Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, februar 24, 2006

Bondevik blamerer

VamPus har tidligere skrevet om Kjell Magne Bondeviks moralske forfengelighet, og han skuffer ikke. Dagbladet skriver i dag om at Bondevik er i Kenya for å heve medias interesse for sultkatastrofen på Afrikas Horn. For å være helt ærlig så tror VamPus at en italiensk C-skuespiller kunne fått større oppmerksomhet enn Bondevik, men la oss ikke dvele ved det. I papirutgaven beskriver Dagbladet nemlig hvordan Bondeviks ego tar overhånd i nærheten av sultende barn i Afrika (ikke lagt ut). Om Jonas Gahr Støre skulle offisielt beklaget noe, så er det vel dette;

Arrangerer sine egne bilder
FN-topper ble forfjamset da de så hvor opptatt Kjell Magne Bondevik var av å ta bilder med eget kamera.
- Jeg ser at han er politiker, hvisker en høyt plasser sjef i FN mens Bondevik går ned på kne foran kenyanske kvinner i vannkø. Det er ikke Dagbladet som tar bilder, men spesialrådgiver Bjørn Johannessen i UD. Og det er Bondevik som har bedt han om det. (Bondevik beordrer spesialrådgivere i UD? VamPus anm.) Når han kommer hjem i dag vil han levere sitt eget kamera til VG for at de skal vurdere å trykke "Bondeviks egne bilder fra Afrika".
- Det neste blir vel at han tar opp et barn, sier FN-sjefen videre.
Og han får rett. På bakken sitter et hundretall kvinner og barn mens de venter på dagens rasjon.
- Ta et bilde av meg sammen med noen av barna her, roper Bondevik til Johannessen.
Det internasjonale følget hever også øyenbrynet når Bondevik bestemmer seg for å holde en tale til flokken av sultne kvinner og barn som sitter på bakken.
- Jeg kommer fra et land langt mot nord, et veldig rikt land. Jeg mener vi har en plikt til å dele mer av velstanden med de fattige... Jeg ønsker dere lykke til i framtida. Jeg vil huske dere når jeg nå skal arbeide for FN, sier Bondevik.

Ord blir fattige. "Jeg kommer fra et land langt mot nord, et veldig rikt land..." Herregud. Det ender vel med at Kenya betaler penger til oss for å slippe å få norske politikere på besøk...

23 kommentarer:

saccarina sa...

Bra jeg ikke kjøpte Dagbladet i dag. Det kunne ført til sure oppstøt og det som verre er.

Painting waves in clouds sa...

Hvorfor kunne han ikke bare ta imot jobbtilbudet som turistguide i Molde? Uff. Dette var trasig.

Alveslottet sa...

Og akkurat nå når jeg nesten hadde klart å fortrenge Hr. Bondeviks eksistens. Mannen er jo rett og slett et vandrende katastrofeområde...

Mathias sa...

Vapus! For en gangs skyld treffer du "pølsen i rosinen" eller var det omvendt. Det var nettopp pga. slike seanser at mange ville bli kvitt Bondevik. Jeg har fulgt Bondeviks karriere fra han entret Stortinget på begynnelsen av 1970-tallet, og jeg hadde stor sympati for han, men når han ble statsminister i 1997 mistet jeg all sympati for han. At noen i Norge kan gå til valg med mottoet "stem på en statsminister", noe så patetisk og for et egotripp av dimensjoner. Ingen statsministerkandidat fra AP kunne drømme om å en slik kampanje.

Anonym sa...

Portrett i Tønsbergs blad i dag. Dette brer om seg. Grattis. Fint bilde.

Anonym sa...

"Det ender vel med at Kenya betaler penger til oss for å slippe å få norske politikere på besøk..."

Ja, noe skal vi vel leve av etter at all oljen er pumpet opp i sardinboksene.

Softtag sa...

Et utrolig bra innlegg. En rein fornøyelse å lese.

Vet du vi har en felles bekjent?
Hvis jeg sier Lille Måne så skjønner du hvem.

God helg

Softtag

Anonym sa...

Bondevik vil ha en Fredspris. Drømmen om det har påvirket og motivert hans handlinger i mange år.

Anonym sa...

Har det noensinne vært tvil om at under denne hårsveis, helt uendret siden de siste 40 år (en prestasjon), skjuler det seg en hjerne med mye tvilsomt innhold??
http://olaph.weblogg.no/baron/

Anonym sa...

Dere må ikke glemme at dere støter pinsevennene med å skrive slik uhørt sladder.
Fysj og fy.

Rene Se og Hør.

Minner meg litt om 40 par sko og en katt.

Anonym sa...

ti poeng!! tenk at vi er enige om noe.

Anonym sa...

Jeg tror det er på tide med en skikkelig pengeinnsamling her: Penger til å sikre at Bondevik blir i utlandet og ikke kommer tilbake hit! FN-systemet skal jo være ganske korrupt, kan vi ikke spleise på å kjøpe en fin tittel til ham der, med base et eller annet sted uten mulighet for å sende bilder til norske aviser?

Anonym sa...

Aller er visst skjønt her på kommentarplass. Vel, ikke jeg. Bondeviks motiver er de aller edleste. Dere har bare for mye fritid.

Anonym sa...

beklager skrivefeil:
A: Aller = alle
B: ordet enige mangler. Finn selv
ut hvor

VamPus sa...

Anonym; Selv om Bondeviks motiver hadde vært av edleste art, synes du virkelig ikke at han kunne spart seg for "Jeg kommer fra et land langt mot nord, et rikt land..(...) jeg vil huske på dere når jeg jobber for FN"?

*grøss*

Tine sa...

Du.. Atte, om Anne skal få ha sitt Albania, kan jeg få hete "I Taiwan spiser de ikke mandarin?" Siden det er det bloggen min heter mener jeg...?

Det er lek med ord. Jeg er serr tett stolt.

Herodotus sa...

Bondevik er et trist minne om en type politikere som fremhever seg selv ved å klappe de fattige på hodet og lar seg avbilde med små barn (Saddam, Bush) eller dyr (Hitler). Det er et et gammelt triks som brukes av politikere (eller de som har en sådan i magen) for at man skal ha de rette assosiasjoner med dem.
Min yndlingshistorie er den amerikanske general Mark Clark som under Italiafelttoget ga blaffen i å følge ordren om å rykke østover etter landgangen i Anzio for å avskjære den tyske 10. armé som var slått lenger syd slik at man kunne rette et alvorlig slag mot tyskernes stilling i Italia. Men Mark hadde andre idéer - han ga ordre om å gå rett nord til Roma for selv å få æren av å være "han som befridde Roma". Vel ved bygrensen beordret han en britisk avdeling til å rydde gatene for tyskere fordi han hadde en avtale med pressefotografer om å få tatt bilder av ham på bestemte steder i Roma og ble det forsinkelser dro de hjem. Det kostet mange liv å få ryddet byen men Clark fikk tatt sine bilder i rett tid...

Forfengelighet er alltid komisk men det er rart at i vår informerte tidsalder kan noen fremdeles tro at massene stadig lar seg lure slik vår egen Kjell Magne gjør det?

Steinbukken sa...

Det blir bare trist når disse menneskene skal brukes som "rekvisitter" i et slikt posisjonerings-jippo som Bondevik nå driver med. Det er mulig han har et ekte engasjement, men han har sannelig også sterke personlige ambisjoner og et tilsynelatende stort behov for å stå frem som en "god" mann ønsker å "frelse" de fattige fra nød og elendighet.

Det er bare så trist at den medisinen Bondevik ønsker å bruke ikke fungerer...

Irene sa...

Haha, æ som trudde æ sku sleppe å få humøret mitt forsura av Bondevik nu når æ e fløtta til utlandet og han ikke e statsminister lenger. Meeen neida, han klare det enda!!

Steinbukken sa...

Internett fjerner landegrensene, eine kleine blogger! Jo, det er bra, men det har - som du helt riktig påpeker - sine klare ulemper også! :-)

Anonym sa...

Majoriteten av norske politikere deler jo Bondeviks "moralsk overmenneske"-kompleks, og gjør suksess med det.

Så dyktig utført, tror jeg man i disse tider kan komme langt med übermenschen-rollen - spesielt med litt sosial intelligens og good will i media.

Anonym sa...

Jeg får vond smak i munnen når overfladiske karrierejegere driter ut folk som gjør et meningsfylt og viktig arbeid for at de ikke er kule eller politisk korrekt.

Er det noen på denne bloggen som noen gang har arbeidet for noe viktig ... ?

Neppe!

Anonym sa...

Jeg syntes at det er bra at Bondevik setter fokus på hungersnøden i kenya.
Jeg skal selv der ned med nødhjelp til de nødlidende. I er bare misundelig på ham at han gjør noe meningsfyldt. Hva gjør vi i Norge (du og jeg) for og hjelpe. Hvor er kjærligheten til mennesker som lider.
Stop Janteloven !