Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, september 10, 2008

Homsedrama med koloniale overtoner

Tipseren av denne saken skrev: "Det som begynner som en koselig reportasje om en snill gammel mann, ender opp som et interkontinentalt homsedrama med koloniale overtoner."

Dagsavisens pensjonerte leserbrevredaktør, Reidar Jonger, har blitt intervjuet av Journalisten. Han forteller at gutteglade Martin Tranmæl i sin tid var den som presset Arbeiderbladet til å gi den unge og lovende Reidar fast jobb i avisa. En tradisjon som en annen Martin på Youngstorget ser ut til å følge, ved å forsøke å få UD til å ansette Ingunn Yssen på forespørsel fra Gerd-Liv Valla. Men det var en digresjon. Etter en reise til Ghana på stipend fra NJ forelsket han seg både i det afrikanske kontinentet og den mannlige guiden. Nå flytter den norske sosialdemokraten til Ghana, men ikke med mannen som startet det hele, skriver Journalisten. Det forholdet er over. Dessuten er det ikke tillatt å leve i et åpent homofilt parforhold i Ghana.

– Men jeg har ordnet meg. Jeg skal bo med en houseboy, noe som for øvrig er helt vanlig i Ghana. Han blir en del av min husstand og vil dekke alle behov.

Er det ikke deilig når arbeiderklassen selv kan begynne å holde tjenerskap? Hva Reidar tror at Martin Tranmæl hadde sagt til hans nye liv?

– Jeg tror han ville blitt begeistret, han hadde likt det.

Da så.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe - veldig morsomt - sjangeranarki!
Stakkars uskyldige lesere. Fortellingen lukker heller ikke alle plot. Jeg ble sittende å undre: Hva skjedde med den forsmådde mannlige guiden? Blir det en fortsettelse?

Anonym sa...

Hahaha! fantastisk! Nå var ikke Tranmæl en som lot seg så lett begeistre dog..

RHJ sa...

Jøss? Tro hva som skjer hvis noen tipser politiet der nede om dette!?

John T. sa...

Sa du senblomstra grisehomo?

Fredrik Mellem sa...

Du vet at Martin Tranmæl kom ut av skapet da de de ryddet på Youngstorget. Lenge etter hans død fant man han urne i et - skap, og han kom da ut av det. Faktisk!