Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 22, 2006

På nattbordet

Siden DN ser ut til å overse VamPus i spalten”På nattbordet”, tar hun herved saken i egne hender og intervjuer seg selv.

- Som blogger og aktiv skribent leser du vel mye, og derfor er vi nysgjerrige på hva du har på nattbordet?
- Åh.. he he.. det var en uventet ære. Godt du ikke spør hva jeg har i nattbordet. Som singel ung kvinne kan jo det være litt av hvert, vet du.. he he!
- Eh. Kremt. Vi tenkte mer på hvilke bøker du leste for tiden?
- Ja, he he, dere gjorde vel det. Det er som regel en blanding av historie, politikk og skjønnlitteratur.
- Som for eksempel?
- Jeg holder på med den nye biografien om kommunisten og menneskefienden Mao . Og så ser jeg frem til å lese ”Ekstremismens tidsalder”, som jeg fikk av Unge Høyre.
- Utvilsomt for å hente inspirasjon til nidskrifter om venstresiden. Du nevnte skjønnlitteratur?
- Har så vidt begynt på ”Brooklyn Follies” av mesteren Paul Auster, men har lyst til å anbefale en vakker liten bok som heter "Silke" av Alessandro Baricco (spesielt Delirium vil nok ha glede av den...)
- Godt du ikke nevnte ”Halvbroren” eller noe med Hamsun. Jeg mistenker alle som nevner disse for å kun lese Asterix. Hva med dikt – leser du det?
- Klart. Andre Bjerke og Inger Hagerup er norske favoritter. Men et forbilde er Dorothy Parker - få slår hennes skarpe og syrlige penn!
- Skulle du velge å redde en bok, et skrift, fra den sikre ødeleggelse, så ville det vært?
- Før jeg svarer på det, så må jeg bare nevne LordX - eller så blir han så vanskelig.. Jeg ville definitivt reddet Den amerikanske uavhengighetserklæringen - et av de viktigste dokumentene i nyere tid, om ikke det viktigste!

38 kommentarer:

Anonym sa...

- Jeg holder på med den nye biografien om nazismen og menneskefienden Adolf.
- Utvilsomt for å hente inspirasjon til nidskrifter om høyresiden.

Jeg lurer på om VamPus har lest kommunistmanifestet, slik at hun forstår at verken Kina eller Sovjetunionen på noen måte er/var kommunistiske?

Anonym sa...

Pøh. Det vanlige vrøvlet fra venstresiden. Slike vrangforestillinger er enda farligere enn kommunismen selv, fordi slike unnskyldninger ufarliggjør kommunismen og dermed bereder grunnen og øker sjansene for at slike regimer skal kunne oppstå også i framtiden.

Jeg lurer på hva anonymous mener om Cuba?

Kosialist sa...

Nasjonalsosialismen er da en kollektivistisk ideologi, i motsetning til liberalismen?

VamPus sa...

Anonymous: Dersom du holder på med biografien om nazismen så har du vel kanskje fått med deg hva "nazisme" er forkortelse for? Og at Hitler og hans like hatet markedsøkonomi og liberale rettigheter like mye som de fremelsket en sterk stat og gruppetenkning? Det er vel kanskje en grunn til at de kalte seg nasjonalsosialister?

På en annen side - så var vel Pol Pot mer populær på den norske venstresida enn det Mao var...

Marion sa...

Yey. Vi liker samme diktere. Hva med Herman Wildenvey og Wendy Cope, samt Emily Dickinson når det stormer som verst?

erik sa...

VamPus, hva mener du Irving som har blitt fengslet basert på sine meninger i Østerrike? Bør ikke blogsfæren komme til unsetning og forsvare ytringsfriheten?

Kosialist sa...

Unge Høyre-lederen har blogget om dette:

"Historikeren og Holocaust fornekteren David Irving står for retten i Østerrike. Jeg fordømmer ham, men han burde ikke dømmes."

Så som du kan se, erik, du er for sent ute. Du må holde deg oppdatert, vet du :)

Anonym sa...

Tror at

http://norgespartiet.blogspot.com/

vil være noe for deg!

seilern sa...

Til siste anonyme:

Hvis du hadde greid å lese hva VamPus har skrevet (dvs. ikke det andre legger i munnen på henne, men det hun selv uttrykker!) så ville du sett at hun slett ikke står for det samme som dette "Norgespartiet" ditt står for. Så derfor: Les hva hun skriver!

Delirium sa...

Man *vet* man leser en del når man får bokanbefalinger i andres blogger :oD

Men definitivt takk skal du ha. Den virker, som du tenkte, midt i blinken for meg - og den skrives pronte inn på min for tiden noget trengende leseliste. For tiden har jeg raidet bokhyllene hjemme etter egnet lesestoff - men etter en Jane Austen bok trengte jeg noe tyngre og tygger meg nå gjennom Bulgakov (http://www.mao.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1693557) som så langt kan anbefales på det varmeste i retur.

Anonym sa...

Cuba er heller ikke kommunistisk, de bare utgir seg for det. (Synest også å huske at de ble tvunget inn i samarbeid med sovjetunionen fordi amerikanske politikere oppførte seg som om Cuba allerede var del av den. Tross alt, hvem liker vel mennesker som kvitter seg med amerikanskinnsatte diktatorer?)

Når det er sagt, mener jeg Marx tok feil. Avskaffelse av arbeid-for-penger er i seg selv ikke en måtte å kvitte seg med maktgrepet til buorgois. I de fleste land er det nettopp den såkallt demokratiske regjeringen den nye buorgois. Det er jo de samme folka som sitter på toppen år etter år og sanker inne vanvittige lønninger hele tida, samtidig som at de bestemmer over resten uten å ha noe som helst peiling på hvordan ting fungerer "i den virkelige verden".

Den eneste måten å unngå dette på, er om man ikke fikk lov til å sitte i maktaparatet i mer enn 8 år. Deretter MÅ man ut i arbeidslivet igjen, med makt-karantene på tilsvarende periode. Og med maktaparat, mener jeg storting, regjering, direktorater, etater, og alt som hører til. Alle overordnede styringsorgan.

Kent sa...

Likte måten du er du nesten umerkelig snek inn meg der. Veldig classy.

Jeg var og så på uavhengihetserklæringen i januar og tror den er godt nok passa på allerede. var mye vakter og skuddsikkertglass der.

Du kan være med i mars når jeg skal tilbake dit. så kan du være der og stå vakt littegrann.

kristin sa...

Selv har jeg fått låne den lille røde av min fetter før jeg flyr til Kina i neste måned, men venter også i spenning på at Jung Changs Mao-biografi skal komme i pocketutgave (unge studiner med velfylte bokhyller må sette sin lit til billigere saker).
Er det forresten ikke litt suspekt at en av Norges største nettbokhandlere heter "mao"? Eller er det bare meg som aner gamle ml-ere som ennå ikke har lagt aktivitetene sine på hyllen?

VamPus sa...

Kristin: Da må du bringe med deg hjem smakfulle souvernirer som lightere som spiller Kinas nasjonalsang når du tenner den etc. Anders Magnus forsøkte å lære meg teksten på den til en spillende lighter en gang - Solen går opp, Østen er rød, Kina har sin Mao Zedong *nynne* - veldig vakkert!

Forøvrig ønsker VamPus seg boka "Mao, min Mao" - om akp-ml. Ble en gang enig med daværende leder i RU om at vi skulle stifte antirasistisk parti. Hun insisterte på at partinavn var det samme, bare man la til ml. Det var jeg enig i - så lenge ml sto for "MarkedsLiberalistene".. Det ble med tanken, gitt...

Anonym sa...

Mao, min Mao er bestilt og leveres innen en uke. Velbekomme.

"Regnbuen" sa...

Kommunistmanifestet er en motsigelse i seg selv... Kapital av samme Marx er bedre bok. Viste VamPus at økonomistudenter bruker den når de skal lære om profitt? Den vil kanskje få henne til andre tanker enn markedsliberalisme? Men husk også tiden boka ble skrevet - veldig lite har endret seg siden...

Jeg er enig med anonymous. Jeg tror ikke at det blir noe kommunisme i det hele tatt. Vi mennesker er dyr, til syvende og sist :(

Antirassistisk parti er nesten det samme som kommunistmanifestet - en motsigelse. Det er bedre med en organisasjon med flat struktur.

Hjorthen sa...

Boka til Hobsbawm er ålreit, men er ikke han litt for mye av en kommunistsympatisør til å bli gitt bort av Unge Høyre da?

Sikker på at det ikke er noe infiltrasjon på gang her og at det er Drægni som konspirerer for å få deg over til venstresiden? Da synes jeg han bør betale mer enn en ussel Hobsbawnbok altså. Jeg mener, Beckham gikk nok ikke til Real Madrid for en biografi om Dutte Berg?

EarlGrey sa...

Mye bra i ehhh.. nattbordet til VamPus ja.. Ikke så overraskende for enkelte av oss ;o)

Når det gjelder uavhengighetserklæringen, så er jo oppskriften på å knabbe/redde (stryk det som ikke passer) den allerede vist i filmen National Treasure med Nicholas Cage i hovedrollen. Hjalp ikke mye med skuddsikkert glass der nei, Kent!

Kanskje en oppfølger med Orlando og VamPus i ledende roller hadde vært på sin plass?

VamPus sa...

"Kanskje en oppfølger med Orlando og VamPus i ledende roller hadde vært på sin plass?"

*klappe i hendene med fuktig blikk*

Jeg var spesielt imponert over at måten man kunne avsløre om det virkelig var et usynlig kart bak erkæringen. Vår überhelt McGyver kunne ikke gjort det bedre!

Mørkalven sa...

Age of extremes er en absolutt lesverdig bok. Forfatteren er marxist, men han gir først og fremst en god og innsiktsfull beskrivelse av århundret vi forlot nylig. Anbefales

EarlGrey sa...

Det var som hentet rett ut av Hakkespettboken ja.

Men McGyver kunne brutt seg inn i det hvelvet med bare en hyssingstump og et lommespeil, det er jeg sikker på ;o)

Asterix-lesning er forøvrig ikke noe å kimse av; jeg har alle utgivelsene stående i hylla ved siden av meg. Asterix er høykultur!

Mihoe sa...

Sist jeg leste DN, noe som ikke skjer så altfor hyppig, hadde de byttet ut "På nattbordet" med "I I-poden" eller noe sånt. Det var litt merkelig, men kanskje de var lei av direktører som ljuger på seg bøker de aldri har lest.

heidi sa...

Hvorfor svarer ikke Vampus på Irving-spørsmålet? 3 år i fengsel for (usanne) ytringer bør da få slik en kjemper for ytringsfriheten til å tenne på alle plugger? Og hvis ikke, hvorfor ikke?

Anonym sa...

Heidi: JyllandsPosten-saken handlet om bevisst provokasjon av muslimer og andre terrorister, ikke om ytringsfrihet.

"Vampus", og folk som henne, støtter "ytringsfrihet" så lenge ytringen passer inn i deres verdensbilde (dvs. så lenge ytringen støtter opp om den hellige retten til å utnytte andre for egen økonomisk vinning).

Folk som henne ser på de som ikke blindt støtter USA og "markedet" som mentalt tilbakestående, samtidig prøver de å selge oss disse idéene. Tankene går til telefonselgere som utnytter psykisk syke.

Anonym sa...

Jeg skal ikke svare for Vampus (helt unødvendig), men "folk som oss", dvs kapitalister, liberalister osv... er tilhenger av ytringsfrihet, og ikke dobbeltmoral.
Derfor er Irving i sin rett til å frembringe skvalderet sitt, på linje med pornografer, kommunister, islamister og de som mener at månen er gjort av grønn ost.
Men idet øyeblikk slike kommer med konkret oppfordring til vold ("behead those who mock islam", "heng all UH-medlemmer i nærmeste lyktestolpe" eller "Judern Raus") så er det kriminelle trusler, og ikke legitime ytringer.

Les mer her:
http://dlf.info/arkiv/001425.html

-Simon

Kosialist sa...

"JyllandsPosten-saken handlet om bevisst provokasjon av muslimer og andre terrorister, ikke om ytringsfrihet."

Den anonyme som skrev dette driver bevisst provokasjon av VamPus og andre liberalister, og bevisst provokasjon har ingenting med ytringsfrihet å gjøre, mener han/hun. Derfor... Ja, derfor hva? Hva nå?

Mange av de som kritiserer VamPus for standpunktet hennes skriver hvor lite det har å gjøre med ytringsfrihet, og hvordan det bare er en bevisst provokasjon, kommer selv med bevisste provokasjoner mot VamPus.

Hvis den anonyme og andre tar seg retten til å bevisst komme med provokasjoner mot VamPus, hvordan kan de da være så frekke at de samtidig mener at hun ikke skal bevisst kunne komme med provokasjoner mot andre?

Jeg tror det kalles dobbeltmoral, jeg.

VamPus sa...

Det er interessant at de som kritiserer VamPus for å forsvare ytringsfrihet, samtidig oppfordrer henne til å ta samtlige andre ytringsfrihetssaker. Av oppfordringer jeg har fått; publisere bilder av en runkende Jesus på korset, barneporno, dyreporno, nazi-effekter, hatkampanjer mot jøder, skrive varme støtteerklæringer til folk som Irving etc. I tillegg til å åpenbart ikke forstå forskjellen på overgrep/vold (barneporno) og retten til å publisere materiale som kan virke støtende, så er det tydeligvis et par ting som unnslipper de stort sett anonyme kommentatorene:

1. Jeg har ikke dedikert hverken denne bloggen til en sak og en sak alene. Men for å svare på spørsmålet; jeg synes at dommen mot David Irving er gal. Dårlige holdninger og dårlige argumenter skal møtes med bedre holdninger og bedre argumenter. Ergo; ytringsfrihet må finne sted!

2. VamPus var en av mange som sto i front for ytringsfrihet under Muhammed-saken. Å si at "ingen" av de på høyresida som forsvarte ytringsfrihet ikke kommer på banen i andre saker er enten latskap eller direkte løgn. Les feks bloggen til Lille Blå.

3. Selv om VamPus er aktiv på blogg betyr ikke det at hun har dedikert sitt liv til anonyme kverrulanter.

4. Og for de som da mener at VamPus ikke tar i mot kritikk - FEIL. Det har alltid vært åpent for debatt og jeg tar innspill, og svært mange faste kommentatorer er til dels dypt uenige, men klarer å fremme sine synspunkter på en konstruktiv måte - slik at andre som leser kommentaren deres også har glede av det.

5. Anonym (igjen...sukk) som påstår at VamPus kun støtter ytringsfrihet så lenge det passer hennes egne meninger.. vel, du MÅ jo nesten være sosialist for å da fremdeles kalle det for ytringsfrihet - men tar du deg bryderiet med å lese hva jeg faktisk skriver (vanskelig, jeg vet) uten å tillegge meg dine egne skakkkjørte holdninger, så hadde jeg satt pris på det...

Ikke anonym ivaffal sa...

Til alle dere anonyme bidragsytere, slutt å kødd med Vampus, hun er en stakkars enkel kremmersjel og ønsker sansynligvis ingen aktivt vondt. Hun er en av dem som ikke har tålt sin generasjons status som "nyrike" og har latt det gå til hodet sitt uten helt å forstå det store bildet.

Det er ganske typisk at det er sosialister og annet anti-amerikansk avskum som benytter sjansen til å rakke ned på dem som ikke har den samme mentale bagasjen som oss andre.

VamPus sa...

ivaffal: takker for ditt innsiktsfulle bidrag..

Herodotus sa...

Artig å få et mentalt bilde av nattbordet ditt Vampus. DN vet ikke hva de går glipp av. Den amerikanske uavhengighetserklæringen er etter Vår mening en gjeng revolusjonære opprørsmakeres kampskrift mot Hans Majestet kong George og derfor på ingen måte beundrings- eller bevaringsverdig. Fysjom, er alt jeg kan si.

Hadde ikke de tåpelige franskmennene sett sitt snitt til å støtte denne gjengen av yrkesbråkmakere bare for å gi Storbritannia en på nesen, kunne Amerika ennå vært lykkelig forent under den britiske krone og vært et like godt land å bo i som f.eks. Canada.

Herodotus sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Herodotus sa...

jeg glemte å mene noe om Irving saken i Østerrike. (Og det kan jeg jo, siden dette er Vampus' ytringsfrihetsside). Jeg støtter helt og fullt dommen mot Irving, av flere årsaker. Han hadde status som sjefsideolog for alle de ny- og gammelnazister som prøvde å vaske av seg skylden for holocaust gjennom å fornekte den. Dermed vil en dom mot ham ha en viktig symboleffekt for alle med brunskjortetendenser. Det samme argumentet gjalt for noen år siden da han ble dømt æresløs som forsker i Storbritannia fordi han bøker inneholdt en stor samling løgner presentert på en "akademisk" måte.

Så kommer det faktum at slike påstander rett og slett er forbudt etter østerriksk lov, fordi landet har et stort og legitimt behov for å vaske av seg arven etter sin landsmann Hitlers rike.

Og sist men ikke minst er det i dag et lands statsoverhode- Iran - som er iferd med å kjøre samme argumentasjonen som et angrep på selve Israels eksistens. Også i en så betent situasjon vil Irving-dommen kanskje ha en effekt på ekstreme muslimer. Glem ikke at lignende påstander om holocaust også skal figurere i historiebøkene i enkelte mulimske land, for å legitimere angrep på staten Israel.

OEK sa...

Jeg maa bare gjenta det ubetalelige i at Oesterrike soeker aa distansere seg fra Naziregimet ved aa fengsle dissidenter.

Anonym sa...

Hvis Vampus har et snev av interesse for Sex,drugs & Rock'n roll (vel, de 2 første VET jeg har en stor plass i Vampus hjerte, Rock'n roll er jeg mer usikker på), må jeg bare få anbefale Motley Crue's over-the-top selvbiografi "The Dirt" ! Du kan godt hate bandet, men likevel ha utbytte av boka, bare du har sans for snuskete detaljer fra det sleazy 80-tallet !

Forresten Vampus, I love Bush too, the pussy, not the President !

Kachine sa...

du veit vel at inger hagerup var kommunist?

VamPus sa...

Kachine: vet det.. Rudolf Nilsen også - men det betyr ikke at de ikke kunne skrive godt :-)

Kachine sa...

Sant! Rudolf Nilsen er stor.

Jeg kjenner en mening med livet.
Det er i de navnløses hær
å kjempe for arbeiderklassen
med tanke og sang og gevær


Vakkert, er det ikke? ;)
Må allikevel innrømme at det er "ta det rolig" (kjærlighetsdikt) som er det fineste jeg vet av ham

Anonym sa...

That's a great story. Waiting for more. Cosmetic manufacturer mirror