Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, februar 11, 2006

Helligbrøde! Blasfemi!

VamPus ble lattermild da hun åpnet filen med det forrige hun skrev til sin spalte i det "ikke toneangivende tidsskriftet" Nytt Paradigme. Det handlet nemlig om helligbrøde og blasfemi, i en litt annen form enn det som har vært diskutert den siste tiden. I fjor annonserte nemlig TV-kanalen PBS at i sesong 35 av Sesame Street skal figurene, inkludert Kakemonsteret, lære barn viktigheten av fysisk utfoldelse og et balansert kosthold. Balansert kosthold? Mitt kakemonster?!?

VamPus blir fortsatt rørt til tårer når hun tenker på første gang Kakemonsteret åpenbarte seg på svensk barne-tv. Han skulle lage kake og hadde alle ingrediensene foran seg mens han i lyriske vendingerhvordan kaken skulle lages, bakes og fortæres. Han ble– ikke overraskende – ganske så revet med, slik bare et Kakemonster blir i en kakebakestund. Han klarte ikke vente til kakene var ferdig så han stappet i seg ingrediensene og hoppet rundt for at de skulle blande seg i magen. Da den euforiske tilstanden ekte kakeelskere oppnår etter et stort nydelig kakestykke uteble, gikk Kakemonsteret inn i en umiddel bardepresjon. VamPus’ lille barnehjerte var ved å briste da endelig hans venn, Bert, kom inn med en pose nybakte chocolate chip cookies. Kakemonsteret gumlet lykkelig i seg kakene så smulene sprutet og lille VamPus klappet med hendene og gledet seg stort foran skjermen. Sånn skulle hun bli når hun ble stor; lodden, lubben og blå - med rett til å spise kaker hele tiden!

Kakemonsteret skal altså lære barn viktigheten avfysisk utfoldelse og et balansert kosthold. Hæ?! Balansert kosthold? En kake i hver hånd? Nei. Kakemonsteret skal fremme noe som ligner mistenkelig som Grete Roede-kursboken som ligger og samler støv et eller annet sted, med Ja-mat, Litt-mat og Nei-mat.VamPus er ikke spesielt religiøst anlagt, men dette må da havne under blasfemiparagrafen? Er kanskje ikke Kakemonsteret et vesen med lik ret ttil frihet og søken etter lykke som oss andre? Har ikke han rett til å være annerledes, ta egne valg ogleve sitt liv slik han selv vil (så lenge han ikke skader andre)?

Det begynner å bli et klamt regime som sveiper overvår del av verden. Politisk korrekthet og konform selvgodhet kveler livskraften av et mangfoldig og dynamisk samfunn. Det er min rett til å være annerledes; enten jeg velger å være et lubbent kakemonster eller en treningsfrik i marka. Jeg fikk ikke kaker hver dag når jeg var liten – slikt passet foreldre på i gamle dager. Jeg har ikke noe i mot at barn lærer å ta ansvar – men å frata Kakemonsteret sin personlighet og gjøre han mainstream – det protesterer jeg på.

18 kommentarer:

Softtag sa...

Hei Vampus!

Mmmmm, kake kake..??? Nei, mmmmnm øl øl øl, var det. Ære være retten til å velge! Bare en ikke spiser andres kaker og drikker andres øl uten lov.

Stjælte kaker smaker surt, og stjælt øl smaker edikk. Æssj.

Skal si det har svingt på bloggen din i det siste. Fortsetter det sånn blir du president, og da kan du jo forby sosialisme. Men, da får en jo i grunn ikke lov til å velge.., hmm, dette ble vanskelig. :)


Softtag

Knut Stian Olsen sa...

Jajaja... øl øl øl...

Eller vin, vin, vin, som det har blitt til nå etter at jeg sluttet med knarket

Fint skal det væra

;O)

Grønn Demon sa...

Ja til flere inlegg om VamPus' barndom! :-D

Anonym sa...

Det tror jeg han også ville protestere på, men han har ikke så mye han skulle ha sagt der han er nå...


http://www.metacafe.com/watch/42640/cookie_monster_rehab/

Anonym sa...

Du som skriver så godt, burde vite forskjell på "da" og "når".

ChrisChr/vgb

Hjorthen sa...

Finnes det noe mer irriterende enn folk som på død og liv skal pirke på grammatiske feil på nettet?

Faen, nettet er stedet for kjapp publisering og minimal korrekturlesning. Skriv og publiser. Vi vil HA skrivefeil for svarte, og vi driter i om VamPus vet forskjell på "da" og "når"!

Grammmmanaziene får heller skrive brev til BT og beklage seg over det språklige nivået på journalistene der. Bloggene kan de holde seg unna!

cecelee sa...

Bravo!

KAAAKE!!

(Det var da mamma sa: "Ingen armer, ingen kake". Men DEN tar vi senere!)

Anonym sa...

Protestere om annenmanns eiendom? "Folkets rett" til å overstyre manusforfatter til Sesam Stasjon? Hva slags kommunistvrøvl er det?

Anonym sa...

Jeg er så enig i artikkel- skrivererns karakteristikk av regjeringens håndtering av profet-affæren, men situasjonen ville jo ikke ha vært så helsvart dersom opposisjonen hadde stått i mot. Vi opplever at to statsmakter (regjering og storting) + den fjerde statsmakt (pressen) er fullstendig samkjørt! Man kan undre om de vet noe vi ikke vet: Holder noen fingeren på en atombombe -- er det grunnen til disse synkrone knefallene? Kameratene Jens og Jonas virker vettskremte. Har de reddet en nasjon fra utslettelse ved å selge ut en bit ytringsfrihet? Dersom dette er tilfelle, må vi ta av oss våre imaginære hatter og lovprise "dialogens" riddere -- som nå har sendt ut to budbærere: med reisestipend fra UD (rask saksbehandling) til Quatar -- for å fortelle om den hellige pakt mellom muslimer og kristne i kongeriket Norge! -- Kongen ja, hvordan vurder han krisebehandlingen? Har han vurdert å abdisere sammen med ytringsfriheten?

Anna Lovinda

13/2/06 08:44

Bernt sa...

Chris:

Grammatikk på blogg... gudbedre. Du har jo vanligvis så mye å klage på når det gjelder Vampus at du burde holde deg for god til å kommentere grammatikk i tillegg, da det er fare for at noen kan oppfatte deg som grinete.

Kommenter heller innholdet, det er du flinkere til...

KEE, Skien sa...

Så det har blitt mainstream å være helseprofet? Har alltid trodd at det var en egen fanatikerleir. Det likner godt på sekter den måten mange av disse helseretningene utvikler seg.
(Sånn helt fullstendig malapropos: Har og en klam følelse av at du tror at alt til venstre for dine synspunkt er mainstream av denne sorten. Pølsehansen og vår tidligere nisjematminister burde vel kunne være eksempler på at det finnes de som setter pris på god kake på venstrefronten også)

Sitter med en litt ekkel følelse av at dette er en del av saneringen/steriliseringen av barnas hverdag og oppvekst; en dabatt som raser i unaiten- der det er svært så mange "school boards" som vil fjerne bøker fra skolebiblioteker, fjerne tekster fra skolebøker, forby opera i grunnskolen (brokker av Faust var for sterk kost, satanistisk i følge sensurfanatikerene). Sånt vil jeg ikke ha noe av her i landet!

KEE

Kynikeren sa...

Du som skriver så godt, burde vite forskjell på "da" og "når".

Elementær kommafeil.

Anonym sa...

Kynikeren: Er det slutt på "komma etter innskutt relativ bisetning"?

Dessuten er "Elementær kommafeil." ikke en fullstendig setning. Det mangler både subjekt og verb.

koz

nil desperandum sa...

Av og til forandres faktisk meningen når man begår grammatikalske feil, men "da" og "når" skaper sjelden slike problemer. Man sitter bare igjen med et inntrykk av at skribenten er en åndspygme, noe man av og til får bekreftet dersom man møter vedkommende "live". (Ingen nevnt, ingen glemt.)

Ortografiske feil er ofte mye "artigere", men det avhenger nok av ståsted: "Sunny muslims" ser f.eks. bedre ut en "Shit muslims", men det er jo ikke sikkert forfatteren har ment å ta parti på den måten som det kanskje kan virke.

Forresten, er vi nødt til å skrive/si "fred være med henne" hver gang vi nevner Bloggprofetens navn?

Hva skjer om vi ikke gjør det?

VamPus sa...

nil desperandum: VamPus synes absolutt at dere, hennes undersåtter, skal skrive "fred være med henne" hver gang hennes navn nevnes. Hvis ikke skal hun sørge for..eh... jo .. for kløe på unevnelige steder og.. skal vi se... at spamfilteret deres henger seg opp ..og ...søren. Noen ganger er det skikkelig krevende å være ond, ass..

Kake og øl - evt. vin - er forøvrig en utmerket kombinasjon :-)

nil desperandum sa...

Vampus skrev: "... kløe på unevnelige steder ..."

Unevnelig?

Ytringsfriheten trues på nytt!
Denne gangen er det _jeg_ som skal brenne noe! Jeg mener bestemt at jeg har noe undertøy liggende som forlengst har passert "best før"-datoen. (Saksopplysning: Vi menn bruker undertøyet helt til tekstilfibrene til slutt gir opp å holde plagget sammen, hvorpå det forsvinner i en røyksky. Kan av og til forveksles med magi.)

Og så kan det jo hende at det slutter å klø. Det begynte rett etter at jeg hadde skrevet den første linjen ...

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read California fitness saskatoon Buying prescription eyeglasses online interior design living picture room parfums abusson aftershave Alfa romeo alfasud ti q.v Hybrid subaru Ken phelps state farm insurance pasadena generic cialis

Anonym sa...

What a great site »