.O.U.S.A:

.. details America’s alarming budget, personal savings, trade, and leadership deficits. It also elaborates on several startling statistics mentioned in the movie - from the $9 trillion federal debt to the $738.6 billion trade deficit to the fact that each citizen owes an average of $30,000.
The book includes interviews with Warren Buffet, Alan Greenspan, Paul Volcker, Robert Rubin, Alice Rivlin, Pete Peterson, David Walker, Paul O’Neill, James Areddy, Arthur Laffer, Steve Forbes, and Bill Bonner.

Sondre sa...

Kosialist: Jeg trodde vi hadde kommet lenger i abortdebatten i Norge.

Vampus: Jeg beundrer deg fordi du er så åpen og ærlig (selv om det skjærer bra i hjertet iblant). Du skriver forresten drivende bra.

Jeg har forresten fundert litt på om en "norsk Palin" ville nådd langt her i landet, eller om hun bare ville fått mørkemannsstemplet på seg, og blitt tuppet ut av politikken. Ikke lett å vite.

Øyvind Strømmen sa...

Sondre:

"Ikke lett å vite."

Tja. Kanskje du ikke trenger å gå lenger enn til ditt eget parti. Hvorvidt det er et stempel eller ikke kan nok diskuteres.

GoG:

Du har helt rett. Letzeburgerne er ikke så rike. Men likevel er det et koselig lite land. Og ganske sosialdemokratisk, altså.

Øyvind Strømmen sa...

"Er for å skille kirke og stat, og gjerne religionsundervisning fra skolen, jeg - slik som de HAR i USA, men ikke i Norge."

Flott. Da er vi enige; både om at dette hadde vært lurt, og om at USA på dette området er bedre enn Norge.

Men jeg har ikke skreket "Heia Norge! Dumme USA!", så det mer interessante spørsmålet er jo: Stemmer Sarah Palins syn på kreasjonisme i skolene overens med ditt ønske om å få religionsundervisningen ut?

Det hjelper vel ikke akkurat å kutte KRL-faget her hjemme hvis ungene skal læres opp i Intelligent Design i naturfagtimene?

Nils sa...

Øvind (m. fl.)
Kan noen vise meg en link der hun sier at hun ønsker at kreasjonisme blir en del av pensum eller at hun selv tror på Intelligent Design. En form for programerklæring m.a.o. (Og da mener jeg IKKE "teach both" som jo ble korrigert dagen etter til "greit med debatt").

Kosialist sa...

VamPus: Ut fra alt jeg skrev er det eneste du har å si noe som jeg spesifikt avviste i innlegget mitt? Hvorfor påstår du at jeg sammenligner abortmotstandere med nazister og kommunister, når jeg faktisk skrev dette rett under:

"Merk at jeg ikke sammenligner abortmotstandere med disse, men jeg bruker to ekstreme eksempler for å finne ut om du faktisk konsekvent respekterer andres meninger, eller om du bare respekterer meninger fordi det er Sarah Palin.

Ut ifra det uærlige svaret du hostet opp må vi vel konkludere med at jeg hadde rett i at du er så ivrig etter å forsvare den religiøse fundamentalisten Palin at du går på akkord med egne prinsipper. Du ville aldri vist samme hensyn overfor mennesker du er uenig med. I så måte passer du fint inn i rekkene hos dobbeltmoralistene i det republikanske partiet.


George:

"hvorfor denne trangen til å sverte Sarah Palin?"

Jeg har ingen trang til å sverte Palin. Jeg ønsker derimot at denne ukritiske hyllesten av en religiøs fundamentalist fra noen som påstår seg å være liberalistisk opphører.

"Dem som mener at svarte republikanere egentlig ikke teller som svarte, og ditto for kvinner? Ta deg en dukkert på venstresidens blogger i USA slik at du kan slutte å leke dum."

Jeg vet ikke hvem som leker dum. Har du, i likhet med VamPus, problemer med å lese? VamPus skrev at "norske kommentatorer var så kjønnsfikserte at de mener alle kvinner burde stemt på Hillary, eller så rasefikserte at de mener Obama får alle de svarte stemmene". Hva venstresidens blogger i USA har med saken å gjøre kan jeg ikke skjønne.

"Abortmotstandere finnes det massevis av, i USA og til og med Norge. Å være motstander av abort er ikke et "ekstremt" synspunkt, og burde derfor fint kunne respekteres. Man kan ikke si det samme om nazisme og fascisme."

Jeg skjønner ikke logikken her. I middelalderen var det ikke et ekstremt synspunkt at kvinner som var problematiske skulle brennes som hekser. Betyr det at fordi det ikke var ekstremt, så har du og VamPus respekt for disse synspunktene? I gamle Hellas ble det ansett å være gudommelig for en voksen mann å ha sex med smågutter. Betyr det at du og VamPus har respekt for ideen om å ha sex med prepubertale barn?

Og istedenfor å skrike opp om hvor urettferdig det er å bruke slike eksempler, prøv heller å forstå svakheten i din egen (og VamPus sin) argumentasjon.

Her i Norge er abortmotstand et avvikende/"ekstremt" synspunkt. Således er det merkelig at du viser til USA når du skal rettferdiggjøre VamPus' selvskudd.

Og husk at Palin til og med er motstander av abort i forbindelse med voldtekt eller incest. Jeg vet ikke hvordan man ser på dette i USA, men mistenker at tallene ikke er i Palins favør.

"Hvorfor ellers tror du Obama har måttet ty til Clintonaktige forklaringer på hans abortpolitikk i det siste? Fordi han er på "feil" side av debatten i USA."

Hva Obama må ty til er vel lite relevant for det faktum at Palin er en religiøs fundamentalist som ønsker å lære bort kreasjonisme i skolen og sensurerer bøker hun ikke liker.

Konklusjonen er så langt at VamPus og andre utgjør en ukritisk heiagjeng som er mer en villig til å se bort ifra Palins negative sider, og som til og med bejubler henne som en passende visepresidentkandidat når hun til og med har mindre erfaring enn Obama. En religiøs fundamentalist som aktivt går inn for sensur og hjernevasking av ungdom skal visst være skikket til å kunne ta over verdens mektigste nasjon! Det er rett og slett skremmende.

Øyvind Strømmen sa...

Nils:

Det Palin sa i en guvernørdebatt i 2006 var:

"Teach both. You know, don't be afraid of information. Healthy debate is so important and it's so valuable in our schools. I am a proponent of teaching both. And you know, I say this too as the daughter of a science teacher. Growing up with being so privileged and blessed to be given a lot of information on, on both sides of the subject -- creationism and evolution. It's been a healthy foundation for me. But don't be afraid of information and let kids debate both sides."

Kilde: Anchorage Daily News, gjengitt bla. her.

Dersom man har kjennskap til debatten i USA tror jeg ikke det er vanskelig å konkludere med at dette er et ganske vanlig argument fra kreasjonistenes side.

Palin ble raskt kritisert, og tonet så ned uttalelsen med den - etter min mening uproblematiske - kommentaren:

"I don’t think there should be a prohibition against debate if it comes up in class. It doesn’t have to be part of the curriculum.”

En del på den amerikanske venstresiden har jo vært rimelig uærlige og bare sitert den første delen, og ei heller sett på faktisk politikk (der Palin har vært lite opptatt av såkalte "social issues", men langt mer opptatt av bla. infrastruktur. Palins første svar er imidlertid problematisk nok til at jeg synes det er betimelig å stille VamPus og andre som både ønsker sekulær undervisning og støtter Palin spørsmålet jeg gjorde.

Det mener jeg ikke fordi det er særlig relevant i presidentvalgkampen (der er McCains syn langt mer relevant og interessant, og jeg ser gjerne en diskusjon fra både Vampus og andre om dette), men fordi Palins svar - sammen med hennes holdninger på andre områder - her signaliserer en religiøs konservatisme jeg har vansker med å forstå at norske liberalere kan ha særlig mye til felles med.

Jeg får et inntrykk av at enkelte på den norske høyresiden velger å støtte Palin utelukkende fordi folk på venstresiden ikke liker henne; om det var bare "rydde opp i økonomien" og "kutt i offentlige utgifter" man var ute etter kunne man lett ha funnet bedre politiske idoler enn Palin. Både i USA og her hjemme.

Personlig mener jeg for øvrig at man gjerne kan lære barna om "intelligent design", men at dette i så fall bør gjøres som en del av undervisningen i samfunnsfag; der også undervisning om forskjellige religioner og deres betydning hører hjemme i et sekulært skoleverk.

Øyvind Strømmen sa...

"Juan cole is a legend in his own mind. The guy is a joke with no real competence or contribution to society. The only expert on the middle east who has never been to the middle east."

Cole has spent time in both Lebanon, Jordan and Egypt, and he has visited Syria, Turkey, Yemen, Bahrain, Qatar and Israel. To me that counts as having been to the Middle East.

Criticising Cole´s opinions should not be difficult; but if all you can deliver is nonsense such as this... what´s the point?

Onanym sa...

Vampus og andre:

Jeg tror det hersker litt misforståelser om hva som blir undervist i grunnskolen i Norge. Det er altså ikke slik at barna blir fortalt at verden er 6000 år gammel etc. Det nye KRL-faget har 3/5 innhold OM kristendom, resten er viet andre livssyn. Det blir altså ikke undervist at bibelen er å tolke bokstavelig. Det er derfor mer nærliggende å sammenligne det med religionsfaget fra videregående enn ID.

Anonym sa...

@Nils

Det er nettopp "teach both"-kommentaren som viser at hun vil lære bort kreasjonisme i skolen. "Debatt" er bare et kreasjonistisk weasel-word for "lære bort kreasjonisme", og ble blant annet avslørt som aktiv taktikk hos kreasjonistene for å lure kreasjonisme inn i skolen under Kitzmiller v. Dover-rettssaken.

VamPus sa...

onanym: Du hadde tydeligvis ikke min kristendomslærer, som faktisk trodde at jorden var skapt på syv dager og villig lærte vekk dette. At KRL-faget har blitt endret var ikke annet enn på tide, å drive med forkynning på skolen er helt på trynet - noe vi altså har drevet med i Norge, men de aldri har hatt i USA.

Og så skjønner jeg fortsatt ikke hvorfor voldtekt eller incest skal være grunn nok til å drepe en uskyldig tredjepart - dersom man er abortmotstander så ser man på livet som hellig og at dette starter ved unnfangelsen. Men på en annen side så skjønner jeg heller ikke logikken til norske aborttilhengere som mener at det er helt ok å abortere friske fostre, men kaller det "sorteringssamfunn" dersom man tar det tunge valget å abortere et foster som faktisk er sykt eller misdannet.

Så har jeg da heller aldri skjønt sosialistenes logikk, men det er vel fordi den er ikke-eksisterende.

Jeg siterer Jeg siterer Camille Paglia: I am still waiting for substantive evidence that Sarah Palin is a dangerous extremist. I am perfectly willing to be convinced, but right now, she seems to be merely an optimistic pragmatist like Ronald Reagan, someone who pays lip service to religious piety without being in the least wedded to it. I don't see her arrival as portending the end of civil liberties or life as we know it.

Nils sa...

Enig i mye av det du skriver Øyvind, men foreløpig er det fortsatt "teach both" kommentaren som er eneste argument for at Palin er kreasjonist. Jeg tror Vampus og Paglia er nærme sannheten med sin teori om pragmatisme for å tekkes egne rekker. Det er slett ikke uvanlig å bygge seg opp i et parti gjennom å legge seg ut på en ytre fløy i oppbyggingsfasen, gjerne mer av indre partitaktiske grunner enn av overbevisning (kan passe på flere enn Palin, hva med Trond Giske, anyone?).

Og til Anonym så er poenget at hun jo trakk tilbake "teach both" dagen etter, kanskje fordi nettopp dette uttrykket hadde et annet meningsinnhold enn tilsiktet. Regner med at vi får vite en god del mer om hvor Palin står utover høsten.

patexpat sa...

Juan Cole: The guy makes a career out of apologies for muslim extremists, and then is quoted attacking someone for being a percieved fundamentalist christian?

His attack or opinion on Palin, is as hypocritical as they get. His political and logical contortions to defend muslim extremism have made him a joke, whether he realizes it or not.

It is highly relevant since, he is being quoted attacking a person with strong christian belief to try to paint them as something they are NOT!

If you can find a quote where Palin wants to conquer the world for christianity or where she defends blowing up, shooting, hanging, decapitating, extorting, raping or stealing from those who do not share her world view, I will happily back down from this attack on Juan Cole's integrity as a source of modern US politics.

That statement of his is spurious at best and completely intellectually dishonest. That is the type of hyperbole that is hurting the Obama campaign. The more they get nutters like Cole saying crap like that, they more moderates are going to prefer the other candidate.

Juan Cole has no relevance as a source in this debate or any other concerning religion or politics because he has made his career apologizing for some of the most heinous repressive regimes in the world and has clearly stated in public where his ideological bases are.

He is neither impartial nor reliable on modern history, I made the statement to match the crap that he was spouting.
He's been to the middle east, all right, with his ideological blinders guiding him all the way...

http://www.campus-watch.org/article/id/2544

http://www.michaeltotten.com/archives/000894.html

http://capitalistimperialistpig.blogspot.com/2006/06/juan-cole.html

http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=F318AC2C-C0BE-4437-BB4A-D479A7EA1DB4

http://obsidianwings.blogs.com/obsidian_wings/2005/07/juan_cole_and_h.html

Kosialist sa...

VamPus, har du snart tenkt til å trekke tilbake dine mildt sagt uærlige forsøk på å sno deg unna debatten ved å lyve om hva folk har sagt?

For eksempel klarte du å påstå at jeg sammenlignet abortmotstand med nazisme, når jeg i det samme innlegget gjorde det helt klart at det ikke var poenget. Poenget var å se hvor konsekvent du er i dine meninger, og om du kaster prinsipper ut av vinduet så lenge vedkommende heter Palin.

Således har jeg tilsynelatende avslørt en ekkel dobbeltmoral hos deg, og det eneste du klarte å gjøre var visst å lyve om hva jeg skrev.

Det samme gjaldt mitt innlegg her der jeg forklarte det hvordan ting hang sammen, men du ignorerte det. Ja, akkurat som du ignorerer andre poenger så lenge du ikke kan snike inn litt uærligheter.

Jeg er svært skuffet over din oppførsel her. Det er som å diskutere med sosialister.

Kosialist sa...

VamPus siterer:

"I am perfectly willing to be convinced, but right now, she seems to be merely an optimistic pragmatist like Ronald Reagan, someone who pays lip service to religious piety without being in the least wedded to it."

Ja, det må være derfor hun er abortmotstander, og hennes egen motstand mot seksuallære ut over "hold dere unna sex" førte til at hennes egen 17 år gamle datter ble gravid.

Sarah Palin lever i det minste som hun lærer, som vi ser på hennes egen og datterens situasjon: Som en religiøs fundamentalist.

Øyvind Strømmen sa...

patexpat:

As noted above, critising Cole´s opinions should not be difficult. Personally I think his argument in this case is flawed, to say the very least.

However, I do not like it when people present dishonest arguments and lies. Claiming that Cole has never been to the Middle East is a lie. Such lies do not serve your other arguments well.