Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, februar 27, 2006

Ask Oxford

Det var ikke plagsomt mye kriserim på helgens bryllup, så dette er ikke hentet derfra. Derimot fra Seilern, som i en mail opplyste VamPus at hun antakeligvis gikk under begrepet "pescatarian" eller fisketarianer - da hun ikke spiser kjøtt, men hender at spiser fisk ute. Men VamPus tror hun foretrekker "vegetarianer som av og til spiser fisk" fremfor fisketarianer. Men dette gjorde at VamPus oppdaget "Ask Oxford" og for en gullgruve det er!

Visste du for eksempel at det ikke finnes noe ord i det engelske språk som rimer på "orange"? Eller "silver"? Eller at det fantes noe som het Oxford Rhyming Dictionary? Og - siden du insisterer - det engelske ordet for frykten for fredag den 13. er triskaidekaphobia.

Og dette fra deres lille FAQ liste. Men her er et spørsmål som kanskje burde vært inkludert i FAQ'en: Hva kaller man alle de menneskene som spør følgende spørsmål så ofte at de blir inkludert i en FAQ: What is the word for words which sound like they are?

22 kommentarer:

no need to say sa...

Drøyt.

En mot røkla er...

Mysjkin sa...

Her i norge kan vi kose oss med ordet "pølse" som heller ikke rimer på noen verdens ting.

Mysjkin
http://mysjkin.blogspot.com

Mysjkin sa...

Jeg glemte å si at pølse i tillegg til å være et ord ingen andre ord rimer på også er det beste som fins, og at online-ordboken Merriam-Webster (www.m-w.com) kan tilby nyttig informasjon om amerikansk-engelsk til den som måtte være interessert. Hos M-W kan man blant annet lytte til den korrekte amerikanske uttale av ordene man søker på, f.eks. order "iron" som ikke uttales likt i Amerika og England.

Mysjkin
http://mysjkin.blogspot.com

Anonym sa...

Vann rimer på en pølse.... *mohahahah*

Herodotus sa...

Onomatopoetikon, eller lydord, på norsk. Bra tips det der.

Delirium sa...

Og her er jeg helt enig med deg. Foretrekker vegetarianer som spiser fisk. Men selve ordet var fiffig om ikke annet!

Anonym sa...

Jeg så en film engang, om en fisk som spiser vegetarianere. Hva kalles den, tro ?
-Simon

Tor sa...

Mer engelsk moro i FAQen til alt.usage.english.

Mathias sa...

Man det finnes rimordbøker på norsk også, så dette er vel ikke så spesielt. For øvrig finnes det på de fleste språk hvor poesien står sterkt.

Anonym sa...

fisk som spiser vegetarianere = "humanitarian"

Einar sa...

Kan også anbefale OneLook Dictionary Search for å sammenligne oppslag i forskjellige ordbøker.

http://www.onelook.com/

VamPus sa...

Anonym: (1) "Vann rimer på en pølse.... *mohahahah*" (2)
"fisk som spiser vegetarianere = "humanitarian"

Hmm.. har en følelse av at jeg kjenner deg...

Anonym sa...

Mathias:

Men hvor sterk blir poesien hvis poeten må ha hjelp av en rimordbok...

Mathias sa...

Du behøver ikke være anonym for å stille dette spørsmålet. Men jeg har da ikke sagt at dikterne bruker rimordbøker. Poesien kan stå sterkt uten at dikterne bruker rimordbøker. Er dette en selvmotsigelse? På en annen side skal man ikke se bort ifra at enkelte gjør det, eller så har de slike rimordbøker i hodet. Det er flere forfattere som har ordbøker i hodet. Forfatteren av "hundre års ensomhet", Gabriel Garcia Marquez bruker i den spanske utgaven av "hundre års ensomhet" syv eller åtte forskjellige ord for "blomsterpotte" noe som ikke vanlige folk går å tenker på i hodet.

Skrulla sa...

Det var ikke meningen å være anonym (bare sånn halvveis). Trykka for fort på enter.

Slapp av. Det trenger sikkert ikke være en selvmotsigelse. Jeg synes bare rimordbok smaker litt for mye av dikt med konfirmasjonssangsyntaks.

At Marquez har brukt syv eller åtte ord for blomsterpotte synes jeg er veldig fascinerende. Men jeg synes de er mest fascinerende hvis han ikke har brukt en ordbok for å finne fram til dem.

mork sa...

Orange rimer på doorhinge.
...med litt godvilje da ;)

Anonym sa...

Du kan gjerne spørre, men du stiller et spørsmål.

Jeg synes det var på sin plass med et norskkorrektiv, all den tid temaet likevel er språk.

Anonym sa...

Great work!
[url=http://xucgyert.com/utlb/zync.html]My homepage[/url] | [url=http://xywfomqu.com/xrov/imfu.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Great work!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Good design!
http://xucgyert.com/utlb/zync.html | http://hpuuzukm.com/uhvq/nhvw.html

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. ferrari rentals hawaii uncensored gay anal Doris 8th street latinas nasty aristocrat slot machines Business name for adult toy parties clear backpacks and totes arctic white teeth whitening for sale in canada behavior problems with esl kindergartners in class Index of amateurs jpg hairy pussy vidios

Helge Olav Helgsen sa...

Nå er vel Triskaidekaphobia kun frykten for tallet 13. Paraskavedekatriaphobia er frykten for fredag 13. Jeg skal ikke prøve å uttale noen av disse ordene!