Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 08, 2006

Right...

I forsøket på å svare på 400 mail og sms'er, gjorde VamPus et dypdykk i tidligere mail for å slette gamle meldinger. Og hva finner man der? Jo - en mail til et knippe venner og kjente datert 3. mars i fjor om at VamPus hadde startet blogg. Det var vel i et håp om å få noen lesere. Den gikk som følger:

"Har begynt å blogge. Ikke spør hvorfor. Jeg har overhodet ingen grunn til å tro at det vil utvikle seg til å bli tidenes norske nettsted. Men det er et greit sted å få ut aggresjon. Føler liksom at jeg har sagt det til verden. Jeg mener, det er jo internett? Bare at jeg skriver på norsk, og nettstedet er amerikansk - så det er vel ingen stor fare for at altfor mange vil stikke innom. Men har du lyst - er linken her: http://vampus.blogspot.com . "

Right.

31 kommentarer:

Agile sa...

Definér "alt for mange", er du snill...

;-D

Elisabeth Ice Cream sa...

Da vet man hva man skal gjøre hvis man starter en blogg. Skriv en slik mail og vent da 6 måneder, så vinner man 100 000 kr for norges beste blogg!

Wohoo!

Makt til VamPus

Bottom Buzzer sa...

Yeah! Det har jo skikkelig tatt av for ditt vedkommende. Norges mest kjente blogg kanskje?

Siden jeg selv er troende har jeg vært tilbakeholden i forhold til Muhammed-tegningene som jeg i utgangspunktet var imot trykkingen av.

Men nå har det hele utviklet seg til et politisk spørsmål om grunnleggende menneskerettigheter, så jeg postet Muhammed sammen med en homofil variant av Jesus.

Er spent på reaksjonene.

Agile sa...

Eh.. Var det noen som vant 100.000 kr... ?

VamPus sa...

Agile/Elisabethic: I wish! Men det var nok "bare" 10.000 - som vil komme godt med når de kommer på konto...

Anonym sa...

Hei VampPus!

Bloggen din er nå favorittbloggen min for å holde meg oppdatert på det blåbrune miljøet i Norge. Her samles mye grums i liberalismens navn!

Saccarina sa...

Jeg lurer på om ikke vennene dine kanskje føler seg litt... eh, tilsidesatt her på bloggen din? Det er vel ikke så lett for dem å komme til orde.

Eric Mortensen sa...

Se det sånn: den 3. mars kan du feire enda en bursdag!

Anonym sa...

Jippi for Vampus - (blå)-brunbloggens mor! :=)

Steinbukken sa...

Gratulerer med suksessen! Norges mest populære blogg, og et sted mange (inkludert meg) føler man innom hver gang man er på nettet. Ikke verst på under et år!

Kosialist sa...

Ja, nå er du ganske så kjent i dette landet. Og som du ser sprer selv de røde bloggen din rundt til hverandre ;-)

Jeg tror ikke Norge har noen "kjendisbloggere". Blir VamPus den første? Det er i såfall gledelig at det er en blåblogger, som kanskje kan være en motvekt til det ellers så røde mediabildet i Norge.

Generelt ser man jo at bloggere får mer og mer å si på nettet. De begynner å bli viktige, og selv mainstream-media kan ikke ignorere dem etter hvert.

Dette er bra saker, VamPus. Gratulerer med det du har oppnådd så langt. Jeg tror du kan ta det ganske mye lenger hvis du fortsetter i samme spor.

VamPus sa...

Takk for gratulasjoner!

Lurer i midlertid på hvilke av mine standpunkter som gjør meg til brun? I og med at jeg har jobbet i Ungdomskampanjen mot Rasisme, donert penger til Antirasistisk senter, er for fri(ere) innvandring etc.. Kunne vært greit å vite, liksom.nn

Delirium sa...

Jeg opplever slike ting som å være i festlig selskap hvorpå noen sier i forbindelse med (enda en) diskusjon om muhammed-tegningene at "de har en venninne som kjenner hun bloggeren som har postet de bildene"... Når jeg da sier navnet ditt er det "Ja! Hun ja!"

Så status som kjendisblogg er kanskje ikke langt unna? :oD

Elisabeth Ice Cream sa...

Opps, skrev feil der ja.... jeg mente 10 000.... keblager keblager

Anonym sa...

Ha ha, ubetaelig VamPus. Helt ubetaelig...

Mvh tse tse fluen som har slitt med feber, hodepine og annet siden mandagen og derfor ikke har vært ute for å skrive.

seilern sa...

Jeg husker den mailen - og har fulgt med helt siden da.

Keep up the good work!

Paco Abel sa...

Det er bra du har drevet antirasistisk arbeid. Du steg i min aktelse der. Men en blå stemme vil i fremtiden gi innflytelse til vårt overdimensjonerte Fremskrittsparti.

En FrP'er, ikke en grasrotmann men en som valgkomiteen hadde innstilt på førsteplass på stortingslista, fortalte meg en gang hvor samene kom fra. Samene har i følge han kravlet opp av et hull på Finnmarksvidda sammen med ormer og krypdyr, og det er vår plikt som anstendige borgere å finne det hullet og dytte dem tilbake dit de kom fra. Er ikke det brunt nok så vet ikke jeg.

Kosialist sa...

En Arbeiderparti-representant fortalte meg en gang at han hatet "svartinger". Ut fra dette utleder jeg derfor at alle i AP er rasister.

Det er enkelt å leve i en enkel verden :-)

Paco Abel sa...

Ah.
Mitt inntrykk av FrP har jeg ikke dannet meg på bakgrunn av det ene eksempelet. Det har jeg dannet meg etter flere år som tillitsvalgt i partiet.

Mathias sa...

Kosialist! Jeg tror nok den AP-mannen du snakket med var en av de få i AP med den holdningen. Muligens er han ikke medlem av AP lengre...

cecelee sa...

Enkelt, ja: Har alltid stemt AP og har aldri vært rasist! As easy as that!

Herodotus sa...

Artig å se begynnelsen, Vampus. Tenk at det var du som inspirerte meg til å sette i gang min egen lille blogg, som har en noe kortere historie :-)

Anonym sa...

Du har utvilsomt gjort en beundringsverdig innsats i bloggerverden siden starten i mars i fjor.

Men i og med din status som superblogger i Norge, slår det deg ikke at du kan tjene mye på å dra vinklingen i bloggene dine mer bort fra det umiddelbare, kortsiktige og kanskje noe aggressive til et mer langsiktig mål. Det synes for meg klart at du på den måten kan oppnå en stemme som atskillig flere vil lytte til.

ChrisChr/vgb

VamPus sa...

ChrisChr: Er klar over problemstillingen - det er en avveining mellom å poste ofte (og da kvalitativt kanskje dårligere) eller å poste 1-2 ganger i uken med bedre, mer velfunderte innlegg.

Det siste får man mange andre steder, og jeg er mer opptatt av det umiddelbare - det som engasjerer akkurat nå. Men ja - med flere hundre lesere om dagen så ligger det absolutt et krav bak om å bli bedre... så får vi se om man klarer det, da. En spennende utfordring :-)

Anonym sa...

VamPus, jeg ser poenget.

Men, med det fundamentet du nå tross alt har skapt deg, er det på tide å gå videre - du har faktisk noe å bygge videre på. Med litt kløkt kan du trolig få din stemme til å bli en faktor ganske mange flere, uansett politisk ståsted, vil lytte til i den almene debatten. Det vil kreve noe mer av deg, men kan være vel verdt innsatsen.

Ref. antall lesere pr. dag, -det er ikke særlig vanskelig å oppnå noen hundre lesere pr. dag. Det stiller seg litt anderledes med kommentarene du får, og det skal ikke så mye analyse til for å se at dine "kommentatorer" ikke alltid tilhører de skarpeste knivene i skuffen. Et tankekors kanskje.

Du kan så uendelig mye bedre enn dette.

Anonym sa...

Sorry, glemte navnet. Siste innlegg var fra ChrisChr/vgb

Bernt sa...

chris:

Såvidt jeg kan se så holder vampus sin blogg et veldig høyt nivå. Nivået på kommentarene har rett og slett å gjøre med det enorme fokuset bloggen hennes har fått i det siste.

Det er knapt til å unngå uansett hva slags politisk fundament en blogg har...

Paco Abel sa...

Enig, vampus har masse skrivetalent.

Å lese kommentarene derimot er, for å sitere ford fairlane, "like masturbating with a cheese cutter, slightly amusing but mostly painful".

Agile sa...

Er litt sånt i bloggosfæren - "Woodwork squeaks and out come the freaks"..

Utrolig hvor tøffe endel folk (aka noksagter) kan bli når de er anonyme, også. Påfallende, egentlig ;)

Stadig anonym sa...

Chrischr aka anonymous:

"..det skal ikke så mye analyse til for å se at dine "kommentatorer" ikke alltid tilhører de skarpeste knivene i skuffen."

Det må være deilig å tilhøre eliten eller hva?

Anonym sa...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Black decker versa pac batteries hummer h2 weells Hummer h1 accesories 65 chevelle ss convertible http://www.effects-of-adderall.info/depression-medication-lexapro.html recording digital camcorder to a cd Bridgestone dueler a t tire Hp printers home page h1 hummer review