Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, februar 23, 2006

Degradert VamPus

VamPus er bedt i bryllup i helgen, og var opprinnelig blant A-laget av gjestene - dvs de som slipper unna taler og sanger, og bare kan komme til fri bar etter middagen (eller "kaffe og kake", som det sto i invitasjonen). Nå ble hun akkurat degradert til B-laget, hvilket vil si at hun ikke bare må være der under vielsen, men også mime med til "den rosa sangen" og få brudeparets liv fremført av mer eller mindre edru onkler, fnisete forlovere og gråtende mødre. Hva har VamPus gjort for å fortjene dette?

*sukk*

Og siden treningsbagen er i ferd med å tangere tidligere rekord i antall dager den har stått uåpnet, slankekuren aldri ble påbegynt og VamPus hadde satset på at de single mannlige gjestene (om noen) var fulle da hun kom, så ser det nå mørkt ut for lørdagskvelden. Hold-in strømpebukse, push-up BH og et tykt lag med Jotuns interiørbeis kan kanskje gjøre VamPus noe mer presentabel. Men det hjelper ikke. Den eneste kjolen som kan passe til anledningen - og da snakker vi om å komme inn i, ikke som er passende - er en selvlysende rosa ballkjole som var et desperat kjøp for noen år siden. Det er aldri noen tvil om hvor VamPus er på bildene fra det bryllupet, for å si det sånn.

Den Onde Feen, en kjent og kjær figur fra VamPus' mange aftener på by'n, kommer nok til ha det veldig morro den kvelden. Faktisk kan VamPus høre hennes kaklende, ondskapsfulle latter allerede nå....

I dag er det forresten 1 år siden VamPus Verden ble startet. Gratulerer til meg *klapp på ryggen*...

42 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke for å være slem, men det merkes at du har blitt eldre. Ja ja, har du kjøpt deg noen nye sko i det siste da? Det kan kanskje muntre deg opp litt?

Når livet går deg imot er det ingenting som å bruke litt vel fortjente penger!

seilern sa...

Gratulerer med ett år med fin bloggerutvikling.

Og når det gjelder bryllupet, så trøst deg med at du ihvertfall slipper å inneha brudens rolle...

Kjøp nye sko, og ta en runde på bar før bryllupet, da går det sikkert mye bedre!

Einar sa...

Pussig sammentreff; begynte selv å blogge for akkurat ett år siden. Og der stopper vel likhetene. Men gratulerer med ett års blogging inneholdende verbal eleganse og slagkraftig argumentasjon.

Anonym sa...

Opp med hodet! Kanskje de kommer til å spille 2-3 cd'r med Iglesias jr. He-he

Anonym sa...

Ser at folk anbefaler deg sko og alkohol for å muntre opp "livet" ditt. Med tanke på suksessen til dine allierte "over there", så anbefaler jeg prevensjon over sko og avholdenhet fra alkohol for å holde seg på matta (jeg mener ikke å si at du er billig, slike fornærmelser biter vel ikke på en som deg).

LilleNille sa...

Gratulerer med 1-årsdagen yndlingsvampen min.

VamPus sa...

Anonym2: dersom amerikanske politikere hadde vært modige hadde de tatt denne debatten på alvor og fremmet et lovforslag som sikret retten til abort (som høyst sannsylig ville gått gjennom med stort flertall), i stedet for å basere abortrettighetene på en rettsavgjørelse på "retten til privatliv" (Roe vs.Wade) som igjen er basert på en like lite solid rettsavgjørelse fra 1965 (Griswold v Connecticut). Alt i alt er dette ikke en god nok beskyttelse av retten til abort, men Demokratene har ikke turt å ta opp debatten og Republikanerne tror de vinner mye på å late som om de er mot abort. Sannheten er at de fleste ville nok stemt for et konkret lovforslag.

Men siden USA er "mine" allierte, tør jeg spørre hvem som er dine? Nord-Korea? Cuba? Ikke det, de har sikkert fint med rettigheter de, altså..

Delirium sa...

Gratulerer med 1-års dag!

Kan jeg komme med forslag til bryllupsbekledning som muligens fungerer bedre enn rosa ballkjole?

En dress i en eller annen farge med en pen topp i. Sleng på noen skikkelig bra smykker, duse øyne (men med masse mascara), fikset hår og en leppestift i en kledelig rødfarge så er du nok fit-to-go. Fungerer alltid!

Pleym sa...

Gratulerer med ettårsdagen!

Leif Steen sa...

Gratla med 1-årsdagen! Stå på med samme entusiasmen videre.
Lykke til i brylluppet! Du har da ike noe å være bekymret for,du er da en flott dame.
Du skal se at bruden blir sur da hun ser hvor flott du ser ut "på hennes dag".

VamPus sa...

Åh, Delirium - I wish (og har faktisk vurdert det - litt sånn blekt sminket, rød leppestift, røyk i sigarettholder, etc). Om kjolen er aldri så selvlysende, så er den mer "dannet" enn om ei dame kommer i dress.. Tror jeg..

Anonym sa...

vampus: Jeg tenkte ikke på USA når jeg refererte til dine allierte. De jeg hadde i sinne var markedsfundamentalistene, moralistene, krigshisserne, abort-motstanderne osv. Kort sagt, de autoritære tyrannene som prøver å undergrave alt godt USA står for.

At du og dine naive venner her i Norge, som tydeligvis ikke forstår realitetene og nyansene i det Amerikanske samfunnet, går fem på og forsvarer disse ideologene i "frihetens" og "individets" navn er ikke bare leit, men direkte skummelt. Tankene går fort til den til tider religiøse venstresiden og deres ideologer.

Du trenger ikke forklare "Roe vs. Wade" for meg. Jeg har bodd nesten femten år i USA (blant annet i Texas) og vet godt hva saken handler om. Din analyse er basert på et sterkt forenklet bilde av partipolitikken, og har ikke så mye med virkeligheten å gjøre, men så trodde jeg heller ikke at du støttet abort-mostanderne utover din støtte til visse ideologiske strømninger og idéen om det sanne Amerikanske idealet.

Det irriterer meg smått at du og dine (idé-messig sett) venner i FrP og Unge Høyre støtt og stadig slenger rundt om dere med beskyldninger om anti-Amerikanisme med en gang noen tør å sette spørsmål ved de mest ekstremistiske tendensene i USA. Alternativt så er det beskyldninger om sosialisme, støtte til Cuba, Nord Korea, terrorister osv. slik du demonstrerer her. Det er tydelig hvor dere har plukket opp debatt-teknikken deres. Selv om de tankene du representerer til dels har vunnet fram så er det faktisk fortsatt stor takhøyde i den Amerikanske samfunnsdebatten, mens terskelen for anklagelser om anti-Amerikanisme her og andre steder i Europa raskt blir lavere.

Jeg allierer meg ikke med noen nasjon og slettes ikke med noen nasjons ledere, men USA er det landet hvor jeg føler meg mest hjemme. At dette er vanskelig å skjønne for deg som har delt verden i to er kanskje ikke så rart, men så lenge du får benyttet friheten din til å kjøpe sko laget av slavearbeidere i Øst-Asia så spiller det kanskje ikke så stor rolle?

VamPus sa...

Siste anonym - så du setter meg i bås med "markedsfundamentalistene, moralistene, krigshisserne, abort-motstanderne osv" - og da finner jeg det bevist at du ikke har lest VamPus bloggen overhodet - da unnskylder du kanskje at jeg ikke tar meg bryderiet med å lese dine innlegg?

Anonym sa...

vampus: Det er en ting hva ideologene dine sier offentlig, hva de gjør i praksis er noe helt annet. Hvem og hva du støtter er veldig klart, resultatene av den støtten er ikke nødvendigvis like klar.

mikkeline sa...

Wow, hvis 23. februar er en bra dag å starte blogg på, så havner jeg kanskje i Dagbladet et år fra nå av!?
Gratulerer med dagen - til oss begge.

Mathias sa...

Vampus! Man får jo stadig vite nye sider ved deg; overvektig, kjederøykenede og antagelig opprinnelig fra Telemark. Men har du lagt mye på deg siden dette bildet ble tatt? http://www.bentmosfjell.no/fotoalbum/2004/2004-e-19-klem.jpg

Gard E Abrahamsen sa...

VamPus skriver:
> Men siden USA er "mine" allierte,
> tør jeg spørre hvem som er dine?
> Nord-Korea? Cuba? Ikke det, de
> har sikkert fint med rettigheter
> de, altså..

Dette minner meg om den gangen jeg var i diskusjon med ei fra New York. Hun var utrolig pro-amerikansk, USA var verdens beste land. Jeg påpekte at jeg foretrakk både Canada og Europa framfor USA.

Naturligvis ble hun forbannet, og mente at USA er MYE bedre å bo i enn Libanon, så jeg kunne bare reise dit hvis jeg ikke like USA.

Merkelig sammenligning.

Elise sa...

Til anonymous: Jeg forstår ikke helt hva du anklager VamPus for. Etter å ha lest bloggen hennes jevnlig siden starten, har jeg fått inntrykk av at hun elsker mye av det samme med USA som det jeg gjør (og kanskje det du også gjør?). Selvsagt er det mye å kritisere i USA, som i alle andre land, og det er nok av bloggere (og tabloider) i Norge som tar seg av det... Fint med de som også trekker frem positive ting!

Gratulerer med dagen, VamPus!
Hilsen en staunch Democrat som har havnet på høyresiden i Venstre her i Norge

Milton Marx sa...

Anonym som har en dårlig dag: Hva med å bare si "GRATULERER MED DAGEN!" ? ? ?

Milton er drittlei stereotyper og kassetenkning!

Milton treffer bunkevis av folk fra USA om egentlig ikke har gjort noe annet galt der og da enn at de er på ferie. Amerikanere flest krysser ikke Miltons spor med mindre de er på ferie.

Hva handler samtalene "rundt leirbålet" om hver enda kveld? USA!

Alltid er det en eller annen som vrir enhver diskusjon til kritikk av USA. Man kan ikke engang slippe opp for isbiter uten at USA har skylda!

Dette rammer ikke bare amerikanere: Det rammer israelere også. Tror du egentlig en israeler noen ganger får ferie?

Det er bare å håpe for din egen del at ingen finner ut hvilken kasse som DU hører til i, for da får du nemlig aldri fred!

Ikke engang når du syter over at du ikke vet hva du skal ha på deg i et bryllup.

Vampus: Gratulerer! Ellers tror jeg at den kjolen kan virke helt fint den! Du må bare drikke godt med tran før du drar, og kanskje ha noen trankapsler som du sluker til middagen. Da kler du innvollene med fett, slik at det tar langre tid før alkoholen kicker inn.

Effekt? VamPus får den nødvendige forsinkelsen, slik at de mannlige single gjestene får drukket henne vakrere og vakrere og vakrere.

Til sist er hun ikke bare langt mer blendende vakker i mennenes øyne enn hun noensinne har sett seg selv; hun er dessuten den eneste kvinnen som er selvlysende, og som de derfor greier å finne igjen etter å ha hentet en ny drink.

Da skjer det at drinkene smeller inn med full virkning for VamPus, slik at hun unngår å rote bort tid med social small talk.

Akkurat det skal hun ikke bekymre seg for. Mulighetene er store for at hun ikke bare får delta i, men blir gjenstanden for, uante mengder social small talk etter en slik fest.

Anonym sa...

Jeg ødelegger vel standarden ved å si noe sånt, men jeg vil nesten tro at Vampus ser ganske bra ut i aftenantrekk, jeg. Eventuelt uten.

-Simon

Anonym sa...

Hei du! Ble kjempeoverrasket da jeg så på tv at du er VamPus, eller vice versa. Jeg var bl.a. i et nyttårsselskap hos deg på Furulund for kanskje 10 år siden...kompis av lillesøsteren til Anette? Nei? Jeg var nok bare guttungen på den tiden hehe.
Uansett, poenget mitt er at du var Hot da, og kanskje tv-bilder virker slankende eller whatever, men ettersom jeg faktisk kjente deg igjen etter alle disse årene, synes jeg du skal ta det helt med ro i forhold til det bryllupet! ;) Grattis med en kjempebra blog, den er fornøyelig lesning hver gang!
Hilsen Christian

Anonym sa...

Gratulerer med jubileum.

Du tåler jo mye, så du klarer sikkert å heve deg over den usaklige kritikken og de virkelig bitre, surmagede kommentarene som har blitt vanlige etter at du ble mer kjent. Nå skal jo alle "ta" deg. Det er synd at nivået på kommentarene har sunket såpass som det har, og at det er så dårlig størrelses forhold mellom saklig og usaklig kritikk (inkl patetisk forsøk på personlige fornærmelser).

Men hold ut, du skriver bra og du trengs!

Bernt

Per "the bloggah" sa...

Ettårsdag for din blogg, det burde du markert mer tydelig!

Da jeg hadde ettårsdag på min gruppeblogg, holdt jeg en skriftlig tale som selv Kongen ville gått god for, og plukket ut en "Best of..."-liste av setninger som hadde falt på bloggen det året. Dette satte mine medbloggere meget stor pris på, og jeg fulgte dette opp både 2. og 3. året med stor suksess. 4. året hadde jeg ikke tid, men 5. året lagde jeg en kavalkade over de 5 siste årene som var et NRK-dokumentar verdig!

Noe å strekke seg opp mot for deg på det 2. året. Regner med at du blogger da og. Se hvor lenge jeg har styrt, det lukter historisk lang vei.

. sa...

Hei, jeg har ei lekse der jeg skal hente stoff om karikaturtegningene av Mohammed. Kan ikke du ha en kategori i linkene dine der du har alle postene dine som handler om dette???

vektern sa...

Gratulerer, Vampus:-)
Jeg har lært mye av å lese bloggen din. (Ikke minst at definisjonen på bortkastet tid er å lese anonyme innlegg)

Lykke til i bryllupet. Dodge the bouqet! Have a black celebration.

Dea :) sa...

Hellu, og gratulerer, om enn én liten time på etterskudd :)

Benytter annledningen til å le av folk som har så rett at de ikke kan stå for det de sier. Verden er og blir et morsomt sted for alle med en dæsj humor på toppen :)

Knut Albert sa...

Gratulerer med dagen - du er virkelig målestokken andre bloggere må finne seg i å bli vurdert mot.
Men jeg lurer på hvorfor alle de sinte og sure anonyme tar seg tid til å lese bloggen din, når de så åpenbart blir enda sintere og surere av det!

Delirium sa...

Dannet? Dannet? Det var da også noe å være i bryllup! Når man skal lide seg gjennom både den rosa talen og den blå sangen (som ofte er påfallende like og alt for lange) i timesvis og og og... skylder man seg selv i det minste å føle seg utpreget komfortabel og elegant. Jeg har vært i rundt 10 bryllupp de siste årene og har skjenet inn tre eller fire av dem i dress med enten korsettopp eller en annen fin, kvinnelig topp inne i. Og ja - med sigarettetui i sølv... ;o)

Mye skryt har jeg fått også!

Tror det eneste som er direkte udannet som gjest i bryllupp er å komme i hvitt! Og kun sort kan bli sett skjevt på i enkelte selskaper (men har gjort det også - gammel gother, see). Men sort dress med farget topp - ingen skjeve blikk!

Kosialist sa...

"Det er en ting hva ideologene dine sier offentlig, hva de gjør i praksis er noe helt annet. Hvem og hva du støtter er veldig klart, resultatene av den støtten er ikke nødvendigvis like klar."

Nå er moralister, krigshissere og abortmotstandere som regel kollektivister, altså atskillig nærmere deg en VamPus. Det er så morsomt når kollektivister som f.eks. sosialister skal sette liberalister ("individualister") i bås og ramser dem opp sammen med andre kollektivister :)

Gevær, fot, sikt, skyt.

Når var det forresten VamPus var på TV?

Jeg skjønner ikke dette med slankekurer, jeg. Det gjør jo bare at man legger på seg igjen når man begynner å spise normalt. Det beste er å spise fem måltider om dagen, og spise til man blir akkurat mett nok. Spiser man samtidig riktig(ere) mat, så burde det ikke være behov for slankekur hele tiden.

Fysisk aktivitet (annet enn bevegelse av ølglass fra bord til munn, mind you) er forøvrig også kjent for å føre til tap av fett, og gjerne muskeloppbygging, som igjen fører til høyere forbrenning siden muskler krever mye energi.

Har forøvrig hørt at sex skal være en ganske fettforbrennende aktivitet.

Chris sa...

Kosialist, hun var på et innslag på TV2 nyhetene *trur eg* det var, ifm de tegningene. Tre-fire uker siden kanskje? Så ut som hun var på en pub. Dama er bare dritkul...

VamPus sa...

Selvsagt var VamPus på pub. Nærmere bestemt Stopp Pressen. Man kan da ikke vise seg på TV edru??

Gard E Abrahamsen sa...

Hø? TV2-nyhetene? Nå må du slutte å snakke med tabloidpressa. Og gratulerer med overstått (glemte å gratulere i forrige innlegget mitt)

Kosialist sa...

VamPus, kan du ikke fortelle oss hvilken dato og hvilket program det var snakk om da? :)

Anonym sa...

Tull og tøys! Du er lekker du, Heidi. Men siden jeg kjenner deg skal jeg forbli anonym så det ikke blir flaut mellom oss neste gang vi snakkes.

Ha et herlig bryllup, og ikke glem at til og med gjester på B-laget har lov å holde tale!

Solan sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Solan sa...

Gratulerer med dagen!

Her er en fin link til deg:

http://boomka.org

Tenk om alle kunne reagert sånn på å tegninger istedet for å reagere som i historien om geitekillingen som kunne tegne på papir ...

"MØØØ!" sa kua, "nå tegnet han deg og!"
"Etter ham!" sa grisen (som skal få være anonym siden den jo er et urent dyr)
"Voff!" sa hunden (tilsvarende anonym), "jeg skal bite ham i stykker!"

Og slik løp alle dyra etter geitekillingen, og snart havnet de på en båt, kua, grisen, hunden ... og åtte andre sinte dyr var igjen da båten la fra land og geitekillingen i all hemmelighet hadde sneket seg av igjen. Men båten kunne bare ta ti, så den sank med alle de sinte dyrene oppi.

Det var en stor tragedie i dyreland, spesielt siden ingen visste hvem som hadde vært ombord. Geitekillingen kom på at han jo kunne vise frem tegningene av dyrene for å identifisere dem, men lot klokelig være.

Og dyrene som sank med båten? De ligger nå på sjøens bunn, og ligner ikke lenger så mye på tegningene til geitekillingen.

seilern sa...

VamPus ble bl.a. intervjuet på TV Norge nyhetene 1. februar kl. 22:30.

Alf-Erik sa...

Ahh, know the feeling... Var på B-laget selv en gang, da jeg var forlover for nær kompis. Syntes jo min tale var helt fantastisk da, og ikke plagsom lang - selv om jeg landet for rast og brått. Men det er bare en perfeksjonist som meg som synes det er ille; folk flest er vel glad til for at taler ikke blir for lange og snirklete.

Men en tidligere NTNU-rektor var blant de andre på B-laget, samt et par psykiatere m.m., så man føler jo et visst prestasjonspress..

Det verste av alt var følelsesladd tale fra moren til bruden. Åh huttemegtu. Nylig fraskilte foreldre til bruden, som måtte sitte på hver sin side av hovedbordet (det i midten av treskoen) og brudgommens foreldre (som naturlig nok satt sammen, gifte som de var). Brudens mor var tydelig preget av tilstanden ja, no doubt. Brudens var er psykiater, og tok det hele med en større ro.

Bra når A-laget ble sluppet til, for å si det sånn.

Gratulerer ellers så mye med ettårsdagen, Vampster!! :-P

nanda sa...

Har VamPus overlevd i et år??? Gir VamPus ikke mer enn noen måneder til... Eller til VamPus blir forelsket igjen...

Kvinne i kamp sa...

Det høres ut som brylluper flest. Også som vårt for 6 år siden :-)
Kos deg!

Brumle sa...

Kjole?? Hmmmmm....

Småstripet mørk dress hadde kledd deg superbt. Evt. med sigarett i munnstykke.

Selv om Brumle kun har sett ditt ansikt på bilde, og ikke resten, som du åpenbart er noe misnøyd, med så vet han det likevel.

Anonym sa...

Very cool design! Useful information. Go on! » » »