Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, september 10, 2008

Forrykte meninger II

I serien av "forrykte meninger" bringer vi i dag Demokratenes katolske visepresidentkandidat Joe Bidens syn på abort:

Senator Joseph R. Biden Jr., the Democratic nominee for vice president, departed Sunday from party doctrine on abortion rights, declaring that as a Catholic, he believes life begins at conception:

- I’m prepared as a matter of faith to accept that life begins at the moment of conception.
Han ser dog på abort som en privatsak og har stemt mot å kriminalisere eller begrense retten til abort. Men dersom det er meningene vi går etter, så kan vi vel ikke annet enn konkludere med at Demokratenes visepresidentkandidat er like forrykt som Sarah Palin.

Se også PalinPower.

14 kommentarer:

hmm sa...

Ja, og så da? Ingen av oss sier at "Biden rocker"!

Hvorfor må du alltid forsvare standpunktene dine med: sånn er det i Norge også, Obama er sånn også, Biden er sånn også osv osv

Har du ingen standpunkt som står på egne bein?

Houseman sa...

Er det et forsvar av Palin at Biden er like ille? Er ikke det i overkant defensivt selv til å komme fra en representant for Norges mest utdaterte parti?

Dessuten er forstokket konservative gubber én ting, fanatiske kvinnelige pro-life-forkjempere noe ganske annet. En mor som vil nekte sin egen mindreårige datter abort selv om hun har blitt voldtatt, eller for den saks skyld drar på jobb få dager etter å ha født en gutt med Downs syndrom, har ikke bare ytterliggående meninger, men trolig også svekkede sjelsevner og manglende empati. Skummel dame. Kald som stein og sprø som kjeks.

Anonym sa...

Ja, æsj! Her i landet hadde vi disse forstokkete og fanatiske bondekvinnene som fødte om natta og stilte opp i fjøset noen timer etterpå. Fælt du!

Houseman sa...

På 1800-tallet, mener du? Knallargument.

RHJ sa...

Det er kanskje en liten forskjell på hva man tror på, og hva man gjør. Det lærte jeg da jeg hørte et intervju med en tidligere svensk scientolog.

Han fortalte om hvordan de hadde fått det for seg at det lå en UFO nedgravet et sted i Sverige. Hvorpå de leide seg en gavemaskin og begynte å rote i jorda. (Ingen lett oppgave. Dette var om vinteren og det var frost i bakken.)

Så kom den herlige selvironiske kommentaren hans. Fritt etter hukommelsen: - Det er å tro at det ligger en UFO under bakken, var ikke så spesielt. Folk tror jo på så mye rart. Men i det øyeblikket vi faktisk begynte å grave etter den, så krysset vi en grense.

Selv tror jeg på mye rart. Men jeg prøver å la det bli med troen :-)

Jostein sa...

Treng ein å vere katolikk eller truande av anna slag for å akseptere at livet startar med befruktinga? Eg trudde dette var ei biologisk kjensgjerning og har vanskeleg for å sjå koblinga til "forrykte meiningar".

Henrik Akselsen sa...

Når begynner livet da VamPus? Når babyen kommer ut?

Da jeg ble født hadde jeg iallfall gått gjennom en ganske omfattende prosess allerede.

toao sa...

Selv som McCain-tilhenger er det vanskelig å følge argumentasjonen i dette innlegget. For det første er det ikke spesielt kontroversielt å mene at livet begynner ved unnfangelsen - jeg vil tro de fleste gravide mener de har et levende vesen inne i magen.

For det andre er det i tråd med liberalistisk ideologi at man ikke vil lovregulere den private sfære selv om man personlig ikke støtter alt folk gjør med friheten sin. Man kan være imot at folk tar abort, men likevel mene at de bør få lov til å gjøre det.

Henrik Akselsen sa...

Her er iallfall den libertarianske helten Ron Paul i løvens hule og snakker om abort.

http://www.youtube.com/watch?v=o9y8bhZa9h4

VamPus sa...

Man trenger ikke mye kjennskap til libertarianere for å vite at de har både reinsikka abortmotstandere - og folk som (vel mest for den prinsippielle debattens skyld) argumenterer for retten til å ta abort omtrent opp til fødselen.

Jeg synes dagens abortlovgivning i Norge er helt grei å forholde seg til, celleklumpen er rundt 35 gram i 12. uke - men etter det ville jeg nok ikke valgt abort selv. Etter 12 uke reduseres også risikoen for naturlig abort - som jo 20% av alle svangerskap ender i - som regel fordi det er noe galt med fosteret og naturen selv rydder opp.

Henrik Akselsen sa...

Celleklump....lenge siden jeg har hørt det ordet.

Abortdiskusjoner blir alltid offer for definisjonens makt, bare man klarer å definere det til noe som ikke har noe betydning/verdi kan man gjøre hva man vil med det.

Jeg er fortsatt en celleklump forresten. Det fungerte så bra for meg å være bygget opp av celler at jeg fant ut at jeg like godt kunne fortsette å bygge videre på det.

Cassanders sa...

Jostein sa...
Treng ein å vere katolikk eller truande av anna slag for å akseptere at livet startar med befruktinga? Eg trudde dette var ei biologisk kjensgjerning og har vanskeleg for å sjå koblinga til "forrykte meiningar".

11 september, 2008 11:45
--------------------Endquote

Dette er mer enn bare konstatering av fakta. Det er blant annet helt avhengig av hvordan du definerer "liv". Biologisk sett kan både sæd og eggceller defineres som "å være levende".

En kan med en viss rimelighet hevde at zygoten representerer et unikt stykke liv fordi den er resultat av en "ny kombinasjon" av genene fra mor og far. Men det er ikke selvfølgelig at dette skal gis normativ status tilsvarende et levende menneske.

Når det gjelder "what is -what ought" problemet kan du sjekke f.eks denne:
http://en.wikipedia.org/wiki/Naturalistic_fallacy

Cassanders
In Cod we trust

Kosialist sa...

Er VamPus bevisst uærlig igjen, eller mangler hun bare kunnskap?

Biden vil ikke omgjøre Roe v. Wade. Det vil både McCain og Palin, såvidt jeg har skjønt.

Så skal VamPus få lov til å prøve å vise at jeg tar feil på det punktet (husk at McCain var for Roe v. Wade før han var mot det, så å sitere ham fra noen år tilbake hjelper ikke), og jeg skal gladelig akseptere det.

Men jeg har liten tro på at VamPus er ærlig nok til å innrømme at hun nok en gang har falt offer for sin egen ukritiske cheerleading av Palin.

Anonym sa...

VamPus?

Er Biden for å omgjøre Roe v. Wade?